Ads Top

Μάλμε ή Βιντεότον στον δρόμο της ΑΕΚ - Ακτινογραφία των δύο υποψήφιων αντιπάλων


Το νικητή του Μάλμε-Βιντεότον θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα playoffs του Champions League, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Σέλτικ που προηγείται.
Διαβάστε τα προφίλ των δύο συλλόγων, όπως δημοσιεύτηκε στο sportfm:

Μάλμε: Η ομάδα της Σουηδίας, στην οποία αγωνίζεται ο… παλιόφιλος Άρνορ Τρίστασον αλλά και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού Γκιγέρμο Μολίνς, μετρά 108 χρόνια ιστορίας. Έχει χρώματα το γαλάζιο και το άσπρο και έδρα το ομώνυμο στάδιο, χωρητικότητας 22.500 θεατών. Έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα και 14 το Κύπελλο, ενώ το 1979 ήταν φιναλίστ στο Κυπελλούχων. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Ούβε Ρέσλερ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της ομάδας είναι ο 35χρονος φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, με μεγάλη καριέρα σε Άγιαξ και Βέρντερ μεταξύ άλλων. Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με δύο νίκες (0-3, 2-0) και στον δεύτερο την Κλουζ (0-1, 1-1). Στο τρέχον πρωτάθλημα Σουηδίας, μετά από 16 αγώνες, είναι μόλις έκτη με 25 βαθμούς, στο -11 από την πρωτοπόρο ΑΪΚ.

Βιντεότον ή Βίντι (όπως ονομάζεται πλέον): Ιδρύθηκε το 1941, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο και η έδρα τους είναι στην πόλη Φέχερβαρ (14.200 θεατών) καθώς το νέο της γήπεδο είναι υπό κατασκευή. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, ο Σέρβος φορ Μάρκο Σέποβιτς που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ντάνκο Λάζοβιτς που προ τετραετίας είχε απασχολήσει την ΑΕΚ. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 2-1 εντός και 1-1 εκτός της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο και στον δεύτερο τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία με 1-0 εντός και 0-0 εκτός. Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά μια νίκη και μία ισοπαλία σε δύο αγώνες όντας πέμπτη αλλά με ένα ματς λιγότερο από Φερεντσβάρος και Χόνβεντ που έχουν το απόλυτο.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.