Ads Top

Αυτός «φώναζε» να πάρουν τον Μασούρα στον Ολυμπιακό - Συμφωνία με ακόμα τρεις παίκτες!


Διαβάστε ποιοι πιάνουν Λιμάνι.
Γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κλείσει άμεσα τον Μασούρα.

Το... 15μηνο σκάουτινγκ, η άποψη/εισήγηση του Μοντέστο, τα «νούμερα», τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής, το συμβόλαιο του παίκτη, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που θα πάρει ο Πανιώνιος.

Η μεταγραφή του Γιώργου Μασούρα στον Ολυμπιακό είναι γεγονός. Και μάλιστα με σπάνιο τρόπο, καθώς ποτέ πριν οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν ανακοινώσει μεταγραφή… ενάμιση μήνα πριν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Ο 24χρονος ακραίος επιθετικός, μόλις λίγες ημέρες μετά την παρθενική κλήση και συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος, ολοκλήρωσε τη μετακίνησή τους στους Ερυθρόλευκους, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα. Και έχοντας πλέον την ευκαιρία να αποδείξει και σε συνθήκες πίεσης πρωταθλητισμού, ότι μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγικός όσο στη Νέα Σμύρνη.

Πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στην απόφαση να κλείσει τον Μασούρα. Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Κορσικανός υπεύθυνος παρακολούθησης ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, εξέταζε από πέρυσι την περίπτωση του Μασούρα. Παρακολούθησε από κοντά τουλάχιστον 15 (!) παιχνίδια του Ελληνα επιθετικού, σχημάτισε πλήρη εικόνα περί τίνος πρόκειται, παράλληλα είδε τα νούμερα και τα συνολικά στατιστικά του με τη φανέλα του Πανιωνίου και επέμεινε ότι είναι μία περίπτωση που δεν πρέπει να χαθεί.

Η περίπτωση του Μασούρα δόθηκε και στον Πέδρο Μαρτίνς από το καλοκαίρι, όταν και πάλι υπήρχε εισήγηση για απόκτηση του παίκτη, ωστόσο, κρίθηκε ότι τώρα ήρθε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Καθώς ειδικά τη φετινή χρονιά ο ταχύτατος εξτρέμ του Πανιωνίου πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, έχοντας ήδη  γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 5 γκολ σε 12 εμφανίσεις σε Super League και Κύπελλο. Νούμερα που είναι μόνο ένα μέρος από εκείνα που έπεισαν τους Ερυθρόλευκους να τον αποκτήσουν. Καθώς οι Ερυθρόλευκοι μελέτησαν τη συνολική παρουσία του στα παιχνίδια, τις κινήσεις του, την τακτική του παιδεία, όλα.

Μελέτησαν, έμαθαν πράγματα ακόμη και τον χαρακτήρα του και την εξωγηπεδική του ζωή. Και τελικά κατέληξαν ότι είναι μια ιδανική λύση για την ενίσχυση του Ολυμπιακού. Με τους ερυθρόλευκους να προσμετρούν επίσης και το γεγονός ότι σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του Πανιωνίου, με αντιπάλους τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μασούρας, είτε σκόραρε είτε ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Γεγονός που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους Ερυθρόλευκους. Καθώς θέλουν οι παίκτες που εντάσσονται στο ρόστερ, να έχουν το… σθένος, την προσωπικότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και την αφόρητη πίεση που δέχεται ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

4,5 ΧΡΟΝΑ, ΜΕ 1.200.000 €

Σε ό,τι έχει να κάνει με το deal με τον Πανιώνιο, τώρα, ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό στους Κυανέρυθρους, το οποίο ξεπερνάει τις 700.000 €, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Μασούρα έληγε το καλοκαίρι. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φύγει σαν… κλέφτης ή εκβιαστικά από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ακολουθήσει τον δρόμο του Μπακασέτα, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ενεπλάκη δυναμικά στη μεταγραφή. Αλλά τελικά ήρθε δεύτερη…

Ο Μασούρας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπέγραψε το συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Ερυθρόλευκοι. Συμφωνία που «δένει» τον 24χρονο ποδοσφαιριστή στον Πειραιά για τα επόμενα 4,5 χρόνια, ενώ εκτινάσσει και τις ετήσιες απολαβές του, καθώς σε αυτό το διάστημα θα εισπράξει κλιμακωτά ένα ποσό που ακουμπάει το 1.200.000 €. Χωρίς στο συγκεκριμένο νούμερο να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων, τα οποία αυξάνουν το ποσό.

ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΟΥΣΑΪ, ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει δύο ποδοσφαιριστές στον Πανιώνιο, είτε με τη μορφή του δανεισμού είτε ως ελεύθερους, αλλά με δικαίωμα επαναγοράς, με ένα συμβολικό ποσό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από την Πλατεία έχουν εκφράσει την επιθυμία να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει χρόνο συμμετοχής στη γεμάτη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά και τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος ενδέχεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μασούρα στα άκρα της επίθεσης των Κυανέρυθρων. Δύο παίκτες για τους οποίους έχει εκφραστεί με πολύ θετικά σχόλια και ο Ζοσέ Ανιγκό. Αντίθετα, η πληροφορία για μετακίνηση και του Νικολάου στη Νέα Σμύρνη δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς ο νεαρός στόπερ οδεύει προς εξωτερικό.

«ΚΑΠΑΡΟ» ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι με τη μεταγραφή του Μασούρα ο Ολυμπιακός φέρεται να εξασφάλισε τον πρώτο λόγο και σε ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου που έχουν δείξει καλά στοιχεία και μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικούς στόχους των Ερυθρόλευκων. Ο λόγος για τον 22χρονο σέντερ φορ Φιόρι Ντουρμισάι, τον 25χρονο εξτρέμ, Σρτζαν Σπιριντόνοβιτς και κυρίως για τον 20χρονο αμυντικό χαφ, Γιάννη Οικονομίδη, που αποτελεί την αποκάλυψη του φετινού Πανιωνίου και έναν παίκτη στον οποίο οι Κυανέρυθροι ελπίζουν πολλά, τόσο αγωνιστικά όσο και… οικονομικά.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.