Ads Top

«Καψούρα Μανόλο Χιμένεθ με Ινσούα!»


Η… καψούρα του Μανόλο Χιμένεθ, η δελεαστική πρόταση της Λας Πάλμας, τα λόγια των Δώνη και Νταμπίζα στη συνάντηση με τον παίκτη που τον έπεισαν να παραμείνει.


Ο περσινός Ινσούα ήταν μια απλή εναλλακτική λύση του Νίκλας Χουλτ, μέχρι ο Σουηδός να αποχωρήσει για την ΑΕΚ. Έγινε βασικός από… ανάγκη. Δεν υπήρχε άλλος. Δεν ενθουσίασε ποτέ με τις εμφανίσεις του. Βελτιωνόταν μεν, με αργούς ρυθμούς δε. Έδειχνε πως έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς το γεγονός πως το καλοκαίρι ο Μανόλο Χιμένεθ, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας, έπεισε τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου πως αξίζει να… ξηλωθεί για τα καλά. Και να κάνει μια πρόταση που ξεπέρασε τις 800.000 ευρώ προκειμένου να πάρει τον παίκτη από τον Παναθηναϊκό.

Οι Ισπανοί θεώρησαν ότι τα πολλά οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού» θα έπειθαν τους ιθύνοντες της ομάδας να μην το σκεφτούν δεύτερη φορά και να στείλουν τον παίκτη στο αεροδρόμιο για να πετάξει για Ισπανία. Το ότι δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά είναι γεγονός. Αλλά η σκέψη τους ήταν αντίθετη απ’ αυτή που περίμεναν στη Λας Πάλμας.

«Ο παίκτης θα φύγει μόνος αν κάποιος πληρώσει όλη τη ρήτρα του, που μαζί με τα χρήματα που θέλει η Ουντινέζε είναι στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ», ήταν η ξεκάθαρη στάση του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Στη Λας Πάλμας ισχυρίζονταν πως η Ουντινέζε έχει… παραιτηθεί της ρήτρας και πως αν έδιναν τα μισά χρήματα στους «πράσινους» ο παίκτης θα γινόταν δικός τους. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και ο Παναθηναϊκός «πάτησε» ακριβώς εκεί. Στο γεγονός ότι για να φύγει ο παίκτης έπρεπε να καλυφθεί η ρήτρα εξ ολοκλήρου. Και οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να περάσουν από το διοικητικό τους συμβούλιο μια πρόταση που θα έφτανε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Η πίεση από τους ατζέντηδες και η σκέψη των Δώνη – Νταμπίζα

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δέχτηκαν πολύ μεγάλη πίεση για την παραχώρηση του παίκτη. Όχι τόσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο από τους ατζέντηδές του και από τον αδερφό του. Πιέσεις που δεν έπιασαν, αφού ο ίδιος ο Ινσούα ναι μεν σκεφτόταν πως μια μεταγραφή στην Ισπανία (έστω και στην Segunda Division) θα αποτελούσε εξέλιξη για την καριέρα του, αλλά δεν επιθυμούσε να φύγει από το «τριφύλλι» με άσχημο τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο Δώνης με τον Νταμπίζα συμφωνούσαν πως με τα χρήματα που είχαν στη διάθεσή τους και με τον χρόνο που απέμενε για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, δεν θα έβρισκαν κάτι καλύτερο στην αγορά. Παράλληλα, δεν θα μπορούσαν να σπαταλήσουν την «άνω των 23» μεταγραφή για αριστερό μπακ, αφού ήθελαν να την καλύψουν με σέντερ φορ.

Υπήρχε πάντα η σκέψη να καλύψει τη θέση του βασικού αριστερού μπακ ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, όμως ήδη ο Δώνης είχε «κουμπώσει» στο μυαλό του την ιδέα πως ο «Χάτζη» θα δώσει βοήθειες και λύσεις κυρίως σε άλλες θέσεις και κρίθηκε πως δεν μπορούσε να υποστηρίξει μόνος του τη θέση. Άρα προέκυπτε ξαφνικό κενό στα αριστερά της άμυνας και μάλιστα σε μια ομάδα που στο πλάνο της είχε την εκμετάλλευση, στον τρόπο παιχνιδιού της, των ακραίων της μπακ.

Η συνάντηση με Δώνη και Νταμπίζα που έπεισε τον Ινσούα

Όταν πλέον η Λας Πάλμας προχώρησε στην τελευταία της πρόταση και στην Ισπανία μιλούσαν για… δεδομένη μεταγραφή, με την ένταση μεταξύ των δύο ομάδων ολοένα και να ανεβαίνει, ανέλαβαν δράση οι Δώνης και Νταμπίζας. Και εκεί επί της ουσίας τελείωσαν μια και καλή την υπόθεση.

Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο με τον Αργεντινό αποφασισμένοι να βγουν απ’ αυτό έχοντας πείσει τον ποδοσφαιριστή να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους ότι και ο ίδιος θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Και τα κατάφεραν.

«Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να σου κόψουμε μια μεταγραφή που θα εξελίξει την καριέρα σου. Όμως ο ρόλος σου στην ομάδα θα είναι και πολύ σημαντικός και πολύ αναβαθμισμένος σε σχέση με πέρσι», ήταν η ουσία των όσων του μετέφεραν, μαζί φυσικά με κάτι που ήδη είχαν εξηγήσει σε όλη την ομάδα. Πως οι πληρωμές προς όλους θα γίνονται στην ώρα τους.

Ο παίκτης, ακούγοντας το πλάνο για τον ίδιο και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εντός αποδυτηρίων, κολακεύτηκε. Βγήκε απόλυτα βέβαιος πως η παραμονή του στον Παναθηναϊκό με τους Δώνη και Νταμπίζα κοντά του, θα του έβγαινε σε καλό. Θα τον βοηθούσε να πραγματοποιήσει μια καλή σεζόν. Ποιος παίκτης, άλλωστε, δεν θέλει να νιώθει σημαντικός σε μια ομάδα;

Η εικόνα του στο γήπεδο και η σαφέστατη βελτίωσή του σε όλους τους τομείς είναι προέκταση των όσων συμβαίνουν καθημερινά στην περίπτωση Ινσούα. Είναι πολύ διαφορετικός στην καθημερινότητά του, πλήρως ενσωματωμένος στο γκρουπ, σε αντίθεση με πέρσι και απόλυτα συνειδητοποιημένος στον ρόλο που έχει πάρει. Έναν ρόλο που μπορεί να τον υπηρετήσει και λόγω χαρακτήρα, αφού όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή… winner. Που απεχθάνεται την ήττα και που αν τον εμπιστευτείς και του το δείξεις θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Αυτό ακριβώς κάνει ο φετινός Ινσούα. Βγάζει στο γήπεδο ένα πρόσωπο που… αγνοούσαμε πέρσι. Σημαντικό γρανάζι στην επιθετική ανάπτυξη, εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, βγάζει μια εικόνα ενός σύγχρονου μπακ και μια φυσιογνωμία ηγετική. Κάτι που χρειάζεται απόλυτα ο Παναθηναϊκός…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.