Ads Top

Aυτό είναι το πλάνο του Μπλατ - Αποκαλύψεις-φωτιά για τον νέο Ολυμπιακό - Τι θα γίνει με Σπανούλη


Ο Ολυμπιακός ξεκινάει σε λίγες μέρες προετοιμασία και ο Τόλης Κοτζιάς σκανάρει τα μεταγραφικά αποκτήματα, καθώς και το πλάνο του Αμερικανοισραηλινού προπονητή
Το τρέχον καλοκαίρι δεν είναι από τα πλέον συνηθισμένα για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι οι μεταγραφές του ολοκληρώθηκαν πολύ νωρίς. Πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που από τις 18 Ιουλίου το μαγαζί έκλεισε με την ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάνις Τίμα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα έγιναν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακοινώθηκε στις 27 Ιουνίου, αλλά την δουλειά την είχε αρχίσει πιο νωρίς. Πάνω, κάτω, δηλαδή, το ρόστερ έκλεισε μέσα σε περίπου 30 μέρες. Το λες και διαδικασία εξπρές.

Τις πέντε μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν τις λες ακριβώς μεταγραφές-στοιχήματα, αλλά πρόκειται για παίκτες, που στο μεγάλο λιμάνι θα ψάξουν το βήμα παραπάνω. Ειδικά στην Νταρουσάφακα ο Μπλατ ακριβώς αυτή την δουλειά έκανε. Πήρε παίκτες, που δεν τους ήξερε το ευρύ κοινό και τους εκτίναξε. Χαρακτηστικότερο παράδειγμα είναι ο Ουίλ Κλάιμπερν. Δεν τον ήξερε κανείς στην Χάποελ Χολόν. Τον πήρε ο Μπλατ στην Νταρουσάφακα και μέσα σε ένα χρόνο ο Αμερικάνος φόργουορντ πήγε στην ΤΣΣΚΑ. Τα αποτελέσματα της απόδοσης του Κλάιμπερν τα βλέπετε κάθε εβδομάδα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις.

Κάπως έτσι θα λειτουργήσει και η ιστορία στον Ολυμπιακό. Με τον Τίμα και τον Τουπάν να είναι σαφώς πιο προχωρημένοι από τον Γουίλιαμς-Γκος και τον ΛεΝτέι. Ο Βεζένκοφ είναι κάπου στη μέση.

Ο Τίμα έκανε δύο εντυπωσιακές σεζόν στην Ζενίτ, για αυτό και η Μπασκόνια έδωσε ένα καράβι χρήματα για να τον πάρει. Η συνεργασία τους, όμως, δεν εξελίχθηκε καλά. Εξ ου και η λύση της συνεργασίας. Ο Λετονός δεν έπαιζε λίγο στους Βάσκους, αλλά δεν του άρεσε ο ρόλος του. Ηταν τρίτος, τέταρτος και πέμπτος τροχός της άμαξας. Και δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί σε αυτό. Δεν μπόρεσε να αποδώσει.

Ο Τουπάν είναι άλλη περίπτωση. Δεν ήταν το πρώτο βιολί στην Ζαλγκίρις, αλλά δεν είναι τέτοιος παίκτης. Είναι ένα πολυεργαλείο, που ό, τι του πεις, το κάνει. 'Η κάπως έτσι. Στον Ολυμπιακό ο Μπλατ θα προσπαθήσει να αναδείξει λίγο περισσότερο τα επιθετικά προσόντα του Γάλλου. Γιατί έχει, κάτι, που δεν φάνηκε και τόσο στην Ζαλγκίρις.

Ο Γουίλιαμς-Γκος είναι ένα παιδί, που έχει όλο σχεδόν το πακέτο ενός ικανού κόμπο γκαρντ. Το βασικό, που του λείπει, έχει να κάνει με την εμπειρία. Πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που έχει παίξει μόλις μία χρονιά επαγγελματικό μπάσκετ: πέρυσι στην Παρτίζαν. Η απειρία είναι σημαντικό μειονέκτημα για αυτό το επίπεδο, αλλά ο Αμερικάνος είναι τυχερός, που θα πάει στο περιβάλλον του Ολυμπιακού, που θα έχει δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ζακ ΛεΝτέι. Και αυτός έκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι στο Ισραήλ, αλλά ήταν η πρώτη του επαγγελματική. Και συν τοις άλλοις, άλλο Χάποελ Γκιλμπόα, άλλο Ολυμπιακός και Ευρωλίγκα.
Γενικώς οι άπειροι ξένοι σε αυτό το επίπεδο δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο πράγμα. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει περίπου τέτοια εμπειρία. Λέμε περίπου και όχι ακριβώς, αφού το 2011-2012 ο Λούκας και ο Χάουαρντ είχαν έρθει κατευθείαν από το κολλέγιο. Απολύτως λογικά, δεν μπόρεσαν να προσαρμοσθούν σε αυτό το επίπεδο και στην θέση τους ήρθαν ο Λο με τον Ντόρσεϊ. Την συνέχεια την ξέρετε.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι μία ενδιάμεση κατάσταση. Ενδιάμεση σε σχέση με το δίδυμο Τίμα-Τουπάν και αυτό του Γουίλιαμς-Γκος με τον ΛεΝτέι. Και αυτό, γιατί είναι παιγμένος, περισσότερο στον Αρη παρά στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχει φτάσει στο επίπεδο, που θα περιμέναμε, όταν τον βλέπαμε στα ξεκινήματά του. Αν είχε φτάσει άλλωστε, θα έμενε στην Μπαρτσελόνα ή θα είχε πάει στο ΝΒΑ.

Στα 23 του χρόνια στην ουσία κάνει νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, έχοντας εμπειρία, αλλά και προσόντα, που ακόμη δεν έχει βγάλει στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι, πάντως, η πιο εγγυημένη μεταγραφή, αφού πρόκειται για Ελληνα. Και τον καλό Ελληνα, πλέον τον κυνηγάς με το τουφέκι για να τον βρεις. Είναι μία μεταγραφή, για την οποία δεν θα μετανοιώσεις ποτέ.

Λένε αρκετοί ότι ο Ολυμπιακός έχει κενά: ότι θα ήθελε έναν ακόμη γκαρντ και ότι λείπει η αθλητικότητα στο «4», όπου υπάρχουν Πρίντεζης, Βεζένκοφ και Αγραβάνης. Για το «4» καλύπτεται η ιστορία, αφού εκεί μπορεί να παίξει ο ΛεΝτέι.

Για την θέση του γκαρντ, ο Μπλατ ήθελε έναν ακόμη, καθώς πήγε να πάρει τον Πιέρια Χένρι. Οταν ο τελευταίος αποφάσισε να πάει στην Ούνιξ Καζάν, ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής άλλαξε το πλάνο του και πήγε σε δύο «πλάγιους», τον Τίμα και τον Τουπάν.

Για πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ευρωλίγκες, δεν μπορεί να μιλάει κανείς από τώρα. Μα κανείς. Ο Μπλατ είναι ορεξάτος, είναι αισιόδοξος και κατ' αρχάς θέλει να παρουσιάσει μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα εμφανίσει στο παρκέ και κυρίως πως θα είναι στο νέο αγωνιστικό σχήμα ο Σπανούλης, για τον οποίο έγινε τόσο μεγάλη συζήτηση την χρονιά, που μας πέρασε.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ποντάρει πολλά για αναγέννηση της ομάδας του στον Μπλατ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες είναι δύο χρόνια χωρίς τίτλο. Και δύο χρόνια για αυτό το επίπεδο και για αυτή την ομάδα είναι πολλά.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.