Ads Top

Το Big-5 των πάγκων δεν είναι πια ίδιο…


Το πρωτάθλημα κυλάει και τα πράγματα ζορίζουν για τους προπονητές των μεγάλων. Η ισχυρή πεντάδα αποτελεί παρελθόν καθώς ο Ερέρα βρίσκεται στην έξοδο και ο Ουζουνίδης υπό κρίση.
Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρήκε τις πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας να κάνουν το 3Χ3 και τους προπονητές τους να απολαμβάνουν στήριξη και εμπιστοσύνη. Με το πρωτάθλημα να κυλάει προς το 1/3 του καθώς την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε την 10η αγωνιστική τίποτα δεν θυμίζει το ξεκίνημα για τους πάγκους του Big-5. Όχι για όλους βεβαίως, όμως για δύο εξ αυτών, τον Ερέρα και τον Ουζουνίδη τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ειδικά για τον Ισπανό τεχνικό είναι ορθάνοικτη η πιθανότητα σήμερα να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του Άρη (το ρεπορτάζ αναφέρει πως το μεσημέρι θα γίνει το κρίσιμο ραντεβού). Πληρώνοντας τις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και την αποτυχία του Άρη να πάρει κάτι απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ακόμη και αν ο Ερέρα την γλιτώσει είναι δεδομένο πως θα έχει ελάχιστο χρόνο για να αλλάξει τα δεδομένα, μέχρι την Δευτέρα ουσιαστικά όπου ο Άρης δοκιμάζεται στη Ριζούπολη και η νίκη για αυτόν είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ο στόχος των κιτρινόμαυρων άλλωστε είναι η είσοδος στην πεντάδα και η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ, στόχος που αν δεν έρθουν άμεσα οι νίκες θα γίνει σύντομα… όνειρο.

Σε δύσκολη θέση, όχι βεβαίως όπως ο Ερέρα, βρίσκεται και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός μετά την κάκιστη παρουσία της ομάδας του με τον ΠΑΟ και την νέα αποτυχία να επικρατήσει σε ένα ντέρμπι βλέπει την γκρίνια να γίνεται έντονη. Επισήμως πάντως δεν τίθεται θέμα για την καρέκλα του στον πάγκο της ΑΕΚ όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να φέρει η εβδομάδα που ξεκίνησε.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται την Τετάρτη στο Μόναχο με την Μπάγερν ενώ το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχεται τον αήττητο Ατρόμητο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Μια νέα απώλεια βαθμών που θα σημάνει λογικά και μεγαλύτερη απομάκρυνση όχι απλά από την κορυφή αλλά και από τις πρώτες θέσεις συνολικά ίσως να αλλάξει τα δεδομένα που υπάρχουν, επισήμως πάντα, αυτή την στιγμή.

Ο Ουζουνίδης βεβαίως από την πλευρά του έχει να λέει πως για πρώτη φορά με τον ΠΑΟ είχε σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεση του (έλειπε ο Λόπες και ο Μπακασέτας που φαίνεται πως θα λείψει καιρό…) αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει πως όλο αυτό το διάστημα έχει αναγκαστεί να δουλέψει καθώς από την διοίκηση αποφάσισαν το καλοκαίρι να μην τον βοηθήσουν με περαιτέρω (αναγκαίες) μεταγραφές.

Όπως και να έχει όμως ο Ουζουνίδης προφανώς και ήξερε πως με ένα μικρό ρόστερ και «γεμάτες» υποχρεώσεις θα έρχονταν και μέρες σαν και αυτές που βιώνει στην ΑΕΚ. Αν θα ξεπεράσει τον σκόπελο θα το ξέρει σύντομα.

Σε τελείως διαφορετική κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι τρεις προπονητές, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε την ομάδα του να μην νικά για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα απολαμβάνει προφανώς την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη όλων στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1985, τρίτο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου επιδιώκει να πάρει, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο +4 από τον τρίτο Ολυμπιακό και να δείχνει έτοιμος να επανέλθει στις νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς που έχει και το πιο δύσκολο έργο από όλους τους συναδέλφους του στο Big-5 κατάφερε να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει την γκίνια, ατυχία, δυστοκία στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μπόρεσε συνάμα να μετατρέψει την ήττα-σοκ στο Ηράκλειο σε ένα ηλεκτροσόκ που μόνο κέρδη δίνει από τότε και μετά (τρεις νίκες με Ντουντελάνζ, Απόλλων, Άρη) και πηγαίνει με την ομάδα του σε καλό επίπεδο για τα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι στο -4 από την κορυφή όμως η δουλειά του Μαρτίνς έχει κερδίσει τους πάντες στον Ολυμπιακό και μαζί το δικαίωμα για στήριξη και υπομονή. Και όσο η ομάδα δείχνει βελτίωση, με τα αποτελέσματα αυτή την φορά να την δικαιώνουν τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός θα ριζώνει για τα καλά στον Πειραιά.

Όσο για τον Δώνη, ούτε λόγος βέβαια για κάτι το αρνητικό. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα έως τώρα στον Παναθηναϊκό για λόγους που είναι χιλιογραμμένοι και αυτονόητοι. Ο Παναθηναϊκός που μπήκε στα ντέρμπι και μέχρι τώρα παρά την ήττα στην Τούμπα έχει βγει κερδισμένος. Στο Καραϊσκάκη θα δοκιμαστεί για τα καλά, για τον Δώνη όμως ότι και να συμβεί κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.