Ads Top

«Να είμαστε κυριαρχική ομάδα» (video)


Ο έβδομος και τελευταίος φιλικός αγώνας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, έχειολοκληρωθεί. Μαζί του και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «Δικεφάλου».
Λίγα λεπτά μετά ο επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας, δέχτηκε τις ερωτήσεις των απεσταλμένων των Μ.Μ.Ε., όχι για τη νίκη επί της Ντε Γκράαφσαπ αλλά για ότι έχει να κάνει με την ομάδα. Τί τον ικανοποίησε, τί τον προβλημάτισε, πως διαμορφώνονται τα πλάνα του σε συνάρτηση με όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και φυσικά απαντά στο πλέον σημαντικό ερώτημα, το αν η ομάδα του θα είναι έτοιμη για το πρώτο, επίσημο - αλλά άκρως καθοριστικό – αγωνιστικό ραντεβού της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα ...

- Κόουτς θα ήταν σώφρον άπαντες να περιμένουν την ομάδα να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε τον Μάιο;

«Δεν είναι η ίδια ομάδα αυτή που έχουμε τώρα. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο καθώς έχουν φύγει πέντε παίκτες σε σχέση με πέρυσι κι ήρθαν εννιά, νέοι παίκτες από δανεισμό που δεν είχαν δουλέψει μαζί μας και δύο ακόμη που προστέθηκαν με μεταγραφή. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα εντελώς νέο γκρουπ, πρέπει να χτίσουμε ξανά τον μηχανισμό με τον οποίο δουλεύουμε, υπάρχουν όμως οι βασικοί παίκτες από πέρυσι και θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να απορροφηθούν. Και επιπλέον, το γκρουπ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

- Αναμφίβολα ερχόμενοι εδώ είχατε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σας, που συνέθεσαν και το πλάνο εργασία σας. Μέσα από όσα είδατε, διαπιστώσατε κάτι διαφορετικό;

«Πάντα στην διάρκεια της προετοιμασίας δε δίνω πολύ σημασία στ' αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία δουλειάς. Προσπαθούμε να πιέσουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα για να παίξει στα επίσημα ματς. Γι΄ αυτό και γνωρίζουμε την πιθανότητα λάθους. Το πιο σημαντικό είναι ότι είδα τους παίκτες να προσπαθούν να κάνουν αυτά που τους ζητούσα. Περισσότερο εύκολο ήταν για όσους ήταν και πέρυσι εδώ, λίγο πιο δύσκολο για τους υπόλοιπους. Μ' ευχαρίστησε που είδα τους παίκτες να πιέζουν τον εαυτό τους κι επιπλέον, τ' ότι δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Μας προέκυψε η περίπτωση του Βαρέλα που δέχθηκε ένα χτύπημα και θα μείνει τέσσερις μέρες εκτός μάξιμουμ. Ο Ελ Καντουρί είχε ένα μικρό πρόβλημα και προφυλάχθηκε και δεν ήθελα να ρισκάρω σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα), αλλά θα είναι έτοιμος. Είχαμε επίσης τον Μουλέν, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και το 'κουβαλάει' από πέρσι. Ετσι, η ποιότητα θ' ανέβει κι άλλο. Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα των προπονήσεων, γιατί έτσι θα ανέβει συνολικά η ομάδα ενόψει των αγώνων».

- Πρώτο επίσημο και διόλου ευκαταφρόνητο αγωνιστικό εμπόδιο η Βασιλεία. Θα είναι έτοιμη η ομάδα;

«Γιατί να μην είναι; Πιστεύω ότι αν ρωτήσετε έναν-έναν τους παίκτες, όλοι περιμένουν αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει μια συνέχεια από πέρυσι. Ξέρουμε πόσο σκληρή ήταν η δουλειά που έγινε. Θέλουμε να δώσουμε αυτά τα παιχνίδια και να προκριθούμε. Είδαμε κι από αυτό που συνέβη την Κυριακή ότι η ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αυτή που ήταν πολύ δυνατή ψυχολογικά».

- Υπήρξε συζήτηση εντός ομάδας για την αποδυνάμωση της ελβετικής ομάδας, τ' αποτελέσματά της στους φιλικούς αγώνες με πλέον εντυπωσιακό την ήττα με 5-0 από τη Φέγενορντ;

«Ηταν πολιτική της διοίκησης της Βασιλείας προφανώς να παραχωρήσει τόσους παίκτες και να κάνει αλλαγές. Κι εμείς χάσαμε παίκτες. Οσο για το 5-0 από τη Φέγενορντ ήταν σε φιλικό παιχνίδι, όπου συμβαίνουν διαφορετικά πράγματα. Αναλύουμε όσα θέλουμε αλλά δε μένουμε σ' αυτά».

