Ads Top


Καραπαπάς: «Κακώς συνδυάζουμε τα γεγονότα. Δεν τους κάνουν τώρα οι τακτικοί δικαστές;»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς. 
Κάθετος ότι δεν έχουν καμία σχέση οι δύο υποθέσεις των γεγονότων του αγώνα του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή στην Πάτρα με εκείνη του ντέρμπι των ερυθρολεύκων με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Κώστας Καραπαπάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ υπογράμμισε τις διαφορές των δύο υποθέσεων και το γεγονός ότι σε αυτή του ματς του Ολυμπιακού στην Πάτρα δεν υπήρχε καμία αναφορά για επεισόδια στις εκθέσεις. Αυτή του παρατηρητή και εκείνη της αστυνομίας.

«“Σύμφωνα με κανονισμούς μόνο Φ.Α. και έκθεση παρατηρητή λαμβάνεται υπόψη και μόνο αν αναφέρεται κάτι σε αυτές, μπορεί να συμπληρωθεί από την έκθεση της αστυνομίας. Εν προκειμένω, στην υπόθεση της ΑΕΚ η έκθεση της αστυνομίας ελήφθη υπόψη γιατί η έκθεση παρατηρητή στον αγώνα με την ΑΕΚ αναφέρει ότι 300 φίλαθλοι της ΑΕΚ έριχναν βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες και μάρμαρα σε αστυνομικούς, εξερχόμενοι από τις θύρες 1 κ 35! Και η έκθεση του παρατηρητή στην Πάτρα δεν λέει τίποτα για ρίψεις αντικειμένων. Αντιθέτως λέει το πρωτοφανές, ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητροπουλος ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα διαιτητής επί σειρά ετών “με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου, ότι έγιναν αυτά στους χώρους ευθύνης μου (δηλ. στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες κλπ.) και συγκεκριμένα ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ενός φιλάθλου, στον οποίο μου είπε ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και πως αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Επειδή παρασύρθηκα από τα παραπάνω, συμπεριέλαβα την δήλωση του γιατρού στην έκθεση μου, χωρίς να γνωρίζω αν πράγματι συνέβη το εν λόγω περιστατικό», ανέφερε και συνέχισε:

«Είναι δυνατόν κάποιοι να μην καταλαβαίνουν ή να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Στη μια περίπτωση έχουμε μια έκθεση παρατηρητή που λέει ότι 300 χουλιγκάνοι βγαίνουν απο τις εξέδρες στον περιβάλλοντα χώρο, πετάνε μολότοφ και ξαναμπαίνουν στις εξέδρες. Και η Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. λέει το ίδιο! Στην άλλη έκθεση, στη δική μας, στην Πάτρα, ο παρατηρητής το μόνο που γράφει είναι για τραυματία που δεν είδε ο ίδιος αλλά τον είδε μόνο ο… γιατρός Δημητρόπουλος. Εκεί λοιπόν λαμβάνεται η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. υπόψιν και τι λέει; Ότι δεν υπάρχει τραυματίας, ούτε αστυνομικός ούτε φίλαθλος! Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουν λοιπόν;” “Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε για φθορές ούτε για ριψεις, κλήθηκε για τον πιθανό τραυματισμό. Και εκει συμπληρώνει, το ξαναλέω και η έκθεση της αστυνομίας που λέει ότι κανένας τραυματισμός δεν έγινε, ούτε φιλάθλου ούτε αστυνομικού”. “Αν κάποιοι θέλουν η Αστυνομία να καθορίζει πρωταθλήματα δικαίωμά τους. Πέρυσι έτσι στερήθηκε ο Ολυμπιακός το Πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είχε φύγει απο το γήπεδο και οι διαιτητές το ίδιο, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά και ένας τραυματίας από την… Καραολή Δημητρίου τοποθετήθηκε απο την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο γήπεδο και τιμωρηθήκαμε με –3.».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα...Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής:

