Ads Top

Τρελές ατάκες Βιεϊρίνια για ΠΑΟΚ – Τι είπε για Champions League, Πέλκα και Μουντιάλ


Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τα θέλει όλα...
Αναλυτικά όσα είπε:

«Κάναμε πολύ καλή δουλειά, ειδικά στο τελευταίο στάδιο, κάναμε συνεχόμενα φιλικά κάτι που χρειαζόμασταν για να πάρουμε τα απαραίτητα παιχνίδια, επειδή σε δύο εβδομάδες έχουμε το σημαντικό παιχνίδι με τη Βασιλεία. Τα νέα παιδιά είδαν τι θέλει ο προπονητής, εμείς ξέρουμε τι ζητάει και πως θέλει να αγωνιζόμαστε. Τα νέα παιδιά που αρκετοί από αυτούς ήταν δανεικοί, τους βοήθησε το δεύτερο στάδιο με τα περισσότερα παιχνίδια. Μπήκαν στο κλίμα της ομάδας και αυτοί».

Για το τέλος της προετοιμασίας και το πόσο σημαντική είναι αυτή για έναν ποδοσφαιριστή: «Το 90% της σεζόν είναι η προετοιμασία. Είναι το πιο σημαντικό. Για να γνωριστείς, να βελτιωθείς, να δουλέψεις τη φυσική κατάσταση. Ο προπονητής έχει τον χρόνο να δουλέψει όπως θέλει. Εμένα με ευχαριστεί που τελειώνει, αλλά τώρα αρχίζουν τα πιο σημαντικά. Οι αγώνες. Έχουμε δύο φιλικά ακόμα, πρέπει να είμαστε σοβαροί και μετά να στρέψουμε την προσοχή στη Βασιλεία».

Για το πως νιώθει που είναι καιρό μακριά από την οικογένειά του: «Θα με υποδεχτεί με τρέλα η κόρη μου. Θέλει να φύγω να πάω κοντά της. Μου λέει πες τον προπονητή σου να σε αφήσει να φύγεις (γέλια). Η δουλειά είναι δύσκολη που κάνουμε, είμαστε συνεχώς μακριά από την οικογένεια. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, ειδικά τώρα που η κόρη μου έχει διακοπές και εγώ λείπω μέρες. Την αγαπάω, μου λείπει και το ξέρει».

Για τους στόχους του και τα όνειρά του με τον ΠΑΟΚ: «Εγώ σκέφτομαι μέρα με τη μέρα, χρονιά με τη χρονιά. Είδανε όλοι τι κάναμε πέρυσι. Φέτος θέλω να τα κερδίσω όλα στην Ελλάδα. Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Τούμπα και να ακούσω τον ύμνο του Champions Leauge. Θέλω να κερδίσω τα πάντα με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έχουν αφήσει πίσω όλα όσα έγιναν πέρυσι: «Δεν μπορείς να αφήσεις τελείως έξω από το μυαλό σου ότι έγινε πέρυσι. Πρέπει να κρατήσουμε το καλό, όχι τα άσχημα. Να σκεφτόμαστε πόσα πετύχαμε και να αποδείξουμε πάλι πως πέρυσι ήμασταν οι καλύτεροι και να είμαστε και φέτος και να πάρουμε το πρωτάθλημα που είναι ο πρώτος μας στόχος».

Για το αν υπάρχει φόβος για τα παιχνίδια με τη Βασιλεία: «Δεν υπάρχει φόβος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις σεβασμό. Προς όλους, όχι μόνο με τη Βασιλεία. Αν δεν έχει σεβασμό, θα έχεις δυσκολίες. Τους σεβόμαστε, έχει εμπειρία Champions League, θα είναι δύσκολο. Εμείς αποδείξαμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε - κυρίως πέρυσι κρατήσαμε τον κορμό και αυτό είναι σημαντικό και έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε».

Για το τι συμβουλεύει τους νεότερους παίκτες της ομάδας: «Να χαρούν το παιχνίδι, είναι κάτι που δεν παίζεις κάθε χρόνο ή κάθε βδομάδα. Μπορεί να τελειώσεις την καριέρα σου και να μην παίξεις ποτέ Champions League. Να έχουν στο μυαλό τους πως για να πάμε παρακάτω πρέπει να περάσουμε. Το ποδόσφαιρο άλλαξε και πρέπει να το χαρούμε».

Για την Πορτογαλία και την πορεία της στο Μουντιάλ: «Μετά το Euro δεν με έχουν καλέσει στην Εθνική. Κέρδισα πολλά, βοήθησα την χώρα μου από εκεί και πέρα. Είναι η χώρα μου, είναι οι φίλοι μου ήθελα πολύ να πετύχουν, αλλά δεν το κατάφεραν. Με την Ουρουγουάη έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την πρόβλεψή του για τον τελικό του Μουντιάλ: «Δεύτερος συνεχόμενος τελικός για τη Γαλλία. Η Κροατία έχει ψυχή, έχω φίλους που παίζουν εκεί και θέλω να τους δω να κερδίζουν το Παγκόσμιο. Εχω στενή φιλία με τους Πέρισιτς και Μάντζουκιτς, αλλά το ξεκάθαρο φαβορί είναι η Γαλλία».

Για το πως νιώθει που είναι ο ηγέτης της ομάδας: «Εγώ νιώθω όπως ο καθένας. Τι σημασία έχει το ποιος είσαι; Είμαστε μία οικογένεια, είμαστε παίκτες του ΠΑΟΚ, ο καθένας με τον τρόπο του, το παιχνίδι του, με την προσωπικότητά του. Όλοι βοηθάμε την ομάδα. Ο Πέλκας είναι εργαλείο για τον ΠΑΟΚ και μακάρι να τον έχουμε για χρόνια να συνεχίζει να κάνει τέτοιες χρονιές».
*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.