Ads Top

Υπάρχει τρόπος να μην φανεί η απουσία του Ποντένσε;


Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί μια τόσο σημαντική και αναπάντεχη απουσία ο Μαρτίνς. Διότι μέχρι τώρα έχουμε δει πολλές παραλλαγές στο ίδιο θέμα. 
Αυτή την παραλλαγή (εντεκάδα χωρίς τον Ποντένσε) θα την δούμε για πρώτη φορά στα Πηγάδια.

Υπάρχει σχέδιο και χωρίς τον Ποντένσε. Προφανώς υπάρχει και θα το δούμε πρώτη φορά το βράδυ της Κυριακής στα Πηγάδια. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια συνθήκη που δεν του είχε παρουσιαστεί μέχρι τώρα. Ο ακραίος επιθετικός από τον Πορτογαλία ήταν μέχρι τώρα συνεχώς διαθέσιμος και δεν έλειπε από την εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς εμπιστευόταν τον συμπατριώτη του κι αυτός έβρισκε τρόπο να ξεσηκώνει τους οπαδούς της ομάδας με κάποιες από τις περίτεχνες ενέργειές του. Κανένας προπονητής αντίπαλης ομάδας δεν μπορούσε να αδιαφορήσει για την παρουσία του Ποντένσε στην εντεκάδα του Ολυμπιακού. Από τους λίγους παίκτες στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα με προσωπική ενέργεια πέρα και πάνω από τα σχέδια του προπονητή.

Ο πορτογάλος εξτρέμ έχει αυτό το χάρισμα. Κοφτή ντρίμπλα, έκρηξη στα πρώτα μέτρα και φανερή διάθεση να πάει στο «ένας εναντίον ενός». Σε κάθε παιχνίδι έβρισκε τρόπους να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Αν έβρισκε και τρόπους να σκοράρει περισσότερο η διαφορά με τον ΠΑΟΚ δεν θα ήταν στους έξι βαθμούς.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ξάνθη οι ερυθρόλευκοι θα στερηθούν τον Ποντένσε. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί η επίθεση του Ολυμπιακού έχει ταλαιπωρίες υποστεί το τελευταίο διάστημα. Ο Γκερέρο έχει μόλις επιστρέψει από τραυματισμό που τον άφησε εκτός περίπου ενάμιση μήνα. Ο Λάζαρος μόλις επέστρεψε από μια θλάση και δεν έχει ακόμα παίξει μετά τον τραυματισμό του.

Στην Ξάνθη είναι πιθανό να επικρατήσουν κακές καιρικές συνθήκες πράγμα που θα δυσκολέψει κατεξοχήν μια ομάδα που θέλει να βάλει την μπάλα κάτω για να επιτεθεί και να νικήσει. Η καταπόνηση θα είναι μεγαλύτερη και ο κίνδυνος να μην μπορούν να ανταποκριθούν παίκτες που δεν είναι απολύτως έτοιμοι.

Στο παιχνίδι αυτό ο Ολυμπιακός παίζει για ένα αποτέλεσμα. Στην ήδη προβληματική επίθεσή του που σκοράρει με δυσκολία. η απουσία του Ποντένσε τη δεδομένη στιγμή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Η παρατήρηση δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση μια εκ των προτέρων δικαιολογία σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι αποτύχουν να φύγουν νικητές από την Ξάνθη.

Ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί μια τόσο σημαντική και αναπάντεχη απουσία ο Μαρτίνς. Διότι μέχρι τώρα έχουμε δει πολλές παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Αυτή την παραλλαγή (εντεκάδα χωρίς τον Ποντένσε) θα την δούμε για πρώτη φορά στα Πηγάδια. Σε τέτοια παιχνίδια -πέρα από τα ατομικά χαρακτηριστικά των ποιοτικών παικτών- μετράει η προσωπικότητα…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.