«Ο λόγος της παρέμβασής μας είναι ότι υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν οι αθλητικές επιτροπές και το αθλητικό δίκαιο γενικότερα. Γιατί άκουσα ότι δεν ελήφθη υπόψη η έκθεση του Σταδίου. Μιλάω για το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό στην Πάτρα. Βλέπω μια προσπάθεια που μπαίνει για πίεση στον αθλητικό εισαγγελέα, τον κο. Σημιτζόγλου, για να αλλάξει τη ροή μιας τόσο απλής υπόθεσης, που κάποιοι τη συγκρίνουν με την υπόθεση της ΑΕΚ που δεν έχει σχέση. Η Πειθαρχική Επιτροπή, σύμφωνα με τους κανονισμούς, μπορεί να λάβει υπόψη μόνο το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή και συμπληρωματικά και μόνο την έκθεση της Αστυνομίας. Στην περίπτωση της ΑΕΚ για την οποία γίνεται πολύς λόγος, η έκθεση της Αστυνομίας ελήφθη υπόψη επειδή η έκθεση του παρατηρητή αναφέρει ότι 300 άνθρωποι της ΑΕΚ πέταγαν μπουκάλια, μάρμαρα, βόμβες μολότοφ και μάλιστα εξερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35 δηλαδή μέσα από το γήπεδο, βγήκαν στον περιβάλλοντα χώρο και έριξαν μολότοφ. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα από την Πάτρα.

Στην ΑΕΚ η μία έκθεση που παίρνει υπόψη Επιτροπή λέει για μολότοφ.Στην Πάτρα η έκθεση του παρατηρητή δεν λέει τίποτα για μολότοφ. Το μόνο επιβαρυντικό είναι ότι έχουμε έναν γιατρό, τον περίφημο γιατρό του αγώνα τον Δημητρόπουλο που είναι παλιός διαιτητής, προσέγγισε τον παρατηρητή και του ζήτησε με επίμονο τρόπο να σημειώσει στην έκθεσή του γεγονός που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ίδιου του παρατηρητή. Ο παρατηρητής δεν το είχε σημειώσει μόνος του. Γιατί ο παρατηρητής πάει εκεί για να παρατηρεί ο ίδιος. Γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε ο Ολυμπιακός.

Και τι αποδείχθηκε περίτρανα; Ότι ο τραυματισμός δεν έγινε στο γήπεδο. Και γιατί το ξέρουμε αυτό; Γιατί ο τραυματίας είχε δώσει κατάθεση στην αστυνομία την ώρα του αγώνα. Γιατί αν την είχε δώσει την επόμενη μέρα μπορεί να έλεγαν άλλοι διάφορα. Τώρα δεν μπορούν να πουν όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς. Την ώρα που εμείς παίζαμε τον αγώνα ο άνθρωπος έδινε κατάθεση στην αστυνομία και έλεγε ότι το περιστατικό έγινε ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδεθεί η έκθεση της Αστυνομίας με το περιστατικό στην Επιτροπή. Ειλικρινά απορώ μήπως δεν το ξέρουν, ή κάνουν ότι δεν το ξέρουν. Στην ΑΕΚ υπάρχει μια επιβαρυντική έκθεση παρατηρητή και συμπληρωματικά η έκθεση της αστυνομίας. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει αυτό. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός αστυνομικού, ούτε φιλάθλου. Ποιος δεν το καταλαβαίνει λοιπόν ότι αυτό είναι διαφορετικό;

Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε ούτε για φθορές, ούτε για ρίψεις. Κλήθηκε για έναν τραυματισμό που ξεκάθαρα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει στο γήπεδο, δεν υπάρχει εκεί που μπορεί να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός.

Σχετικά με τις εκθέσεις της Αστυνομίας, να θυμίσω ότι μια τέτοια έκθεση πέρυσι στέρησε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σε έναν αγώνα που είχε τελειώσει με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», σε έναν αγώνα που κανείς δεν έπαθε τίποτα και κανείς δεν απειλήθηκε. Ξαφνικά μια διμοιρία των ΜΑΤ πήγε στη Θύρα 7 και δημιουργήθηκαν επεισόδια 10 δευτερολέπτων. Υπήρχε τραυματισμός έξω στην Καραολή Δημητρίου και γράφτηκε ότι ήταν μέσα και ο Ολυμπιακός έφαγε -3.
Τώρα έχουμε την αστυνομία να προσπαθούν κάποιοι καθορίζει τα πρωταθλήματα. Αυτό δεν γίνεται και πρέπει να το καταλάβουν. Δεν γίνεται να παιχτεί έτσι ποδόσφαιρο.

Τα δύο πράγματα στην ΑΕΚ και στην Πάτρα κακώς τα συνδέουν είναι τελείως διαφορετικά. Στην ουσία της υπόθεσης στην Πάτρα είχαμε μια στημένη ιστορία. Είχαμε έναν άνθρωπο που πήγε να προκαλέσει ένταση, έναν προβοκάτορα που προκάλεσε και δεν το λέμε εμείς αυτό.

