Ads Top

Ποινές-σοκ: Τι σημαίνει μια πιθανή αποχώρηση του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ από το πρωτάθλημα!


Ο Άρης Ασβεστάς αναλύει στο sport-fm.gr για ποιο λόγο δεν μπορεί ποτέ ούτε ο Ολυμπιακός ούτε καμιά άλλη ΠΑΕ, να πραγματοποιήσει απειλές του τύπου… «δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε»! 
Στις δηλώσεις διαμαρτυρίας για την διαιτησία του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός, ο εκπρόσωπος Τύπου των «ερυθρόλευκων» έθεσε κάποια ερωτήματα, τονίζοντας: «Όταν μας τα απαντήσουν αυτά, τότε και εμείς θα ξαναπαίξουμε. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να παίζουμε με σημαδεμένες τράπουλες».
Απείλησε ουσιαστικά ευθέως, με… αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα!

Τι θα συμβεί, όμως, αν οι Πειραιώτες τολμήσουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση;

Τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι απλά αποτρεπτικά για τέτοιες σκέψεις, αλλά εντελώς απαγορευτικά, αφού θα σημάνουν ουσιαστικά την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της ΠΑΕ και την υποχρεωτική ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του μεγαλομετόχου της!

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά ΔΥΟ κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, (εν προκειμένω στη Γ’ Εθνική) θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

Αναλυτικά όσα αναφέρει το «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το Άρθρο 3 που μιλάει για «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη»:

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Τι γίνεται αν δεν κατέβει η ΑΕΛ στον αγώνα με την ΑΕΚ! 

Την ίδια στιγμή, ακούσαμε από τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει ότι θα καταθέσει στην ΕΠΟ τα δελτία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, ενώ ανακοίνωσε πως η ομάδα του δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο ματς της επόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ.

Αν καταθέσει δελτία και αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ισχύουν όλα τα παραπάνω που αναφέραμε για τον Ολυμπιακό.

Αν η ΑΕΛ δεν κατέβει να αγωνιστεί μόνο στο ματς με την ΑΕΚ, τότε βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ περί «Μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα, με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων», προβλέπονται οι εξής ποινές:

-Απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0.
-Χρηματική ποινή από 8.000 έως 40.000 ευρώ.
-Αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.