Ads Top

Ατάκες-φωτιά: «Aσέβεια στον Σπανούλη, αυτός θα είναι ο ρόλος του - Στον Μπλατ αρέσει να...»


 Ο Μιχάλης Λεάνης μιλάει στο sportdog.gr για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.   
Ασέβεια προς τον Βασίλη Σπανούλη, την προσφορά και την αξία του θα ήταν αν δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να μπορεί να τελειώσει όπως πρέπει την καριέρα του, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε, ακόμα, στον ρόλο που θα έχει ο Σπανούλης τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, στον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και στις ανανεώσεις συμβολαίων που βρίσκονται ευρύτερα στο προσκήνιο αυτό το διάστημα.

«Δεν γινόταν να μην ανανεώσει ο Σπανούλης. Θα ήταν ασέβεια προς τον Βασίλη το να τελειώσει αλλού την καριέρα του. Κατά κάποιον τρόπο δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και των φιλάθλων οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που έγινε. Δεν μπορούν να δουν τον Σπανούλη να ολοκληρώνει αλλού την καριέρα του. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον ρόλο που θα έχει, είναι αδιανόητο να αποδεχτώ ότι δεν γνωρίζει ποιον ρόλο πρέπει να έχει. Και πόσο αντέχουν τα πόδια και τα πνευμόνια του. Ξέρει καλά τις δυνατότητές του. Οι μεγάλοι παίκτες έχουν στοιχεία που τους καθιστούν μεγάλους. Ένα από αυτά είναι ότι γνωρίζουν ποια είναι τα ατού τους και ποιες οι αδυναμίες τους. Και αυτές τις λίγες αδυναμίες, προσπαθούν να τις καλύψουν», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μ. Λεάνη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Αυτό που συνοδεύει τους μεγάλους παίκτες στην καριέρα τους, είναι ότι δεν ρισκάρουν ποτέ να αφήσουν εικόνα που δεν είναι αντάξια του ονόματός τους μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει ανάγκη ο Σπανούλης τον Μπλατ, τον Σφαιρόπουλο, τον Λεάνη, για να του πει πόσο θα παίζει και τι ρόλο θα έχει. Σε παίκτες τέτοιου επιπέδου, ζητήματα όπως αυτό καθορίζονται εύκολα. Δεν είναι όπως κάποτε που οι φίρμες ήθελαν να παίζουν συνέχεια και να παραγκωνίζουν άλλους. Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα σήμερα στον επαγγελματικό αθλητισμό και, πολύ περισσότερο, στον επαγγελματικό αυτού του επιπέδου».

Περιμένετε ότι αυτό είναι το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω ότι είναι τίμιο αυτό που κάνει. Αν πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί για έναν χρόνο ακόμα, όταν ολοκληρωθεί αυτό το συμβόλαιο, θα πάρει για ακόμα έναν χρόνο παράταση. Έτσι και οι δύο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες. Γιατί η σεζόν είναι μεγάλη, οι απαιτήσεις είναι πολλές, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί».

Ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια είναι δομημένος πάνω στον Βασίλη Σπανούλη - Πώς θα πρέπει να τον διαχειριστεί ο Μπλατ; Αλλά και ποιο είναι το σχόλιό σας για την επιλογή του Μπλατ από τον Ολυμπιακό;

«Δεν είναι ομάδα δομημένη πάνω στον Σπανούλη ο Ολυμπιακός. Ο ρόλος του Σπανούλη είτε αυτός είναι στη δημιουργία είτε στην εκτέλεση, είναι συγκεκριμένος. Αλλά θα πρέπει να βγουν κι άλλοι μπροστά. Αυτό δεν το έχουμε δει από το υπόλοιπο του ελληνικού κορμού, πλην του Πρίντεζη. Όσον αφορά τον Μπλατ, τον έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι τι θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός, αλλά τι μπορεί να παίξει με τους παίκτες που θα έχει. Στον Μπλατ αρέσει το γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ. Δίνει τη δέουσα προσοχή στην άμυνα αλλά τον ενδιαφέρει πολύ η παραγωγή στην επίθεση και για αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει σουτέρ. Γιατί η ομάδα δεν έχει σουτέρ, είναι δεδομένο. Δεν αναφέρομαι σε παίκτες που αν βάλουν τα πρώτα σουτ ανεβαίνουν κατακόρυφα και αν τα χάσουν πέφτουν στα Τάρταρα. Αναφέρομαι σε παίκτη που μπει δεν μπει, θα σουτάρει. Τέτοιον παίκτη δεν έχει ο Ολυμπιακός. Ο Μπλατ θα παίξει ανάλογα με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του».

Για τις ανανεώσεις στα συμβόλαια, που επίσης απασχολούν, τι έχετε να πείτε;

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές συμβολαίων, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρός. Για εμένα η ιστορία με τον ελληνικό κορμό δεν είναι πολύ σημαντικό θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικό από ο,τι εμφανίζεται. Πρέπει να εκτιμηθεί σε αναλογία χρημάτων η διαδρομή. Δεν πρέπει να σκέφτεται μια ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού που θα πάει ένας παίκτης φεύγοντας από εσένα. Αυτή είναι νοοτροπία για μικρές ομάδες. Να του δώσουν κίνητρο, να του προσφέρουν το ποσό που θέλουν και μπορούν να του προσφέρουν και όχι να σκέφτονται πού θα πάει αν τον χάσουν. Να πάει όπου θέλει, με γεια του και με χαρά του».

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.