Ads Top

Παναθηναϊκός: Τα επόμενα βήματα του Παϊρόζ, «δικοί» του στη διοίκηση!


Η διαδικασία της αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στον Παϊρόζ και η ουσία που βρίσκεται στη συμφωνία των δύο πλευρών.
Η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου το πρωί της Τρίτης και μετά από ένα διάστημα που η πληροφόρηση ήταν από περιορισμένη έως... μηδενική, δεν ήταν τυχαία. Ο μεγαλομέτοχος για να πήρε την απόφαση να τοποθετηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, σημαίνει πως έλαβε από την πλευρά του Ταϊλανδού τις εγγυήσεις που εκείνος περίμενε σχετικά με την εισροή χρημάτων στην ομάδα. Φυσικά και παραμένει ερωτηματικό το ποσό αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτά θα μπουν τα ταμεία της ΠΑΕ, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές που ήταν και το πρώτο ζητούμενο.

Η συμφωνία αυτή, λοιπόν, έχει ως συνέπεια την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να μεταβιβάσει στην πλευρά Παϊρόζ το 50% των μετοχών που έχει τώρα στην κατοχή του. Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή άπαξ και ο Ταϊλανδός λάβει την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, πράγμα στο οποίο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ο Παιρόζ θα έχει στην κατοχή ένα ποσό κοντά στο 44% των μετοχών της πράσινης ΠΑΕ. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο είναι πως ο χρονικός ορίζοντας που μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι καθαρά ζήτημα που προκύπτει από την συμφωνία των δύο πλευρών και τα όποια διαδικαστικά ζητήματα προκύψουν είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να αντιμετωπιστούν.

Προκειμένου να αυξήσει το συγκεκριμένο ποσοστό θα πρέπει να αρχίσει να βάζει χρήματα και στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη και είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αυτό, όμως, είναι κάτι επιπλέον και δεν εμπίπτει στα όσα προκύπτουν από την σημερινή ανακοίνωση. Ένα στοιχείο που έχει ξεχωριστή σημασία καθώς σχετίζεται με την αλλαγή σκυτάλης στον Παναθηναϊκό, είναι οι ενδεχόμενες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της πράσινης ΠΑΕ.

Όταν η διαδικασία της μεταβίβασης που αναφέρθηκε προηγουμένως ολοκληρωθεί, τότε ο Παιρόζ όλα δείχνουν πως θα θελήσει να τοποθετήσει στο Συμβούλιο άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Αυτό, πρακτικά μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή καθώς τα μέλη που εκπροσωπούν τον νυν μεγαλομέτοχο θα μπορούν να παραιτηθούν και την θέση τους να λάβουν εκείνα που θα επιλέξει ο Ταϊλανδός. Άρα, δηλαδή, θα είναι αυτά που θα ασκούν διοίκηση. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που έχει ήδη προαναγγελθεί από πλευράς τους εδώ και κάποιο διάστημα. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το καθαρά τυπικό σκέλος της υπόθεσης τότε ενδέχεται να χρειαστεί να γίνει Γενική Συνέλευση προκειμένου να επικυρωθούν οι αλλαγές στο Συμβούλιο της εταιρίας. Πρόκειται όμως για μία διαδικασία που έχει καθαρά να κάνει μόνο με το τυπικό καθώς οτιδήποτε αφορά την ουσία είναι καθαρά σκέλος της συμφωνίας των δύο ανδρών.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.