Ads Top

Έχει παραγίνει το τράβηγμα στις φανέλες


Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει η φάση του 41’ μπροστά στα μάτια διαιτητή σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και να μην δοθεί πέναλτι; 
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Ξάνθη, σ’ ένα παιχνίδι που κυριάρχησε απέναντι στην αντίπαλο του χάνοντας και πάλι πολλές ευκαιρίες. Το θέμα με τις φάσεις που δημιουργεί αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα του λιμανιού είναι γνωστό κι έχουν αναφερθεί σ’ αυτό τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του.

Ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο θέμα πολύ σημαντικό κι αφορά τα τραβήγματα στις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού στις στατικές φάσεις. Το είδαμε να το κάνουν επανειλημμένα οι παίκτες της Ξάνθης στο χθεσινό παιχνίδι. Και το έκαναν προφανώς οι γηπεδούχοι γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι οι ερυθρόλευκοι είναι καλοί στον αέρα και μπορούν να σκοράρουν με κεφαλιά.

Έχουν παίκτες όπως ο Σισέ, ο Βούκοβιτς, ο Τοροσίδης που «έχουν» το γκολ από στατική φάση και όλοι είδαν τι γίνονταν σε κάθε φάση σε κόρνερ ή φάουλ που εκτελούσαν στην περιοχή της Ξάνθης οι ερυθρόλευκοι.

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει η φάση του 41’ μπροστά στα μάτια διαιτητή σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και να μην δοθεί πέναλτι; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος της ΑΕΚ στο Μόναχο, στο ματς κόντρα στην Μπάγερν. Έχει δοθεί κι εναντίον του Ολυμπιακού πέναλτι σε ανάλογη φάση, στο παιχνίδι των πειραιωτών με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καραϊσκάκη.

Εδώ όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με το συγκεκριμένο θέμα γιατί πολύ απλά πολλοί αμυντικοί των αντιπάλων του Ολυμπιακού έχουν βρει το «κόλπο» τραβώντας τις φανέλες των παικτών της πειραϊκής ομάδας σε κάθε κόρνερ ή φάουλ μέσα στην περιοχή. Και είναι προφανές γιατί το κάνουν.

Όταν βλέπουν ότι σε λίγο θα βγάλουν τη φανέλα του Τοροσίδη, του Σισέ και του Μάνου και ο διαιτητής δεν δίνει το πέναλτι για ποιο λόγο να σταματήσουν; Το θέμα λοιπόν έχει να κάνει με τις αποφάσεις που πήρε ο Τζήλος στην Ξάνθη στις ξεκάθαρες φάσεις που προαναφέραμε.

Αν είναι σε κάθε κόρνερ που θα εκτελεί ο Ολυμπιακός οι ερυθρόλευκοι να πρέπει να «ματώσουν» για να πάρουν κεφαλιά τότε δεν έχει νόημα να προσπαθούν οι ερυθρόλευκοι. Ο τηλεοπτικός φακός αποδεικνύει και στις δύο περιπτώσεις που προαναφέραμε ότι λίγο ακόμα και οι αμυντικοί της Ξάνθης θα έσκιζαν τις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού.

Κι όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση. Το θέμα όμως με τα τραβήγματα στις φανέλες έχει παραγίνει και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να βλέπουν οι παίκτες του Ολυμπιακού να τους τραβούν οι αντίπαλοι τους για να μην πάρουν κεφαλιές και οι διαιτητές να παρακολουθούν χωρίς να σφυρίζουν. Πολύ απλά, δεν γίνεται.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.