- Την προσεχή Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία για να δηλώσετε τους είκοσι δυο ποδοσφαιριστές στην UEFA για τα ματς με τη Βασιλεία. Εχετε καταλήξει στα πρόσωπα και λαμβάνοντας υπ' όψιν πως υπάρχει το χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα να κάνετε δυο αλλαγές, πιστεύετει πως μπορεί να υπάρξει κάποια μεταγραφή που να σας αναγκάσει σε μια τέτοια κίνηση;

«Πάνω-κάτω έχω αποφασίσει για τη λίστα, αλλά έχουμε δύο μέρες ακόμη. Για το αν προλαβαίνουμε να δηλώσουμε και δυο ακόμη παίκτες εξαρτάται από το ποιός θα έρθει, αν έχει κάνει προετοιμασία. Πέρυσι θυμάμαι ότι πήραμε παίκτες στο τέλος της περιόδου που ήταν σε ... διακοπές».

- Ο κόσμος δίνει δυναμικό «παρόν» και στέλνει καθημερινά το μήνυμα στήριξής του με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Αντίστοιχα, ποιό μήνυμα θέλετε να του στείλετε εσείς;

«Περιμένω να υπάρξει μια φανταστική ατμόσφαιρα. Πρέπει να μας ωθήσουν, πραγματικά το χρειαζόμαστε, γιατί είναι δύσκολα τα παιχνίδια που έρχονται. Και στο Πρωτάθλημα θα αρχίσουμε με μείον δυο βαθμούς. Θα πρέπει να έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλες τις υπόλοιπες περιοχές».

- Πόσο διαφορετικός αναμένεται να είναι ο φετινός ΠΑΟΚ από τον αντίστοιχο περσινό;

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε πρώτα απ' όλα το στοιχείο του να είμαστε κυριαρχική ομάδα. Αυτή είναι η ποιότητα των παικτών μας. Δεν είναι στο στυλ μας να είμαστε η ομάδα που θα παλεύει περισσότερο, είμαστε η πιο ποιοτική ομάδα, ακόμη κι αν παίζουμε με πολύ ποιοτικές ομάδες. Πρέπει να δουλεύουμε στο να κρατάμε την μπάλα όσο περισσότερο γίνεται κι όταν τη χάνουμε να την κερδίζουμε το ταχύτερο δυνατό. Μας επηρεάζει βέβαια κι η ατομική ποιότητα των παικτών γιατί ανάλογα με τους ποιους χρησιμοποιούμε μπορούμε να γινόμαστε πιο επιθετικοί όταν χάνουμε την μπάλα ή να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή. Ομως θέλουμε να κρατήσουμε την ισχυρή οργάνωση και την καλή νοοτροπία».

- Σε σχέση με το περσινό ρόστερ αποχώρησαν πέντε ποδοσφαιριστές ενώ ήρθαν επτά. Είναι κάτι που λογίζεται ως ενίσχυση; Υπάρχει η προοπτική να γίνει καλύτερη;

«Εφυγαν ο Κάμπος, ο Μακ, ο Αζεβέδο, ο Δεληγιαννίδης κι ο Κουλούρης. Και δεν έχει σημασία αν κάποιοι έπαιζαν, είναι θέμα ποιότητας προπονήσεων. Η ομάδα έχει την προοπτική να βελτιωθεί περισσότερο. Κάναμε ένα βήμα πίσω, αλλά αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν αλλαγές και τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε στο επίπεδό μας και να το ξεπεράσουμε αλλά με κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, ο Κάμπος είναι ένας τύπος παίκτη και ο Λέο Ζαμπά είναι τελείως διαφορετικός. Αλλά και οι δύο είναι ποιοτικοί».

- Μετά τη νίκη επί της Στεάουα Βουκουρεστίου είχατε πει ότι τέτοια ατομικά λάθη σαν κι αυτά που είχαν συμβεί, αν επαναληφθούν στο Champions League θα μας αφήσουν 'νεκρούς'. Εγιναν πάλι με την Ντε Γκράαφσααπ. Πώς το σχολιάζετε;

«Είναι λάθη που συμβαίνουν στην προετοιμασία. Οταν είσαι σ' αυτήν και κανείς δεν είναι ... 'φρέσκος' οι αντιδράσεις είναι αργές. Είχαμε αργές αντιδράσεις, η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ επιθετική στα μαρκαρίσματά της, μπόρεσε και πήρε την μπάλα. Αλλά το ματς ήταν καλό, κάναμε πολλές φάσεις και παλέψαμε. Βγάλαμε ενέργεια κι αντίδραση».

- Τα νεύρα που υπήρξαν είναι λόγος προβληματισμού;

«Η έλλειψη φρεσκάδας είναι ένας λόγος. Ο δεύτερος ήταν ότι ήθελαν πολύ να κερδίσουν. Το τρίτο ήταν η ζέστη και το τέταρτο είναι ότι αρκετοί έχουν πολλές φιλοδοξίες και δεν αποδέχονται τόσα λάθη. Ξέρουν ότι έκαναν λάθη, αλλά προσπαθούν να δείχνουν ότι δεν τα δέχονται κι έτσι υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις. Μου άρεσε αυτό που βγάλαμε, θα μας χρειαστεί».

- Να υποθέσουμε πως σας έλειψε η επίσημη αγωνιστική δράση;

«Είναι φυσιολογικό να λείπει σε όλους μας η ένταση των αγώνων. Ολα αυτά τα συναισθήματα που γεννιούνται στη διάρκεια ενός αγώνα. Το ποδόσφαιρο σου δίνει απίστευτα συναισθήματα».
*novasports.gr

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.