Ads Top

Πως οδηγήθηκε η Πειθαρχική Επιτροπή στην απόφαση για τον Ολυμπιακό (pic)


Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ οδηγήθηκε στην απόφαση της επιβολής προστίμου στον Ολυμπιακό, κάνοντας μετατροπή του κατηγορητηρίου και πατώντας πάνω στο άρθρο 15 4α και όχι στο 4β.
Από χθες σας είχαμε αναλύσει ξανά το πως και τα γιατί στην υπόθεση του Ολυμπιακού. Σας είχαμε δε επισημάνει το πόσο σημαντική θα ήταν η ένορκη κατάθεση του τραυματία, που τον τοποθετεί 1 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ λοιπόν μελετώντας όλα τα στοιχεία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για μετατροπή των κατηγοριών. Έτσι από το άρθρο 15 4β που περιλάμβανε ακόμα και αφαίρεση βαθμών πήγε στο 15 4 α, που μπορείτε να δείτε από κάτω.



Τι λέει λοιπόν το εδάφιο α; «χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ έως εκατό χιλιάδων εδώ εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας». Στην προκειμένη περίπτωση ο τραυματισμός έχει γίνει εκτός γηπέδου και με σχετικά έγγραφα ενώ η έκθεση του παρατηρητή μιλάει για έναν τραυματισμό που ανέφερε ο γιατρός αλλά ο ίδιος ο παρατηρητής δεν ξέρει εάν έγινε ή όχι. Η Πειθαρχική Επιτροπή αφότου εξέτασε όλα τα στοιχεία έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της μετατροπής του κατηγορητηρίου και ελλείψει επαρκών στοιχείων για οτιδήποτε άλλο. Ακόμα πάντως και εάν είχε τεθεί πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών θα έπρεπε να γίνει στο Κύπελλο, όπως έχουμε αναφέρει ήδη.

Θυμίζουμε πιο κάτω την σχετική απόφαση - ενημέρωση της Πειθαρχικής:

ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ  για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.