Ads Top

Τα... κλειδιά της επιτυχίας του Ευρωπαίου ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Και τα όπλα που θα εμφανίσει στις μάχες με την Μπενφίκα είναι ουκ ολίγα..

Ιδανικά ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, με το όνειρο των ομίλων του Champions League να είναι ολοένα και πιο κοντά, καθώς απομένει ένα μόλις εμπόδιο, αυτό της Μπενφίκα για να πάρει σάρκα και οστά.

Ο Δικέφαλος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από εκεί που σταμάτησε την περσινή ξέφρενη πορεία του. Απέκλεισε την… έμπειρη από ευρωπαϊκές διοργανώσεις Βασιλεία και πέταξε εκτός συνέχειας του Champions League την ισχυρή Σπαρτάκ Μόσχας κάνοντας επική ανατροπή στο ματς της Τούμπας.

Ο φετινός Ευρωπαίος ΠΑΟΚ δεν… αστειεύεται, άλλαξε και το SDNA κάνει μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν και αναλύει τα… κλειδιά της επιτυχίας.

Τα προκριματικά που τον... πλήγωναν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ φτάνει τόσο κοντά στους ομίλους, καθώς τη σεζόν 2013/14 η Σάλκε του… έκοψε τον δρόμο για τους ομίλους του Champions League στη φάση των playoff. Με τον Χουμπ Στέφενς τότε στον πάγκο του Δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μέταλιστ, καθώς το CAS… πέταξε εκτός του Ουκρανούς και έφερε αντιμέτωπους τους «ασπρόμαυρους» με τη Σάλκε. Αν και στο πρώτο ματς στη Γερμανία ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) με γκολ του Στοχ, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το… έργο του, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-3 στην τιμωρημένη και άδεια τότε Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε άλλες τρεις φορές στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Συγκεκριμένα, το 2004 αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ το 2010 δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στην Ολλανδία, ενώ του στοίχισε η ισοπαλία (3-3) στην Τούμπα. Μάλιστα, το 2016 ο Δικέφαλος βρήκε στον δρόμο του και πάλι τον «Αίαντα» στον τρίτο προκριματικό γύρο, αποσπώντας και πάλι ισοπαλία εκτός έδρας (1-1), ωστόσο ο Κλάασεν τον… πλήγωσε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης στην Τούμπα κάνοντας το 1-2.

Το πιο ποιοτικό ρόστερ

Το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ ήταν το ρόστερ του, το οποίο και παρέμεινε σχεδόν ατόφιο σε σχέση με την περσινή σεζόν η οποία ολοκληρώθηκε με τίτλο, με τον Δικέφαλο να χρειάζεται μόνο μερικές… πινελιές ενόψει της νέας σεζόν. Έχοντας παίκτες – προσωπικότητες σχεδόν σε κάθε θέση και φτιάχνοντας ένα ιδανικό… μείγμα νεαρών και έμπειρων παικτών ο Δικέφαλος μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να ανοίξει τα «φτερά» του και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Από τους… μπαρουτοκαπνισμένους Βιεϊρίνια​ και Μάτος, μέχρι τους νεότερους Λημνιό και Πέλκα που κάνουν… άλματα στην καριέρα τους, δείχνοντας ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε φέτος την πρώτη του νίκη σε προκριματικά του Champions League, καθώς μετρούσε πέντε ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες και μάλιστα τριπλασίασε τα θετικά του αποτελέσματα με σχετική ευκολία.

Ο… μετρ Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στον πάγκο του Δικεφάλου, καθώς είχε να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Έστερσουντ. Ωστόσο επέμεινε, πάλεψε, δούλεψε και ανταμείφθηκε, καταφέρνοντας να φτιάξει ένα ισχυρό σύνολο που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Κατάφερε να δημιουργήσει μία ομάδα – οικογένεια, όπου ο ένας παίκτης παίζει για τον άλλον. Μάλιστα, το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι ότι κατάφερε να δώσει DNA νικητή στους «ασπρόμαυρους», κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, τους οποίους όχι μόνο κοίταξε στα μάτια, αλλά κατάφερε να τους κατατροπώσει.

