Ads Top

Επιστροφή Δώνη στην Τούμπα: Τα sms, ο Γκαρσία και τα δικαστήρια


Ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει μετά από πεντέμισι χρόνια στην Τούμπα!
Ο Γιώργος Δώνης, αύριο (29/10), επιστρέφει στην Τούμπα, ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ μετά από πεντέμισι χρόνια. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έφυγε από τον Δικέφαλο με τον καλύτερο τρόπο, γιατί πολύ απλά και οι δύο πλευρές τράβηξαν το σχοινί μέχρι να κοπεί φτάβνοντας στο σημείο να λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες. Το10.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα αίτια του διαζυγίου. Το καλοκαίρι του 2012 ο Ζήσης Βρύζας παίρνει την απόφαση να μην συνεχίσει την συνεργασία του με τον Λάζλο Μπόλονι και να εμπιστευτεί το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας στον καλύτερο Έλληνα προπονητή εκείνης της χρονικής στιγμής.

Η συνεργασία δεν ξεκίνησε καλά και ο λόγος ήταν ο αποκλεισμός από την Ραπίντ Βιέννης από την επόμενη φάση του Europa League. Οι οπαδοί του Δικεφάλου άρχισαν να μουρμουρίζουν στην Τούμπα, παρότι η ομάδα με το υλικό που διέθετε έκανε παπάδες. Να θυμίσουμε πως εκείνο το διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης, εκτός από τα χρήματα για την αγορά της ομάδας δεν είχε βάλει ευρώ για το μπάτζετ της ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μετά από 3-4 μήνες και αφού προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επιβάλει τον Γερμάν Τσιτσιακόφ  στο αγωνιστικό τμήμα με τον τίτλο του στρατηγικού συμβούλου. Η πρώτη απόφαση του Σαββίδη ήταν να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου του Γιώργου Δώνη. Χρειάστηκαν πολλές ώρες διαπραγματεύσεων μέχρι να πει το «ναι» ο Έλληνας τεχνικός.

Το «τρένο» αποφάσισε να μην έχει ως πρώτη επιλογή τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος έπαιρνε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γκαρσία να εκραγεί. Ο κόσμος που τον υπεραγαπούσε και είχε βγάλει και συνθήματα για χάρη του «No Garcia, no party, αλλά και το γνωστό …τιμή και δόξα στον Γκαρσία», ξεσηκώθηκε. Κάθε Κυριακή ήταν στο κάγκελο και αποδοκίμαζε έντονα τον Γιώργο Δώνη.

Ο Πάμπλο αντί να ρίξει νερό στην φωτιά και να την σβήσει, τα έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο χειρότερα. Παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αποφασίζει να φύγει από την προπόνηση. Η ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης στήριξε τον Γιώργο Δώνη και τις επιλογές του.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε τους Πράσινους με 2-0, όμως οι οπαδοί είχαν τον δικό τους καημό. Πήραν στο κυνήγι τον Έλληνα τεχνικό, ενώ λίγες αργότερα έκαναν «ντου» και στην προπόνηση της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία. Η ΠΑΕ για μια ακόμα φορά στήριξε τον Δώνη φτάνοντας στο σημείο να διακόψει την συνεργασία της με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Η ήττα-αποκλεισμός από τον ημιτελικό του κύπελλο από την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης είχε ως αποτέλεσμα ο Γιώργος Δώνης να απολυθεί με εντολή Σαββίδη. Το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο. Ο Έλληνας τεχνικός  έστειλε εξώδικο κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΣ, Ιβάν Σαββίδη, κατά του προέδρου Ζήση Βρύζα, αλλά και του Γκέρμαν Τσιστιακόφ για απειλητικά sms στο κινητό του τηλέφωνο. Η κόντρα των δύο πλευρών συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε να κάνει κυρίως με το ύψος της αποζημίωσης η οποία λύθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.