Ads Top

Και τώρα η σειρά του Μπουζούκη…


Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο στο ντέρμπι του μπάσκετ και το ίδιο μπορούν να πετύχουν τα παιδιά του Δώνη.
Στις μάχες των αιωνίων του τριημέρου ο Παναθηναϊκός προηγείται 1-0. Νίκησε στο μπάσκετ, αλλά αυτό δεν αποτελεί και είδηση. Ο αντίπαλος ως συνήθως χάρηκε ένα ημίχρονο και μετά έγινε το αυτονόητο.

Οι ρεπόρτερ του μπάσκετ μπορούν να κάνουν τις αναλύσεις τους. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο στην ποιότητα του Καλάθη, το πάθος του Θανάση ή την οξυδέρκεια του Λεκαβίτσιους. Το θέμα είναι να γίνει το 2-0 την Κυριακή στο Φάληρο. Εκεί είναι το δύσκολο, αλλά όχι φυσικά κι ακατόρθωτο. Τα παιδιά του Γιώργου Δώνη γνωρίζουν ότι η αποστολή τους απέναντι σε μία πιο ποιοτική -τουλάχιστον μεσοεπιθετικά- και πιο ακριβή ομάδα μόνο εύκολη δεν είναι. Αλλά είναι όλοι στον Παναθηναϊκό προετοιμασμένοι για να φύγουν με το διπλό. Όχι απλώς αήττητοι.

Αυτό, άλλωστε, πάντα είναι το ζητούμενο. Να κυνηγάς το καλύτερο. Το «τριφύλλι» σαφώς και δεν είναι το φαβορί. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη επί του Άρη και την εύκολη επικράτηση με τη Ντουντελάνζ, η οποία τον κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Δώνη. Αρκετοί δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία από ντέρμπι αιωνίων και μάλιστα μπροστά σε 30.000 και πλέον αντίπαλους οπαδούς.

Οι μεγάλες ομάδες, ωστόσο, είναι μαθημένες και πρέπει συνεχώς ν’ αντιμετωπίζουν ζόρικες καταστάσεις και προκλήσεις. Μεγαλύτερη αξία θα έχει φέτος ένα αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Το ότι κατάφερε πέρσι το «τριφύλλι» να μην ηττηθεί με δέκα παίκτες από το 60’ κι ενώ η ομάδα ήταν ουσιαστικά διαλυμένη από τα οικονομικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, έχει ποιότητα και δείχνει να λειτουργεί ως ομάδα. Θα έχει επίσης τον κόσμο του. Στον Παναθηναϊκό, όμως, τόσο στα μέλη του τεχνικού τιμ, όσο και στους παίκτες ξεχειλίζει η πίστη για τη νίκη. Το ότι ο αντίπαλος καίγεται για τη νίκη για να διατηρηθεί κοντά στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα τον ωθήσει να πιέσει τους «πράσινους». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η έδρα σε στηρίζει αν η εικόνα σου είναι καλή.

Στην περίπτωση, όμως, που καταφέρουν οι παίκτες του Δώνη να ελέγξουν τον ρυθμό και κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Διούδη τους ερυθρόλευκους, τότε θα φορτώσουν τον αντίπαλο με άγχος και η πίεση της έδρας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι και αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν ζήσει ντέρμπι αιωνίων. Μερικοί επίσης όπως οι Σισέ, Κούτρης έπαιξαν μόνο σε ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό (πέρσι στη Λεωφόρο) κι έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι.

Στον Παναθηναϊκό πρωτίστως πρέπει να κατέβουν στο γήπεδο με πίστη ότι μπορούν να νικήσουν. Αυτή υπάρχει, αλλά πρέπει να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Ανεξάρτητα το τελικό αποτέλεσμα, το «τριφύλλι» οφείλει να δείξει ότι δεν φοβάται τίποτα. Και δεν έχει λόγο να φοβηθεί. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα.

Σίγουρα όχι αρκετή για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα (θα ήταν δύσκολο ακόμα κι αν δεν υπήρχε το μείον έξι), αλλά ικανή για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Εφόσον το πετύχει θα αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και λογικά θα προκαλέσει εσωστρέφεια κι αναταραχή τον αιώνιο αντίπαλο.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.