Ads Top

Καυτός Κόλκας για Λουτσέσκου και αλλοίωση πρωταθλήματος: «Και ο Χίτλερ δεν θα έβαζε VAR»!


Μετά τη νέα αλλοίωση του πρωταθλήματος με διαιτητική απόφαση που δεν μπορεί να αποτελεί ανθρώπινο λάθος, θα ασχοληθούμε με αυτούς που θα έπρεπε να δώσουν λύση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Η κουβέντα για το VAR είναι απλή και θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και καιρό. Σαν λαός, αδυνατούμε να λειτουργήσουμε αξιοκρατικά σε οποιοδήποτε επίπεδο, άρα στους τομείς που η ανταγωνιστικότητα βαράει κόκκινο, οι θεσμοί, η Πολιτεία δηλαδή, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει στρατηγικά, είναι να θωρακίσει με όποια όπλα υπάρχουν την ισονομία.

Στο ποδόσφαιρο λοιπόν είναι το VAR. Δεν υπάρχει κάτι άλλο λοιπόν να συμβεί για να σωθεί η κατάσταση. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσω λοιπόν πως ο ΠΑΟΚ ζήτησε την τοποθέτηση του VAR καταβάλλοντας μάλιστα το ποσό, όχι μετά το γκολ του Βαρέλα απέναντι στην ΑΕΚ αλλά έναν χρόνο πριν. Μετά το γκολ – οφσάιντ του Ενρίκε στον τελικό του Βόλου. Το έκανε εκεί που ευνοήθηκε. Μία λεπτομέρεια σημαντική για τις προθέσεις του.

Πέρασε από τότε 1,5 χρόνος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασιλειάδη να ηγείται του ελέγχου της συγκεκριμένης διαδικασίας, όχι δεν έχει βάλει VAR, αλλά οι τοποθετήσεις τους – διαρροές, απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού.

Γενικόλογα, καμία απολύτως ξεκάθαρη εικόνα, χρονοδιάγραμμα με μπορεί και ίσως και αντανακλαστικά που εμένα προσωπικά μου δίνουν την αίσθηση της μη ύπαρξης πολιτικής βούλησης. Δεν αναφέρομαι στις δηλώσεις Παπά πέρυσι που έλεγε πως θα έχει τοποθετηθεί τον Σεπτέμβριο γιατί εκεί γελάμε.

Εδώ λοιπόν καλούμαστε να εξετάσουμε αν είναι σκέτο ανικανότητα ή όλα γίνονται από πρόθεση.

Εγώ είμαι με το κομμάτι της πρόθεσης, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να βρίσκεται τόσο άμεσα λύση στο θέμα των τηλεοπτικών που μοιράζεται κρατικό χρήμα με ποσό ανώτερο από αυτό που οι συγκεκριμένες ΑΕ θα έβρισκαν στην ελεύθερη αγορά και να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ένα πέμπτο των χρημάτων για να θωρακισθεί η ισονομία μέσω του VAR.

Δεν γίνεται να είναι κάποιος ξύπνιος για να τελειώσει άμεσα μία δουλειά των 50 εκατ. ευρώ και στο καπάκι να αδυνατεί να βρει κονδύλια που θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις.

Επίσης, είναι προφανές πως οι διαδικασίες που επιβάλλεται να γίνουν είναι χρονοβόρες όταν το κράτος θέλει να είναι χρονοβόρες. Όταν κάποιοι εξυπηρετούνται από αυτή την διαδικασία. Ο χρόνος στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να μηδενίσει όταν υπάρχει η βούληση.

Ο Βασιλειάδης βέβαια έδειξε έξοχα αντανακλαστικά όταν εμφανίστηκε μέχρι και στο Καστελόριζο FM για να μιλήσει για τον Ιβάν και το όπλο που νόμιμα κατείχε, αλλά δεν έδειξε τα ίδια σε τόσα και τόσα άλλα θέματα. Αντανακλαστικά με δόσεις από τον Υφυπουργό που νομίζει πως μπορεί να μας δουλεύει στη μούρη, όπως και τα πουλιά που έχει μαζέψει στην επικοινωνία του, κάνοντας χάρες σε διάφορα ΜΜΕ που τον παίζουν.