Τα έσοδα – μαμούθ

Η φετινή, μέχρι τώρα, πορεία του ΠΑΟΚ καταφέρνει να αλλάξει επίπεδο την ομάδα. Και αυτό γιατί εκτός της καταξίωσης και των εντυπώσεων που κέρδισε, κατάφερε να βάλει μέσα σε έναν μήνα 13 εκ. ευρώ στα ταμεία του. Συγκεκριμένα, πέντε εκ. ευρώ θα εισπράξει από τη συμμετοχή του στα playoff του Champions League, ενώ άλλα οχτώ είναι εγγυημένα από την εξασφαλισμένη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.

Φυσικά, σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα και βρεθεί στα… αστέρια, τότε τα έσοδα θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη, εκτοξεύοντας την ομάδα.

Η επίθεση… φωτιά

Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να συνεχίζει από εκεί που έμεινε την περσινή σεζόν και τον Δημήτρη Λημνιό να δείχνει ένα τρομερά βελτιωμένο πρόσωπο, αλλά και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του, ο ΠΑΟΚ πετάει… φωτιές στην επίθεση.

Ο Σέρβος επιθετικός που την περσινή σεζόν πέτυχε 27 τέρματα, φαίνεται ότι είναι σε… τρελή φόρμα καθώς έχει βρει δίχτυα τρεις φορές στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, ξεκινώντας ιδανικά τη χρονιά και θέλοντας να... σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να ρίξει στη… μάχη του Champions League τον Δημήτρη Λημνιό και δικαιώθηκε. Ο 20χρονος εξτρέμ βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση, αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σημειώνοντας και γκολ στη επική ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας. Μάλιστα, αγαπημένη του κατάσταση φαίνεται ότι είναι το ένας εναντίον ενός και όσοι αντίπαλοι αμυντικοί βρέθηκαν μπροστά του τα βρήκαν… σκούρα σε τέτοιες συνθήκες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι υπάρχει πλουραλισμός στους σκόρερ, καθώς ο Δικέφαλος μετράει ήδη έξι διαφορετικούς. Στα πρώτα τέσσερα ματς της χρονιά, ο Πρίγιοβιτς έχει τα… ηνία με τρία τέρματα, με τους Κάνιας, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Λημνιό και Πέλκα να έχουν βρει και αυτοί δίχτυα.

Η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη

Ο ισχυρός άντρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, αποτελεί ένα μεγάλο στήριγμα για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έδωσε το παρών στις προπονήσεις δείχνοντας ότι είναι δίπλα της, ενώ σε κάθε ματς υποδέχεται την αποστολή του Δικεφάλου θέλοντας να τονώσει το ηθικό και δίνοντας το σύνθημα της νίκης. Μάλιστα, θέλησε να ανταμείψει με υψηλό πριμ την ομάδα για το γεγονός ότι προκρίθηκε στα playoff της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δίνοντας ακόμα ένα κίνητρο στους παίκτες ενόψει και της συνέχειας.

Ο 12ος παίκτης του

Ο κόσμος του Δικεφάλου έχει ζεσταθεί για τα καλά, κάτι που φάνηκε από την αρχή του καλοκαιριού, όταν και εξαφάνιζε τα διαρκείας. Μάλιστα, στα πρώτα ματς της σεζόν κατέκλυσε το γήπεδο της Τούμπας και δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα, έσπρωξε την ομάδα του προς τις νίκες. Οι παίκτες των "ασπρόμαυρων" δεν ήταν μόνοι ούτε στα εκτός έδρας ματς, ενώ στην Ελβετία έδωσαν το παρών παραπάνω από 2.000 φίλαθλοι οι οποίοι έβαλαν τη δική τους... σφραγίδα στη νίκη - πρόκριση της ομάδας τους.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο, η συνταγή της επιτυχίας φαίνεται να έχει βρεθεί και έχει πάψει να συμβιβάζεται με το… μέτριο. Σίγουρα, οι πρώτες φετινές ευρωπαϊκές επιτυχίες είναι μόνο η αρχή και η συνέχεια έχει όλα τα φόντα να είναι λαμπρή και σπουδαία. 

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.