Ads Top

Μπεργκ ή Κέιν σήμερα; Να τι πρέπει να παίξεις για να φτάσεις στο ταμείο


Το Σουηδία-Αγγλία προσφέρεται για να βγάλεις χρήματα!
Σουηδία: Πήρε πανάξια την πρόκριση απέναντι στην Ελβετία, κερδίζοντας με 1-0. Έχασε 3 καλές ευκαιρίες πριν ανοίξει το σκορ, με αρκετά τυχερό τρόπο (66'), όταν σουτ του Φόρσμπεργκ άλλαξε πορεία σε αντίπαλο παίκτη και κατέληξε στα δίχτυα. Έκτοτε δέχτηκε πίεση αλλά αμύνθηκε αποτελεσματικά, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Σπουδαία πρόκριση για το συγκρότημα του Γιάνε Άντερσον, που χωρίς να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο καταφέρνει να αποσπά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μεγάλο όπλο της η άμυνα, μόνο σε ένα από τα 4 ματς που έδωσε στο Μουντιάλ παραβιάστηκε η εστία της. Είχε να προκριθεί στα προημιτελικά από το Μουντιάλ του 1994, όταν κατέλαβε την 3η θέση. Θα είναι η 24η φορά που συναντά την Αγγλία και μέχρι στιγμής υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Έχουν από 7 νίκες, ενώ 9 αγώνες έμειναν στο Χ. Δύο οι μεταξύ τους αναμετρήσεις σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αμφότερες έληξαν ισόπαλες (2-2 το 2006 και 1-1 το 2002).

Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο πολύπειρος μέσος Σεμπάστιαν Λάρσον (103/6) και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Αντιθέτως, συμπλήρωσε κάρτες ο δεξιός μπακ Λούστιγκ (70/6). Ο Έμιλ Κραφτ (14/0) δίνεται ως πιθανότερος αντικαταστάτης του. Φονέας των γιγάντων η Σουηδία, στα προκριματικά απέκλεισε κατά σειρά Ολλανδία και Ιταλία, ενώ στον όμιλο της τελικής φάσης πέρασε έναντι της Γερμανίας, πλην αποκλείσει στα νοκ άουτ την Ελβετία.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Όλσεν – Κραφτ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον – Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ – Μπεργκ, Τόιβονεν

Αγγλία: Έγραψε ιστορία κερδίζοντας για πρώτη φορά διαδικασία των πέναλτι σε Μουντιάλ, με 4-3 εις βάρος της Κολομβίας. Κακό ποιοτικά το ματς, προηγήθηκε με πέναλτι του συνήθη υπόπτου Χάρι Κέιν (57'), «έκατσε» μετά το 70' και δέχτηκε γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η... ταλαιπωρία της μπάλας συνεχίστηκε και στην παράταση, ώσπου οι Άγγλοι θριάμβευσαν στη ρώσικη ρουλέτα, προκρίθηκαν στους «8» και διεκδικούν με αξιώσεις την πρώτη τους πρόκριση σε ημιτελικά Μουντιάλ, μετά το 1990. Η αλήθεια είναι πως υστερούν σε ποιότητα, όμως υπάρχει θετική αύρα, όλο και περισσότεροι πιστεύουν σε αυτούς και το γνωστό μότο «it's coming home», το οποίο είναι γραμμένο στο γιλέκο του προπονητή Σάουθγκεϊτ και «φοριέται» όσο προχωρούν στη διοργάνωση. Ο 47χρονος τεχνικός σε δηλώσεις του... έπλεξε το εγκώμιο της Σουηδίας και συνέστησε την προσοχή των παικτών του. «Ας μην παρασυρθούμε, δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα», προειδοποίησε.

Αγωνιστικά Νέα: Ο αμυντικός Γουόκερ (38/0), ο μεσοεπιθετικός Γιανγκ (37/7) και ο επιθετικός Βάρντι (25/7) αποκόμισαν χτυπήματα στο ματς με την Κολομβία. Οι δύο πρώτοι φαίνεται πως τα έχουν ξεπεράσει, αντιθέτως ο τρίτος έχασε την τελευταία προπόνηση και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το αποψινό ματς. Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 6 γκολ με αυτό που πέτυχε επί της Κολομβίας και είναι σταθερά πρώτος στον πίνακα των σκόρερ, με 6 έναντι 4 του Λουκάκου, ο οποίος έχει δώσει κι έναν αγώνα παραπάνω.

Πιθανή ενδεκάδα: (3-5-2): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ – Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ – Στέρλινγκ, Κέιν.

Εκτίμηση

Δελεαστικά τα... πεντάρια της Σουηδίας, δεν είναι λίγες οι εκπλήξεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, η Αγγλία μπορεί να μην παίζει καλά, όμως έχει... ρέντα και βάσει του ταμπλό έχει βάσιμες ελπίδες για συμμετοχή σε τελικό έπειτα από 52 χρόνια! Δεν κοντράρεται εύκολα. Περιμένουμε να κριθεί στη λεπτομέρεια, επιλέγουμε τα 2-3 G.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.