Ads Top

Ο Μαρτίνς και το αύριο του Ολυμπιακού - Το νέο σύστημα και η πρόβα του δεύτερου ρόλου!


Αρχίζει να μας φανερώνει τις προθέσεις του.
Ο Πέδρο Μαρτίνς αρχίζει να μας φανερώνει τις προθέσεις του για το αύριο του Ολυμπιακού!

Αναμενόμενο το τέλος για την Αργεντινή κι ας συνδυάστηκε με το πιο χορταστικό ματς που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Θα μπορούσε να μας το εξηγήσει (σε παραλλαγή βεβαίως, βεβαίως) ο στίχος των Πυξ Λαξ «γιατί έπαψες… ομάδα να θυμίζεις» και μπορεί ο Μέσι και η παρέα του να το πάλεψαν, όμως όταν αυτοσχεδιάζεις σε κάθε ματς, δεν γίνεται να σου πέφτει συνεχώς ο πρώτος αριθμός του λαχείου.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχεις απέναντί σου τη γεμάτη ταλέντο Γαλλία και έναν παίκτη (Εμπαπέ) τον οποίο μάλλον δεν είχαν υπολογίσει στα πλάνα τους ο Μασεράνο και ο Μέσι, όταν έκαναν την ενδεκάδα αντί του Σαμπάολι…

Την ίδια περίπου ώρα έδωσε και το πρώτο του φιλικό ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Βάτενς και όπως αναμενόταν ο Μαρτίνς άρχισε να πηγαίνει την κουβέντα και στο… σύστημα. Τις είχαμε εκφράσει πρόσφατα τις… επιφυλάξεις μας σχετικά με το τι μας κρύβει ο Πορτογάλος τεχνικός και τώρα αρχίζει να μας ανοίγει τα χαρτιά του, αν και επί του παρόντος το κρατά «πολύπλοκο».

Τρία συστήματα δοκίμασε (4-2-3-1, 4-4-2, 3-5-2) κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μετά το ματς στις δηλώσεις του ανέφερε ότι προσανατολίζεται ανάμεσα στο 4-3-3 και το 4-4-2!  Λογικό είναι να θέλει να αλλάξει κάτι, γιατί το «φώναζε» από την προηγούμενη σεζόν ο Ολυμπιακός ότι θα πρέπει να προσεγγίσει αλλιώς τα παιχνίδια του. Απλά το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση είναι αν θα καταλήξει στην απόφασή του ο Μαρτίνς με βάση του παίκτες που διαθέτει ή θα επιλέξει το σχήμα και στη συνέχεια θα φροντίσει για τους παίκτες που θα του το εφαρμόσουν στο τερέν.

Η μεταγραφική περίοδος είναι ακόμη όλη μπροστά μας και ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει αρκετό… χώρο, μιας και πρόκειται να αποχωρήσουν και αρκετοί παίκτες του-σχεδόν μία ενδεκάδα είναι να φύγει από το Ρέντη και να έλθει τουλάχιστον άλλη μία, οπότε ο Πορτογάλος θα έχει αρκετό υλικό στη διάθεσή του.

Κατά τα άλλα είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτά τα φιλικά, αν και βοηθούν στην ψυχολογία των παικτών. Ο Γκερέρο, για παράδειγμα, πέτυχε δύο γκολ σε τρεις προσπάθειες, ενώ και ο Μάνος ήταν μέσα στις φάσεις και μάλιστα σκόραρε κι αυτός, άσχετα αν κακώς του το ακύρωσαν! Και οι δύο αναμένεται να αποτελέσουν τις εναλλακτικές επιλογές για τη θέση του φορ, όπως τον ίδιο ρόλο προβλέπεται να έχουν οι περισσότεροι από τους παίκτες που είδαμε στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού. Συνεπώς αναμένουμε να παρακολουθήσουμε στα προσεχώς και τη βασική ενδεκάδα. To be continued…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.