Ένα άλλο κομμάτι που αφορά το θέμα του VAR, είναι το κόστος του. Δέκα εκατ. ευρώ λέει το παραμυθάκι κοστίζει αυτή η ιστορία, αλλά στη Βραζιλία με 20 ομάδες πλήρωσαν τα μισά. Να μπει στο μυαλό μου ο σατανάς ή να το αφήσω στην άκρη;

Πάμε να συνδέσουμε λίγο την συμπεριφορά των θεσμικών οργάνων από υπόθεση σε υπόθεση. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Σιμιζόγλου, κάλεσε και τιμώρησε τον Πασχαλάκη μετά τα όσα έγιναν στην Κρήτη με μία αγωνιστική.

Ο Πασχαλάκης δεν θα αγωνιστεί αύριο εναντίον του Άρη, μετά το λάθος που έκανε. Η κλήση και η τιμωρία του είναι σωστή.

Θα ήθελα από τον κ. Σιμιτζόγλου όμως να έχει και την ίδια ακριβώς αντίδραση σε ανάλογα παραπτώματα ή ακόμη χειρότερα, όπως του Μιραλάς πέρυσι. Ο Πασχαλάκης έκανε ένα αυθόρμητο λάθος αντιδρώντας αντιεπαγγελματικά, ο Μιραλάς έκανε ένα συνειδητό λάθος στην περυσινή προσπάθεια του Ολυμπιακού να μην παίξει στη Τούμπα. Θα περίμενα να κινηθεί ο κ. Σιμιτζόγλου από μόνος του και να μην δείχνει ευαισθησία μόνο μέσα από πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένους δημοσιογράφους που πληρώνονται για να κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ στον Λουτσέσκου που τους πιάνει όλους μία πρεμούρα όταν δηλώνει κάτι. Πρώτα απ όλα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί τις πρακτικές Χίτλερ για όσα συνέβησαν πέρυσι, όχι στο κομμάτι των εγκλημάτων πολέμου που έκανε, αλλά στο κομμάτι των καθεστωτικών αποφάσεων που πάρθηκαν κόντρα στα όσα έβλεπαν τα μάτια μας.

Μικρέ μου ευαίσθητε, αν έλεγε πχ πρακτικές Τσαουσέσκου θα ήταν καλύτερα; Μήπως αν έλεγε πρακτικές Πατακού ή Γιώργη Παπαδόπουλου θα έβγαινε ο Κασιδιάρης από μέσα σου;

Σε όλα τα καθεστώτα δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχει υγεία, υπάρχει απλά αυτό που θέλει το καθεστώς. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δικτατορία με την ευρύτερη έννοια, αλλά στο τέλος πάντα γίνεται αυτό που συνδυάζει τα συμφέροντα της κυβέρνησης με αυτά συγκεκριμένων οικογενειών και σε ρόλο πρωταγωνιστή η ελληνική δικαιοσύνη που είναι τυφλή όποτε θυμάται.

Το περυσινό πρωτάθλημα, δόθηκε στην ΑΕΚ μέσα από δύο καθεστωτικές δικαστικές αποφάσεις, που είχαν τις πλάτες του Υπουργού Δικαιοσύνης τότε Σταύρου Κοντονή, με την αμέριστη κάλυψη των ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Δεν βομβαρδίσατε και κατοικημένες περιοχές, να το παραδεχτώ αυτό, αλλά ότι καταργήσατε κάθε έννοια ισονομίας για να γίνει η δουλίτσα, πατώντας πάνω σε καθεστωτικές πρακτικές και πριμοδοτώντας με συχνές παρουσίες στα φετινά παιχνίδια τον αποδεδειγμένα ψεύτη Κομίνη, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας σας.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.