Ads Top

Βόμβες Κόλκα για ΠΑΟΚ και Βέρνμπλουμ - Αποκάλυψη για Σταφυλίδη - Τι γράφει για Σαββίδη



Από την ώρα που υπήρξε η διαρροή που ανέφερε πως ο Βέρνμπλουμ αναχωρεί από Θεσσαλονίκη και θα απαντήσει σε τέσσερις μέρες, δέχτηκα δεκάδες μηνύματα στο κινητό μου, στα social και γενικά είδα μία ταραχή. Πολύ μπινελίκι στον παίκτη που δεν χρειάζεται. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Αλήθεια ψάχνω έναν λόγο για να ταραχτώ και εγώ έτσι ώστε να είμαι στο κλίμα, όμως το μόνο πράγμα που με ταράζει αυτή την περίοδο είναι το ξενοδοχείο που θα μείνω στη Μόσχα. Εγώ θέλω το Radisson μπροστά στο ποτάμι με θέα σε αυτό, οι υπόλοιποι θεωρούν πως αυτό δεν βολεύει τις μετακινήσεις μας. Έξαλλος έχω γίνει.

Εδώ και δύο μήνες ο Βέρνμπλουμ έχει γίνει μία καθημερινότητα. Θα έρθει, δεν θα έρθει. Χθες ολοκληρώθηκαν οι επαφές και αποχώρησε. Κανείς δεν είπε πως έρχεται να συμφωνήσει, κανείς δεν είπε πως ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ο παίκτης θεώρησε πως πρέπει να δει το περιβάλλον της ομάδας που τον ζητά και ορθώς έπραξε. Δεσμεύεις την ζωή σου για την επόμενη τριετία, λογικά θέλεις να δεις που θα ζήσεις με την οικογένειά σου. Για αυτό και ήρθε.

Σε μία διαπραγμάτευση, κάποιος ζητάει και κάποιος δίνει. Όταν κάποιος ζητάει αυτά που δεν δίνονται, κάνεις μία αντιπροσφορά – του λες αυτά είναι αδερφέ και σου λέει θα το σκεφτώ.

Αυτό συνέβη και στη περίπτωση του Σουηδού και τίποτα παραπάνω. Θα πει ναι; Καλώς όρισες στην οικογένεια της ομάδας μας. Θα πει όχι; Στα … παπάργια μας που λέει και ένας φίλος μου.

Η μαγεία του σημερινού ΠΑΟΚ και αυτή που παλεύω να σας δώσω να καταλάβετε όλοι όσοι λειτουργείτε σαν τζάνκια των μεταγραφών, είναι πως ο Θεός ο ίδιος να έρθει, θα περιμένει στη σειρά. Δεν εξαρτάται το ύφος του ΠΑΟΚ, η δυναμική του και το αύριο του από το αν θα πει κάποιος ναι ή όχι.

Στη περίπτωση του Σουηδού, το ναι σημαίνει μία ακόμα λύση στον άξονα με πακέτο ωραίο γιατί προσφέρει ξύλο αλλά και γκολ από την πίσω ζώνη. Το όχι σημαίνει πως θα βρω άλλον. Καθυστερήσαμε ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε βρει άλλη λύση; Βεβαίως, αλλά πλέον είναι σαφές πως στο μυαλό του οργανισμού ΠΑΟΚ ήταν και η ισορροπία του FFP. Μπήκαμε έστω ομίλους Γιουρόπα, άρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Το πλέον σημαντικό είναι το γκρουπ. Να είναι η ομάδα καλά. Προσωπικά πιο πολύ πόνεσα από τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια που μας στερεί επιλογές ανάπτυξης, παρά για το ότι δεν έκλεισε ενώ ήταν εδώ ο Βέρνμπλουμ. Θα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε αυτούς που φοράνε την φανέλα και να νοιαζόμαστε μόνο για αυτούς. Όποιος είναι να έρθει, θα αγαπηθεί όταν προσφέρει.

Δεν κράζω κανέναν Βέρνμπλουμ για να μη παρεξηγηθώ. Είδε έναν οργανισμό να τον θέλει διακαώς και ζήτησε πολλά. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι και άλλα. Τελευταίο σοβαρό συμβόλαιο της καριέρας του είναι, θα τα παίξει όλα για όλα. Μπορεί να βγει κερδισμένος, μπορεί να καταλήξει στη Γκέτεμποργκ. Δικαίωμά του, δεν ορίζει κανένας από εμάς το μέγεθος των απαιτήσεών του.