Πρέπει να ξέρετε ότι στην επιτροπή υπήρχαν ένορκες καταθέσεις αστυνομικών εν ενεργεία, από μητέρες παιδιών με κινητικά προβλήματα, από οικογενειάρχες που λένε ακριβώς τι συνέβη. Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν η Επιτροπή, να ακούσει δηλαδή, αυτά που έγιναν ή αυτά που γράφουν τα σάιτ;

Συζητάμε για μια ένταση στην εξέδρα. Αυτή μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε γήπεδο. Κάποιος άλλος αν πάει με τον ύμνο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν θα υπάρξει ένταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπει μια διμοιρία των ΜΑΤ πάνοπλη να χτυπάει τον κόσμο.

Είναι σαφές, έγινε μια ολόκληρη εβδομάδα ένα μπούλινγκ στην επιτροπή για σκάνδαλα και ιστορίες που βλέπουμε από τη Δευτέρα να γράφονται και τώρα πάνε να κάνουν τα ίδια με τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Αν μπορεί να κάνει κάτι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πρέπει να πάει να επιληφθεί για αυτά που έλεγε η ΑΕΚ στην υπόθεση τη δική της, όταν έλεγε ότι οι βόμβες μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία. Αν είναι έτσι, να πούμε στους φιλάθλους μας να βγαίνουν να πετάνε βόμβες μολότοφ στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός όταν κάλεσε τις ομάδες ο κος Βασιλειάδης να συζητήσουν για τις μετακινήσεις των οπαδών, ξεκαθάρισε σε όλες τους τόνους ότι είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται με τους -3 γιατί θα πάει το ποδόσφαιρο σε μια άλλη λογική, θα πάει σε αυτό το πράγμα με τις προβοκάτσιες και τους Δημητρόπουλους. Όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα αν συμφωνήσει από του χρόνου να αλλάξει. Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίζει. Γιατί όταν μπαίνει πάνοπλη μια διμοιρία και χτυπάει οικογένειες μέσα στο γήπεδο τότε είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Δεν μπήκε μόνη της η διμοιρία εκεί.

Έχει καταντήσει κουραστικό. Βλέπουμε γράφουν για σκάνδαλα. Ποιοι τα γράφουν τα σκάνδαλα, αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να έρθουν τακτικοί δικαστές και να τους αφήσουμε ήσυχους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό δεν έλεγαν; Ορίστε ήρθαν , τώρα δεν μας κάνουν;

Καλό θα είναι αυτοί που μιλάνε στις εκπομπές, εκφέρουν δημόσιο λόγο και επηρεάζουν και τον κόσμο, να ξέρουν τι λένε. Δηλαδή δεν μπορεί να λένε ότι η Επιτροπή μπορεί να πάρει υπόψη της την έκθεση του σταδίου για ένα νιπτήρα που μπορεί να έχει σπάσει το 1993.

Η ίδια επιτροπή που εμάς, δίκασε τον ΠΑΟΚ στο ΠΑΟΚ – Άρης και ο ΠΑΟΚ έφαγε 15.000 για μια καντίνα που κάηκε ολόκληρη και εμείς για μία απλή ένταση 60.000, αλλά είμαστε εμείς πάλι αδικημένοι. Αλλά τώρα αυτό θα κάνουμε; Όταν μας βολεύει η απόφαση είναι καλοί οι δικαστές, όταν δεν μας βολεύει δεν είναι. Και το λένε αυτοί που τόσο καιρό μας έλεγαν ότι η πανάκεια είναι να έρθουν τακτικοί δικαστές.

Ποιος τους κάνει τελοσπάντων; Να μας πουν ποιος τους κάνει. Τι θέλουν, να μας κόψουν 60 βαθμούς να τελειώνει το θέμα ας το κάνουν. Ούτως ή άλλως υπάρχει μεγάλη προδιάθεση να μη βρίσκεται ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και δεν μιλάω μόνο για τις ομάδες. Αλλά δεν γίνεται έτσι. Απλά θα ήθελα να παρακαλέσω όσοι μιλάνε σε εκπομπές να γνωρίζουν το αντικείμενο. Αυτή είναι η θέση του Ολυμπιακού. Σας είπα τι συνέβη ακριβώς.

Εσείς με βγάλατε, στην προηγούμενη εκπομπή δεν ήθελαν να με βγάλουν μάλλον. Δεν πειράζει. Άλλοι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι έτσι και άλλοι αλλιώς. Να είστε καλά.
»

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.