Ads Top

O Λούκα Μιλιβόγεβιτς «έρχεται από την Σερβία, θα σας δολοφονήσει» (pics, vids)


Έφυγε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2017. «Μετακόμισε» στην Premier League, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Κρίσταλ Πάλας, αγαπήθηκε από τους οπαδούς της. Ο λόγος για τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.
Η Κρίσταλ Πάλας είχε οργανώσει μια συνάντηση στην οποία οι οπαδοί θα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους αγαπημένους του αστέρες. Στη διάσημη οδό Carnaby Street του Λονδίνου λοιπόν, είχαν σχηματίσει ουρές με σκοπό μία φωτογραφία, ένα αυτόγραφο από τους Μαξ Μέγιερ, τον Κριστιάν Μπεντέκε. Αν κάποιος παρατηρούσε καλύτερα βέβαια, θα διαπίστωνε ότι ο πιο δημοφιλής άσος της Πάλας, αυτός που κατακλύστηκε από ανθρώπους που ζητούσαν ένα αυτόγραφο, αυτός που έγινε αποδεκτός με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από το πλήθος είναι άλλος. Ένας παίκτης πολύ γνώριμος σε μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό (2014-2017). Μια θητεία που του άνοιξε την πόρτα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.



Ο λόγος για τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Ο αγαπημένος «Μίλι» των οπαδών του Ολυμπιακού είναι μόλις 18 μήνες στο Σέλχαρστ Παρκ. Παρόλα αυτά επιλέχθηκε ως αρχηγός. Είναι εκείνος που εμπιστεύονται όλοι, για να εκτελεί τα πέναλτι που κερδίζει η ομάδα, είναι ο αγαπημένος των οπαδών. Ουκ ολίγα συνθήματα είναι αφιερωμένα σε εκείνον στο «σπίτι» της Πάλας, μεταξύ των οποίων και το: «Έρχεται από τη Σερβία, θα σας δολοφονήσει»! (He comes from Serbia, he’ll f****** murder ya) Είναι κάπως… σκληρό, πολύ σύνηθες όμως και τραγουδιέται με πάθος από τους οπαδούς της ομάδας, πάντα καλοπροαίρετα. Ο Μιλιβόγιεβιτς λέει ότι τον εμπνέει, για να κάνει τα σκληρά τάκλιν, εκείνα που εντυπωσιάζουν στην Premier League.

«Απλά κάνω τη δουλειά μου, απλώς προσπαθώ να είμαι αυτό που είμαι», λέει σε συνέντευξή του στο Sportsmail, καθισμένος χαλαρά σε ένα κατάστημα κάτω από το κεντρικό κατάστημα του Λονδίνου, όπου έλαβε χώρα η συνάντηση που είχε οργανώσει η ομάδα. «Είμαι ο παίκτης που προσπαθεί κάθε φορά να δώσει τα πάντα στην ομάδα μου. Οι οπαδοί το αναγνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όταν τραγουδούν αυτό το σύνθημα, μου δίνουν περισσότερη ενέργεια, επειδή αναγνωρίζουν το πάθος μου και τη δουλειά μου. Έχουμε καλή σχέση. Τραγουδούν πολλά συνθήματα για μένα και για να είμαι ειλικρινής αυτό σημαίνει πολλά. Μου δίνει δύναμη, περισσότερη ενέργεια και εκείνες τις στιγμές είμαι τόσο ενθουσιασμένος», εξομολογείται.

Η αίσθηση του ενθουσιασμού για τη νέα σεζόν γύρω από την Πάλας είναι διάχυτη. Νέες μεταγραφές, νέος προπονητής, παίκτες όπως ο Ζάχα που εντάχθηκαν στην ομάδα. Νίκη στην πρεμιέρα επί της Φούλαμ… Πέρυσι τον Σεπτέμβρη όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν. Μετά την απώλεια των πρώτων επτά αγώνων, όλοι έκαναν λόγω για σίγουρο υποβιβασμό… Ο Φραν Ντε Μπουρ ο οποίος διορίστηκε με σκοπό να μετατρέψει τους Αετούς σε μια ομάδα επικεντρωμένη στην κατοχή της μπάλας, απολύθηκε μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια (77 ημέρες για την ακρίβεια). Σε ποιον πιστώνεται η αλλαγή; Σύμφωνα με τον πρώην Ερυθρόλευκο άσο, ο Ρόι Χόντσον. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός χρεώνει στον Ντε Μπουρ την αδυναμία να κατανοήσει τα «βασικά» του αγγλικού ποδοσφαίρου και την προσπάθεια να αλλάξει πάρα πολλά, πολύ γρήγορα η οποία κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν λειτούργησε ούτε στους παίκτες, ούτε στους οπαδούς, ούτε στη διοίκηση του συλλόγου!