Όμως πρέπει να κρατηθεί και μια ισορροπία. Αυτός ζήτησε, ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε γιατί θεώρησε πως θα χαλάσει την ομάδα. Έδωσε αυτά που δεν θα του δημιουργούσαν θέμα. Και έτσι πρέπει.

Από την άλλη, θα συνδέσω την περίπτωση του Σουηδού με αυτή του Σταφυλίδη. Αυτός, δικό μας παιδί βέβαια, έχει καταλάβει το πόσο ωραίο γκρουπ έχει γίνει ο ΠΑΟΚ, έχει καταλάβει πως ήρθε η στιγμή να βάλει το λιθαράκι του, ξέρει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον καλύψει οικονομικά γιατί είναι επαγγελματίας και πλέον είναι ζεστός στο να επιστρέψει. Στα 24 του. Όπως ανέφερα χθες στο ρεπορτάζ, δεν είναι κάτι απλό και θέλει χειρισμούς. Όμως από μόνο του το γεγονός, δείχνει πως ο ΠΑΟΚ αρέσει ακόμη και σε παίκτες που έχουν προοπτική και σωστή ηλικία. Και δεν είναι ζεστός μόνο ο Σταφ. Μαθαίνω πως ακόμη και ο Κουτσολιάκος που είναι πολύ προσεκτικός με τους τοπ παίκτες του, είναι πλέον θετικός στην επιστροφή του παίκτη.

Ο Ακπόμ υπέγραψε στον ΠΑΟΚ στα 23 του, προερχόμενος από την Άρσεναλ και με στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις πακέτο. Όταν τον δείτε θα καταλάβετε. Στην έρευνα που έκανε, όπως ο ίδιος είπε, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ιδανική περίπτωση. Και άντε ο Κίτσιου και ο Χαρίσης είναι σε εμάς και λογικά είπαν καλά λόγια. Ο Λούκας; Ένας Ισπανός που ποτέ δεν έδειξε δεμένος με το κλαμπ, γιατί να πει πως αν έρθει εδώ δεν θα θέλει να φύγει;

Ο καθένας αξιολογεί τις καταστάσεις όπως πιστεύει. Η ουσία όμως είναι πως αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ που προσφέρει ένα πακέτο εξαιρετικό για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Παρέχει ένα άκρως επαγγελματικό περιβάλλον στο αγωνιστικό τμήμα με έναν προπονητή κόσμημα σε θέματα χαρακτήρα και δικαιοσύνης, χρήματα που σε μεγάλα πρωταθλήματα πλην Αγγλίας τα δίνουν μόνο ομάδες της πρώτης πεντάδας, μία εξαιρετική πόλη για να ζήσεις και βέβαια ένα κοινό εξαιρετικό για να αισθανθεί ο αθλητής όμορφα.

Κλείνοντας, επειδή είδα το ποστ του Γιώργου Σαββίδη περί δικής του ευθύνης προφανώς για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βέρνμπλουμ, είτε συμφωνώ μαζί του, είτε διαφωνώ, αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αυτός που σε βάθος χρόνου θα αναλάβει το βάρος της εξέλιξης του κλαμπ. Σε μία εξελικτική διαδικασία θα υπάρξουν καταστάσεις που θα τον εκπαιδεύσουν. Οτιδήποτε καλό και οτιδήποτε στραβό συμβεί, τον πάει στην επόμενη μέρα, με μεγαλύτερη εμπειρία και πιο ώριμη σκέψη.

Στη καθημερινότητά μας όλοι κάνουμε καλές κινήσεις, όλοι κάνουμε λάθος. Το ζητούμενο δεν είναι να γίνουμε τέλειοι, αλλά να μειωθούν τα λάθη έναντι των σωστών ενεργειών.

Όμως το βασικό στη περίπτωση του Γιώργη, είναι πως οι προθέσεις του είναι καλές. Και όταν υπάρχει αυτή η βάση, πόσο μάλλον με διάθεση να πάρει πάνω του την όποια ευθύνη, κανένας δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει για τίποτα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.