Ads Top

Μπριζ για φίλημα, Μονακό για κλάματα!


Άλλη μια ταπείνωση για τη Μονακό του Τιερί Ανρί, που γνώρισε τη συντριβή με 4-0 από την Κλαμπ Μπριζ μέσα στο Πριγκιπάτο για την 4η αγωνιστική του Champions League. 
Δίχως τέλος μοιάζει ο φετινός κατήφορος της Μονακό, παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την άφιξη του Τιερί Ανρί στη θέση του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η ομάδα του Πριγκιπάτου ταπεινώθηκε μέσα στο «Λουί Ντε» από την Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε… αέρας με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του Champions League και απέκτησε προβάδισμα για την τρίτη θέση.

Οι Βέλγοι είχαν ποσοστά… μπάσκετ στις προσπάθειές τους, αφού έκαναν επτά τελικές, εκ των οποίων οι έξι ήταν στον στόχο και πέτυχαν τέσσερα γκολ, ενώ οι Μονεγάσκοι παρότι είχαν την κατοχή και διπλάσιες ευκαιρίες, πολλές εκ των οποίων ήταν κλασσικές, έβλεπαν την αντίπαλη εστία σαν… σπιρτόκουτο.

Οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση μετά από 13 παιχνίδια και 13 ολόκληρα χρόνια (2005), όταν ακόμη ο προπονητής, Ιβάν Λέκο, φορούσε τη φανέλα και το σορτσάκι της ομάδας.

Το ματς:

Η Μονακό είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7’ με τον Ντιόπ, που νικήθηκε από τον Χόρβατ και πέντε λεπτά αργότερα η Κλαμπ Μπριζ «πάγωσε» για πρώτη φορά το «Λουί Ντε». Ο Ρίτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Βανάκεν, με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Στο 14’ ο Γουέσλεϊ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μπενάλιο, αλλά στο 15’ ο Μπαρέκα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο Βανάκεν από την «άσπρη βούλα», πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 22’ ο Τίλεμανς με διαγώνιο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χόρβατ και να μειώσει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο «χτύπημα» από τους Βέλγους. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Γουέσλεϊ ξεχύθηκε μπροστά και με δεξιό διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 32’ με τον Σαντλί και στο 40’ με τον Φαλκάο, αλλά παρότι οι προσπάθειες ήταν στον στόχο, εντούτοις, το γκολ δεν ερχόταν.

Ίδιος ήραν ο ρυθμός του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς γκολ. Οι παίκτες της Μονακό έβλεπαν την αντίπαλη εστία σαν… σπιρτόκουτο, με τους Ντιόπ στο 49’ και Σιντιμπέ στο 51’ να αποτυγχάνουν να σκοράρουν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπενάλιο έσωσε την ομάδα του από τέταρτο γκολ, αποκρούοντας το σουτ του Νακάμπα από 25 μέτρα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπενασέρ νικήθηκε από τον Χόρβατ και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή, πριν μπει το παιχνίδι στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ της τιμής και στο 80’ είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Τίλεμανς, αλλά ούτε κι αυτός κατάφερε να νικήσει τον Χόρβατ. Αντ’ αυτού, στο 85’ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Φόρμερ, που «έγραψε» το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μονακό: Μπενάλιο, Μπαρέκα, Τζέμερσον, Γκλικ (76’ Γκλικ), Σιντιμπέ, Σαντλί, Μπενασέρ, Τίλεμανς, Ντιοπ, Σιλά, Φαλκάο (61’ Γκουάνο).

Κλαμπ Μπριζ: Χόρβατ, Ντένσβιλ, Μέχελε, Πούλεν, Ντιατά (6’ Κουλς), Ριτς, Νακάμπα, Φόρμερ, Μάτα (77’ Βλίτινκ), Βανάκεν, Γουέσλεϊ (72’ Καβέ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Ντόρτμουντ 9 (8-0)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (5-6)
3. Κλαμπ Μπριζ 4 (6-5) *
4. Μονακό 1 (2-10) *

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Τετάρτη 28/11
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μονακό (19:55)
Ντόρτμουντ-Κλαμπ Μπριζ (22:00)

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.