«Η αρχή της περασμένης σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα», είπε. «Επτά παιχνίδια, χωρίς βαθμούς χωρίς γκολ, ήταν δύσκολο. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε πολλούς καλούς χαρακτήρες στην ομάδα. Είναι 100 τοις εκατό ευθύνη του προπονητή, όταν έφτασε ήμασταν υπό πίεση και παιχνίδι στο παιχνίδι αρχίσαμε να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Τους τελευταίους 12 μήνες έγινε η μεγαλύτερη αλλαγή.

Ο Χόντσον χρησιμοποίησε την εμπειρία του και έβαλε τους παίκτες στις φυσικές τους θέσεις. Ο Φρανκ είχε κάποιες καλές ιδέες, αλλά μια διαφορετική φιλοσοφία που προσπαθούσε να δημιουργήσει κάθε επίθεση από την άμυνα, με τους μέσους στην κεντρο-αμυντική θέση. Ίσως δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε αυτό που ήθελε από εμάς και τελικά, ας πούμε ότι πλήρωσε το τίμημα. Η Premier League είναι η Premier League, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξεις, απλά πρέπει να τοποθετήσεις τους παίκτες στη σωστή θέση».

Ο Μιλιβόγεβιτς επανέρχεται στη δράση για την Πάλας μετά από ένα καλοκαίρι πολλά υποσχόμενο που παρέδωσε ελάχιστα. Επιλέχθηκε για τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η χώρα του δεν έχασε ποτέ όταν ήταν στο γήπεδο. Δυστυχώς για τη Σερβία, δεν ήταν πάντα στο γήπεδο. Μετά από 90 λεπτά με τη νίκη με 1-0 στην Κόστα Ρίκα, ξεκίνησε εναντίον της Ελβετίας στο κρίσιμο δεύτερο παιχνίδι της ομάδας στη φάση των ομίλων. Στο 80′ με το σκορ στο 1-1, ο άπειρος διευθυντής Μλάντεν Κρστιτς αντικατέστησε τον Μιλιβόγεβιτς με τον επιθετικό Νεμάνια Ράντονιτς, κυνηγώντας τη νίκη. Η Ελβετία σκόραρε στο 90’…Ενάντια στη Βραζιλία στο τελικό παιχνίδι ομάδας, ο Κρστιτς – στο μόλις 7ο παιχνίδι του ως προπονητής – άφησε τον Μίλι στον πάγκο. Η Βραζιλία κέρδισε 2-0 και η Σερβία επέστρεψε σπίτι της…

Η τακτική αυτή «αφέλεια» ξεχωρίζει σαφώς τον Σέρβο άσο. Το αίσθημα μιας ευκαιρίας που σπαταλήθηκε για μια ταλαντούχα γενιά Σέρβων παικτών που δεν έχουν φτάσει τόσο ψηλά όσο μπορούν βάσει των δυνατοτήτων τους. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά», λέει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 95 τοις εκατό των ομάδων που κερδίζουν τα πρώτα τους παιχνίδια συνεχίζουν στη διοργάνωση. Αλλά το δεύτερο παιχνίδι ήταν αυτό που αποφάσισε το μέλλον μας. Νομίζω ότι έπρεπε να είμαστε πιο έμπειροι και να παίξουμε περισσότερο για το αποτέλεσμα τα τελευταία 15 λεπτά, προσπαθήσαμε να πάρουμε ρίσκα όπου κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε. Το παιχνίδι με τη Βραζιλία, ο κόουτς μας είχε τη γνώμη του, κάτι που ήθελε να δοκιμάσει και τελικά χάσαμε, έτσι αποδείχθηκε κακή επιλογή»



Πίσω στο Λονδίνο, όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο αισιόδοξα. Η απόκτηση του Ζάχα (τον οποίο ο Μίλι κατονομάζει ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει συνεργαστεί), αυξάνει τις προσδοκίες: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν επιθετικοί παίκτες, αυτό που δεν τους αρέσει να κάνουν είναι να κυνηγήσουν για την ομάδα. Αυτός (ο Ζάχα) είναι ο τύπος που πραγματικά αγαπά να το κάνει και εμείς ως μέσοι το αναγνωρίζουμε, ένας παίκτης της ποιότητας του παίζει και με τους δύο τρόπους. Αυτό είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες!»

Τα στατιστικά του τη σεζόν 2017-2018:

Παιχνίδια: 36
Γκολ: 10
Ασίστ: 1
Κίτρινες κάρτες: 8
Κόκκινες: 0
Φάουλ: 69
Πάσες ανά παιχνίδι: 45,89
Ποσοστό επιτυχημένων τάκλιν: 61








to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.