Ads Top

Μήπως ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι;


Μετά την ήττα στην Τούμπα σειρά παίρνει σήμερα η ΑΕΚ. Στην κοινή τους έδρα πράσινοι και κιτρινόμαυροι θέλουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τη νίκη. 
Οι γηπεδούχοι για να... μάθουν οι νέοι τους πώς είναι να παίρνεις μεγάλο ματς, αλλά και για να δείξουν ότι η εικόνα με τον ΠΑΟΚ ήταν μια κακή παρένθεση και οι φιλοξενούμενοι για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή.

Ο ορισμός της έννοιας ντέρμπι λέει ματς μεταξύ ομάδων από την ίδια πόλη, επομένως το αποψινό παιχνίδι είναι αυτό της Αθήνας. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνυπάρχουν εδώ και δεκαετίες και παρόλο που δεν θεωρούνται οι αιώνιοι αντίπαλοι τα μεταξύ τους ματς έχουν κρίνει πολλές φορές τίτλους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κόντρες τους στα 90’ς που μάχονταν για το πρωτάθλημα ή τους τελικούς κυπέλλου εκείνης της περιόδου, που χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς ως οι κορυφαίοι στην ιστορία της διοργάνωσης; Η αλήθεια είναι πως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που οι δύο αποψινοί μονομάχοι ήταν ταυτόχρονα διεκδικητές του τίτλου. Πότε η ΑΕΚ, πότε ο Παναθηναϊκός με τα προβλήματα που είχαν έχαναν το τρένο. Το σημερινό βρίσκει τις ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο γηπεδούχος, στην πιο δύσκολη και περίεργη σεζόν της ιστορίας του, έχει ξεκινήσει ανέλπιστα καλά και θέλει να αποδείξει ότι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στη Τούμπα ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και τίποτα άλλο. Η φιλοξενούμενη μετά από την αφαίρεση βαθμών, συνεπεία της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εν τέλει της κόστισαν πολύ και εν μέσω της περιπέτειας της στο Champions League δεν θέλει να σκέφτεται ούτε ως αστείο μια ακόμα απώλεια που θα την οδηγήσει μακρύτερα από την κορυφή.

Αγωνιστικά οι δύο προπονητές δεν έχουν και πολλά να κρύψουν ο ένας από τον άλλο. Ο Δώνης ξέρει ότι αρκετοί από τους παίκτες του θα νοιώσουν για πρώτη φορά την εντός έδρας ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι και θέλει να ελπίζει ότι αυτή η συνθήκη θα λειτουργήσει υπέρ τους και ότι θα τους δώσει φτερά στα πόδια τους. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού πήραν την “κρυάδα” στην Τούμπα και σήμερα θέλουν όσο τίποτε άλλο να πάρουν την παρθενική τους νίκη σε τέτοιο ματς. Ο Ουζουνίδης από την άλλη ξέρει πως άπαντες περιμένουν από τον ίδιο και την ομάδα του να κερδίσει σήμερα θεωρώντας αποτυχία οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό σίγουρα αυξάνει την πίεση και το άγχος στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, δεδομένα όμως που πάντα υπάρχουν σε μια πρωταθλήτρια που θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Το που τελικά θα κριθεί το παιχνίδι δεν είναι εύκολο να το πει κανείς. Οι πράσινοι έχουν τον ενθουσιασμό, τρέχουν ακατάπαυστα για ενενήντα λεπτά και προσπαθούν να κουράσουν τον όποιο αντίπαλο τους ποντάροντας και στη συνθήκη του ενός μόνο αγώνα την εβδομάδα. Οι κιτρινόμαυροι από την άλλη διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία, ποιότητα σε περισσότερες θέσεις από τον αντίπαλο τους και ομοιογένεια που προκύπτει από τις λίγες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης και η αντιμετώπιση του Λιβάγια είναι το κλειδί για την επικράτηση των γηπεδούχων, η επιστροφή Μάνταλου στη βασική ενδεκάδα, η αμυντική προσήλωση και η κούραση των Σιμόες και Γαλανόπολου αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους. Με την ελπίδα να δούμε ένα όμορφο θέαμα θα τα πούμε και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.