Ads Top

ΑΕΚάρα έτοιμη για αστέρια – Ματσάρα, γκολάρες και νίκη επί της Γαλατά



Μπορεί η ΑΕΚ να μην έβαλε ούτε ένα γκολ στα φιλικά προετοιμασίας, απ' ότι φαίνεται όμως τα... κράτησε για την πρόβα τζενεράλε, πριν τα προκριματικά του Champions League. Η Ένωση επικράτησε 3-2 της Γαλατά με ανατροπή, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο Έλληνες και Τούρκοι απότισαν φόρο τιμής στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.
Το στήσιμο στη σκακιέρα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Λόπες. Σιμόες και Γαλανόπουλος πήραν θέση στα χαφ. Ο Μάνταλος έπαιξε αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Μπακασέτας, ο Κλωναρίδης είχε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος ολοκλήρωνε το 4-4-1-1 του Εβρίτη τεχνικού.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής διάθεση να γίνει επικίνδυνη. Μόλις στο 2' ο Μπακασέτας έγινε απειλητικός με δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την Ένωση να πιέζει για αρκετά λεπτά ψηλά και να μην αφήνει τη Γαλατά να ανέβει τη σέντρα. Οι Τούρκοι απάντησαν στο 10' με την κεφαλιά του Μαϊκόν, ύστερα από κόρνερ, την οποία μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Στο 22' όμως ο Βραζιλιάνος έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ύστερα από σέντρα στο πίσω δοκάρι, σε εκτέλεση στατικής φάσης. Ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση και στο 34' ισοφάρισε ύστερα από μία καταπληκτική φάση. Οι κιτρινόμαυροι έκλεψαν τη μπάλα στο κέντρο, ο Κλωναρίδης ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου με καταπληκτικό τσίμπημα, έκανε μία κουρσα 40 μέτρων μοίρασε στον Λιβάγια που με εύστοχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Κλωναρίδη με το τέρμα αλλά ο Ναγκατόμο τον έκοψε πριν πλασάρει τον Ισμαήλ.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλατά σκόραρε με τον Αζίζ, ύστερα από απόκρουση του Μπάρκα σε κεφαλιά του Τσαλίκ, το γκολ όμως κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 51' η ΑΕΚ σε μία αντεπίθεση, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Τούρκων, ο Σιμόες άφησε στον Μπακασέτα που με άπιαστο πλασέ έδωσε το προβάδισμα. Η Ένωση πήρε φωτιά και πέντε λεπτά αργότερα έκανε το 3-1 με τον Μάνταλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ να αφήνει άγαλμα τον Ισμαήλ Τσίπε που ούτε καν κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας.

Ο Μαϊκόν όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 3-2 στο 68', ενώ στο 69' ο Μπάρκας κράτησε την Ένωση με απόκρουση σε τετ α τετ. Στο 70' μετά από ωραία κάθετη του Μπακασέτα, ο Πόνσε βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιπέ, αλλά δεν πρόλαβε ούτε να τον περάσει, ούτε να δώσει δίπλα στον αμαρκάριστο Λιβάγια, καθώς ο Τούρκος γκολκίπερ τον πρόλαβε! Στο 74' οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία ύστερα από αντεπίθεση με τον Μάνταλο να πλασάρει πάνω στον Τσίπε, αν και θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα στον επερχόμενο Πόνσε που ήταν έτοιμος να εκτελέσει και είχε καλύτερο πεδίο βολής.

Έτσι παρέμεινε το 3-2 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία έβγαλε φοβερή παραγωγικότητα, αλλά προβλημάτισε, όπως και πέρσι στις στημένες φάσεις.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64' Τσόσιτς), Λόπες (64' Χουλτ), Σιμόες (82' Μοράν), Γαλανόπουλος (64' Μπογέ), Μπακασέτας (82' Αλμπάνης), Μάνταλος (82' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (64' Πόνσε), Λιβάγια (72' Άλεφ)

Γαλατά (Τερίμ): Ισμαήλ, Ναγκατόμο, Μαΐκόν, Σερντάρ, Καρόλε, Φερνάντο, Σελτζούκ, Μπελχαντά, Ανρί, Ροντρίγκες, Γκομίς

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.