Ads Top

Ο Δώνης και το δίκοπο μαχαίρι…


Ο κόουτς δεν το συνηθίζει να προσαρμόζει απολύτως το παιχνίδι του στο παιχνίδι του αντιπάλου. Οι πράσινοι επιθυμούν να παίζουν έχοντας την μπάλα στα πόδια τους. 
Στην Τούμπα απέτυχαν και παραδόθηκαν στον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ τα κατάφεραν και η λευκή ισοπαλία τους αδικεί. Με τον ποιοτικό Ολυμπιακό στο Φάληρο το ρίσκο θα είναι μεγάλο…

Για τα λεγόμενα μωρά του Δώνη η πιθανή ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι θα συνιστά απλώς ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα. Για τον ολυμπιακό μια ήττα θα είναι καταστροφική στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώρια ούτε για χαμένους βαθμούς ούτε για μια κακή εμφάνιση.

Η νίκη τους επί της Ντουτελάνζ δεν πιστοποιεί κατά τη γνώμη μου ότι έσπασαν το ρόδι της αστοχίας και στο εξής δεν θα βλεπόσουν το τέρμα των αντιπάλων τους σαν δακτυλήθρα. Επιβεβαίωσε απλά πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευχέρεια στην δημιουργία ευκαιριών και τελικών προσπαθειών. Ευχέρεια που μάλλον δεν την έχει άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα φέτος.

Ο Δώνης είναι μελετηρός προπονητής και δεν πρόκειται να την πατήσει όπως ο Τοπμέλερ, ο προπονητής της Ντουντελάνζ που έβαλε τους παίκτες του να παίζουν σχετικά ψηλά και ως εκ τούτου να μένουν εκτεθειμένη στους ταχύτατους παίκτες του Ολυμπιακού. Ούτε πρόκειται να αφήσει χωρίς ειδική περιποίηση τον Κώστα Φορτούνη που όχι μόνο καθοδηγεί το παιχνίδι των γηπεδούχων αλλά φροντίζει να βρίσκεται σε θέσεις βολής για να σκοράρει.

Η πιθανή χρησιμοποίηση του Κάτσε στην βασική εντεκάδα αποσκοπεί σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του Φορτούνη. Κι αυτό διότι πολλά μπορεί να λέγονται και να γράφονται πολλά σε ότι αφορά την συμμετοχή του Νάτχο στην βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων αλλά χωρίς τον διεθνή χαφ, η παραγωγικότητα του Ολυμπιακού πέφτει κατακόρυφα όπως και η ευστοχία του. Απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με έναν κλασικό σέντερ φορ και δυο εξτρέμ ίσως ο Δώνης παραιτηθεί από τους τρεις στόπερ στην ευθεία.

Κατά τη γνώμη μου θα κάνει λάθος αν χρεώσει σε έναν από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς τον Φορτούνη επειδή αυτός παίζει συχνά πολύ ψηλά κοντά στο σέντερ φορ. Αν ο παίκτης που έχει μπροστά του ο Φορτούνης για να δει το αντίπαλο τέρμα είναι μόλις ένας τότε το πιο πιθανό είναι να τον ταλαιπωρήσει και να βρεθεί φάτσα στον Διούδη.

Ο Δώνης δεν το συνηθίζει να προσαρμόζει απολύτως το παιχνίδι του στο παιχνίδι του αντιπάλου. Αναφέρομαι στην επιθετική φιλοσοφία και όχι στο σχήμα και την διάταξη. Οι πράσινοι επιθυμούν να παίζουν έχοντας την μπάλα στ πόδια τους. Στην Τούμπα απέτυχαν και παραδόθηκαν στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ τα κατάφεραν και η λευκή ισοπαλία τους αδικεί.

Με τον ποιοτικό Ολυμπιακό στο Φάληρο οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν θα παίξει για την ισοπαλία. Θα παίξει για να νικήσει. Με ομάδες σαν τον Ολυμπιακό, κάτι τέτοιο μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι…..

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.