Ads Top

Πρόκριση στα ημιτελικά και τώρα...Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε 76-68 τον Προμηθέα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας


Οι «πράσινοι» δεν εντυπωσίασαν με την εικόνα τους, ειδικά από τη στιγμή που ο Προμηθέας έπαιζε με σημαντικές απουσίες αλλά στο φινάλε κατάφερε να πάρει τη νίκη χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα. Το «τριφύλλι» πήρε αυτό που ήταν το ζητούμενο λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague, στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Τόμας να σκοράρει 7 γρήγορους πόντους, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι σημείωσαν 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο στην άμυνα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα. Ο Τσαϊρέλης ταλαιπώρησε την «πράσινη» άμυνα μέσα στο «ζωγραφιστό», ενώ οι γηπεδούχοι ήταν άκρως αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75 (6/10 στο πρώτο ημίχρονο).

Η ευστοχία στα τρίποντα επέτρεψε στους γηπεδούχους να μείνουν κοντά στο σκορ, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν έκαναν κακό παιχνίδι, έχοντας υποπέσει σε μόλις ένα λάθος στο πρώτο μέρος. Επίσης, με πρωτοστάτη τον Καλάθη (13π. ως το 12ο λεπτό) είχαν 14/22 δίποντα, ενώ όταν πίεσαν στην άμυνα έκαναν σερί 10-0 και προηγήθηκαν με 41-32.

Με τον Τόμας να ξεκινάει «ζεστός», όπως και στην αρχή του αγώνα, και τον Λάνγκφορντ να παίρνει το «όπλο» του ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα μισά της τρίτης περιόδου στο +15 (58-43 στο 25’). Οι «πράσινοι» ουσιαστικά έκαναν αυτά που έπρεπε μέσα στο παρκέ τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, εκμεταλλευόμενοι και την κούραση του Προμηθέα.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, αν και έπαιζαν δίχως τους Λίποβι, Έλις κι έχασαν τον Χολ στο πρώτο μέρος (προσγειώθηκε άτσαλα μετά από σουτ) δεν το έβαλαν κάτω. Με τον «τελειωμένο» (θα αποτελέσει παρελθόν), Τέρελ Παρκς μείωσε σε 55-61 (32’) και 61-78 (39’) αλλά οι «πράσινοι» ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών στο φινάλε και πήραν τη νίκη πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76.

*leoforos.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.