Ads Top

Για το πρώτο μεγάλο διπλό της χρονιάς


Βιτόρια η πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων,αλλά και η πόλη που θα φιλοξενήσει σε λίγους μήνες τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 
Σήμερα το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος της τοπικής ομάδας, της γνωστής και μη εξαιρετέας Μπασκόνια, σε ένα ματς αποδείξεων.

Με τις εκτός του ΟΑΚΑ επιδόσεις του να τείνουν να γίνουν ανέκδοτο, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Βιτόρια με σκοπό να πάρει το πρώτο μεγάλο διπλό του στη σεζόν που διανύουμε. Μπορεί η σημερινή αντίπαλος του να μην βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση, μπορεί να προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, μπορεί να έχει μόλις δύο νίκες στην διοργάνωση, όμως, είναι μια ομάδα που και καλό υλικό έχει και νέο προπονητή πλέον διαθέτει και κυρίως γνωρίζει ότι το αποψινό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάκαμψη. Βασικά ο Περάσοβιτς γνωρίζει πως αν η Μπασκόνια σήμερα χάσει θα δυσκολέψει πολύ τη ζωή της και θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την βαθμολογική της θέση.

Είναι δεδομένο πως η διοργάνωση του Final- Four έχει αυξήσει τις προσδοκίες για την ομάδα της πόλης. Πολλοί, εντός και εκτός της Μπασκόνια, πιστεύουν ότι επιβάλλεται να δώσει το παρόν στη γιορτή, αλλιώς θα είναι αποτυχία. Δεν είναι έτσι. Μέχρι τώρα οι Βάσκοι έχουν λυγίσει από το βάρος. Η ήττα στο Μαυροβούνιο από την Μπουντούτσνοστ το αποδεικνύει περίτρανα αυτό. Ο Περάσοβιτς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εκεί, μιλά την ίδια γλώσσα με τον εκκεντρικό πρόεδρο Κερεχέτα και ο κόσμος τον αγαπάει και τον θεωρεί ιδανικό για τη θέση. Μόλις καταφέρει ο νέος κόουτς να αποβάλλει από τους παίκτες του το άγχος, τότε θα γίνουν και επικίνδυνοι. Διαθέτουν προσωπικότητες στο ρόστερ, έχουν εμπειρία, πληρότητα και το καλύτερο, ίσως, τεσσάρι της Euroleague, τον Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός παίζει με ευκολία και στο πέντε και αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για τους πράσινους απόψε.

Το τριφύλλι θέλει να πάρει το διπλό για πολλούς λόγους. Πρώτον για να αποδείξει ότι φέτος είναι καλύτερο μακριά από την Αθήνα και η Βιτόρια μόνο εύκολη αποστολή δεν θεωρείται. Δεύτερον γιατί μετά το στραβοπάτημα με την Ζαλγκίρις στο Ο.Α.Κ.Α πρέπει να πετύχει ένα παραπάνω διπλό από αυτά που υπολόγιζε. Τρίτον γιατί τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής γνωρίζουν ότι ο κόσμος μετά τις δύο νίκες κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο προσδοκά και ανάλογη συνέχεια. Η επικράτηση επί της δυνατής φέτος Μπαρτσελόνα, του πρώην πράσινου Κρις Σίνγκλετον, ήταν μια καλή αρχή, αλλά το ζητούμενο είναι πάντα η διάρκεια. Που θα κριθεί το ματς; Σε δύο στοιχεία που οι φιλοξενούμενοι δεν αποτελούν και τον ορισμό της σταθερότητας. Στην ρακέτα και τον έλεγχο των αιθέρων και στο μακρινό σουτ. Στο μεν πρώτο τομέα υπάρχει ζήτημα όσο δεν μπορούν να δώσουν σοβαρή βοήθεια ο Βουγιούκας και ο Παπαγιάννης. Σε ματς εναντίον ομάδων με καλούς ψηλούς, κανονικούς και όχι under size, οι δύο σέντερ χρειάζονται. Μέχρι ώρας δεν τους έχουμε δει σε πλήρη δράση. Στο δε δεύτερο, το μακρινό σουτ, η έλλειψη κλασικού- πλην Λοτζέσκι- σουτέρ είναι ένα θέμα. Οι υπόλοιποι δεν είναι σταθεροί και δεν μπορείς να στηριχθείς. Εάν σήμερα είναι εύστοχοι τότε ο εξάστερος θα έχει το πάνω χέρι για τη νίκη.

Ο Πασκουάλ ποντάρει πολλά και στο άγχος των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός δεν χάνεται αν χάσει σε αντίθεση με την αντίπαλο του. Οι Βάσκοι από την πλευρά τους δεν θέλουν να σκέφτονται ότι θα ηττηθούν απόψε. Με ρεκόρ 2-6 στα πρώτα οκτώ παιχνίδια δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για νέες απώλειες. Μπορεί να έχουν δώσε μόλις τρία ματς εντός, όμως έχουν χάσει τα δύο από αυτά. Τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες στην έδρα σου δεν το λες και παρακαταθήκη για πρόκριση. Η απουσία του Γκρέιντζερ στερεί τον καλύτερο περιφερειακό από τον Κροάτη προπονητή. Θα πάει λογικά να πάρει τη νίκη μέσα από τη ρακέτα. Πουαριέ και Σενγκέλια είναι ικανοί να κάνουν πολλές ζημιές στην άμυνα της ελληνικής ομάδας και θα πρέπει να βρει ο Καταλανός κόουτς τρόπο να τους βγάλει εκτός ρυθμού. Τα λέμε μετά, με την ελπίδα να μιλάμε για την πρώτη μεγάλη παράσταση εκτός των τειχών.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.