Ads Top

Παναθηναϊκός: Νταμπίζας - Δώνης και το Μνημόνιο δεν αλλάζουν


Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα βάλει τους ανθρώπους του στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πρόκειται να "πειράξει" αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να κρατήσει.
Δύο πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Διότι τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ συμφωνούν ότι αποδεικνύονται λειτουργικά και είναι τα ενδεδειγμένα για τις ανάγκες της εποχής.

Το πρώτο είναι το δίδυμο Νταμπίζας - Δώνης. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχουν οργανώσει σωστά το ποδοσφαιρικό τμήμα, δουλεύουν μεθοδικά και η δουλειά τους αποδίδει αποτελέσματα νωρίτερα του αναμενόμενου. Για την ακρίβεια, σε ένα ρόστερ που έμοιαζε φτωχό και λειψό, έχουν δημιουργήσει ήδη όραμα, προοπτική και υπεραξία.

Το δεύτερο είναι η πολιτική λιτότητας. Ο Αλαφούζος δαπάνησε 21,4 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να μειώσει τις ζημιές και δεν προτίθεται να τις αφήσει ξανά εκτός ελέγχου, ενώ ούτε ο Πιεμπονγκσάντ σκοπεύει να αυξήσει το μπάτζετ της ομάδας, ειδικά προτού εξασφαλίσει χορηγίες. Η εξυγίανση της ΠΑΕ παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα και κανένας δεν φέρνει αντίρρηση.

Από εκεί και πέρα, αλλαγές... αύριο το πρωί στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να συμβούν. Ασφαλώς, ο Πιεμπονγκσάντ θα τοποθετήσει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του στη διοίκηση όταν αρχίσει η εφαρμογή της συμφωνίας του με τον Αλαφούζο. Ωστόσο, ούτε αυτό είναι ξεκάθαρο, διότι η ανακοίνωση δεν αναφέρει πότε θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

Είναι γνωστό ότι ο Αβραάμ Γκραντ προορίζεται για επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ οι Πιτ Πιεμπονγκσάντ και Τζακ Σρισουμρίντ θα πάρουν πόστα στη διοίκηση. Επίσης, στο λογιστήριο και στη νομική υπηρεσία θα υπάρχει επίβλεψη από εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος, αλλά το πότε θα γίνουν τα προαναφερόμενα παραμένει προς συζήτηση.

Λογικά, ο Αλαφούζος με την επιστροφή του στην Αθήνα θα δρομολογήσει εξελίξεις. Ο εφοπλιστής βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, από εκεί όπου έκανε και την πρώτη του δήλωση για την συμφωνία με τον Ταϊλανδό, και όταν γυρίσει στη χώρα μας, θα γνωστοποιηθούν περισσότερα για τις μελλοντικές διαδικασίες. Ο Αλαφούζος κατανοεί ότι το μυστήριο που πλανάται στην ατμόσφαιρα επιβαρύνει το κλίμα και σκέφτεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στην επικαιρότητα. Όπως και να έχει, θα συνεννοηθεί με τον Πιεμπονγκσάντ και θα πράξουν αναλόγως.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.