Ads Top

Στο «Μετροπολιτάνο» κάνει κουμάντο η Ατλέτικο!


Ρεβάνς για την βαριά ήττα στη Βεστφαλία πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 2-0 τη Ντόρτμουντ στο «Μετροπολιτάνο» για την 4η αγωνιστική του Champions League. 
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης το ντέρμπι με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν εύκολα με 2-0 τους Βεστφαλούς, με τέρματα των Σαούλ (33’) και Γκριεζμάν (80’) και τους «έπιασαν» στους 9 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα, για τους Γερμανούς, αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από 15 παιχνίδια.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα και αν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού δημιούργησαν πολλές και κλασσικές ευκαιρίες. Από την άλλη, οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους.

Το ματς:

Η Ατλέτικο προσπάθησε να αιφνιδιάσει και μόλις στο πρώτο λεπτό είχε μια καλή στιγμή με τον Σαούλ, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπούρκι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κορέα να… δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, ενώ στο 13’ και στο 22’ ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, με τον κίπερ των Βεστφαλών να βγαίνει νικητής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από τριάντα λεπτά αγώνα δεν είχαν ούτε μια τελική προσπάθεια.

Η υπεροχή των «ροχιμπλάνκος» καρποφόρησε στο 33’. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε γύρισαν γρήγορα τη μπάλα, που έφτασε στον Φιλίπε Λουίς, ο οποίος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαούλ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα με τη βοήθεια του Ακανζί, ο οποίος την «βρήκε» τελευταίος, πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, αλλά παρά τις ευκαιρίες με τον Τόμας, που είχε δοκάρι στο 38’, τον Φιλίπε Λουίς (39’) και τον Σαούλ (41’), το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το «φτωχό» για την εικόνα του αγώνα 1-0.

inner

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ προσπάθησε να κρατήσει λίγο παραπάνω τη μπάλα και να επιτεθεί, σε μια προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Η Ατλέτικο έδωσε κάποια μέτρα στην αντίπαλό της, αλλά δεν… ξεχνούσε να επιτεθεί, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 53’ με τον Ρόντρι, για να ακολουθήσει άλλη μια στο 61’ με τον Κορέα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με τον νεοεισελθόντα Γκερέρο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο από καλή θέση.

Γκέτσε (75’) και Λάρσεν (79’) μπήκαν για τους φιλοξενούμενους, στην προσπάθεια για την ισοφάριση, αλλά στο 80’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μετά από προσωπική ενέργεια του Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Το τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπορούσια έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες (45’ Μοντέρο), Λούκας, Φιλίπε Λουίς, Ρόντρι, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (81’ Βιτόλο), Κάλινιτς (62’ Ζέλσον Μάρτινς), Γκριεζμάν.

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακανζί, Τοπράκ, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (59’ Γκερέρο), Ρόις, Σάνκο (79’ Λάρσεν), Πάκο Αλκάθερ (75’ Γκέτσε).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Ντόρτμουντ 9 (8-2)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (7-6)
3. Κλαμπ Μπριζ 4 (6-5)
4. Μονακό 1 (2-10)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Τετάρτη 28/11
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μονακό (19:55)
Ντόρτμουντ-Κλαμπ Μπριζ (22:00)

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.