Ads Top

Νέος τεχνικός διευθυντής, νέο πρότζεκτ


Ο Μάριο Μπράνκο, είναι ο 6ος αθλητικός διευθυντής επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, με τον Πορτογάλο να ετοιμάζεται να εφαρμόσει το δικό του πρότζεκτ στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα αρχίσει να φαίνεται δειλά-δειλά από τον Γενάρη του 2019.
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε αθλητικούς διευθυντές και έναν στρατηγικό σύμβουλο άλλαξε ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τη δύση του 2018. Επί των ημερών του, από τους Ασπρόμαυρους πέρασαν πέντε συν ένας αθλητικοί διευθυντές. Κατά σειρά, Γιώργος Γιωργιάδης, Ζήσης Βρύζας, Φρανκ Άρνεσεν, Λούμπος Μίχελ και Μάριο Μπράνκο, συν τον Γκερμάν Τσιστιακόφ, τον στρατηγικό σύμβουλο του Σαββίδη, που λειτουργούσε ως τεχνικός διευθυντής.

Από τον Γιώργο Γεωργιάδη μέχρι τον Λούμπος Μίχελ ο καθένας απ’ αυτούς επέλεξε ένα διαφορετικό πρότζεκτ το οποίο είχε τα καλά του, αλλά και τα άσχημα του. Δεκάδες ποδοσφαιριστές πέρασαν από την Τούμπα με τον Ιβάν Σαββίδη να ξοδεύει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν πεταμένα χρήματα. Ποιος θέλει να θυμάται τον Λεβέκ, τον Αζεβέδο και άλλους πολλούς που ζέσταναν τις τσέπες τους χωρίς να ακουμπήσουν μπάλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 31 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην εποχή Λούμπος Μίχελ και τα 8,7 εκατ. €. Μόνο ο Τζάλμα Κάμπος κατάφερε να φέρει κάποιες χιλιάδες ευρώ 600.000 από την Αλάνιασπορ στα ταμεία του σωματείου. Όλοι οι υπόλοιποι είτε θα βρίσκονται στον ΠΑΟΚ και θα περιμένουν να πάρουν μια ευκαιρία από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, είτε θα βολοδέρνουν ως δανεικοί σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Το μοναδικό πρότζεκτ που έφερε αρκετά εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ ήταν αυτό του Φράνκ Άρνεσεν.

Πλέον στον Δικέφαλο, ξημέρωσε η εποχή Μάριο Μπράνκο. Ο Πορτογάλος είναι κανονικός αθλητικός διευθυντής και δεν… βαπτίστηκε. Ξέρει τι δουλειά του καθώς έχει προϋπηρεσία  και πως πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Ο 44χρονος παράγοντας του ΠΑΟΚ σκοπεύει να διαφοροποιήσει τα πράγματα στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας όπως τα ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να κατεβάσει το μέσο όρο ηλικίας που έχει ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Τούμπα είναι 30άρηδες και ελάχιστοι στις πιο παραγωγικές ηλικίες (24-26).

Ο Μπράνκο, θα έχει στην διάθεση του ένα γεμάτο πορτοφόλι που θα του δώσουν την άνεση να κινηθεί πιο αποφασιστικά στις μεταγραφές. Ο Πορτογάλος έχει ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων που τον ενημερώνουν για ότι γίνεται στην Ευρώπη, αλλά και στη Λατινική Αμερική. Ο ΠΑΟΚ δεν θα ψωνίσει μόνο από την Ρωσία, αλλά από παντού, όπου υπάρχει καλό που θα ταιριάζει στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Τις θεματικές αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο Μπράνκο στον Δικέφαλο θα τις δούμε το καλοκαίρι του 2019. Αρκετοί ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από την ομάδα από το υπάρχον ρόστερ, ενώ θα επιστρέψουν σ’ αυτήν όλοι οι Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή ως δανεικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

*to10.gr

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.