Ads Top

Ρουκέτες Αλέφαντου: «Όλοι στον κουβά, εγώ δικαιώθηκα - Αυτός θα πάρει το Μουντιάλ - Ποιος Ποντένσε;»


Ο Νίκος Αλέφαντος συμβουλεύει, μέσω του blog του στο pagenews.gr, τον προπονητή της Γαλλίας. Τι λέει για τα χρήματα που έχασε ο κόσμος στο Μουντιάλ, τι βλέπει στον τελικό, πως σχολιάζει τη μεταγραφή του Ρονάλντο στη Γιουβέντους και τις έως τώρα κινήσεις του Ολυμπιακού.
Το Μουντιάλ του κουβά είναι αυτό, όποιος πει ότι είχε προβλέψει πριν την έναρξη του Μουντιάλ τελικό Κροατία- Γαλλία θα είναι ψεύτης. Κέρδισαν οι εταιρίες στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο. Σε ότι αφορά τη δική μου απόδοση είχα πιάσει την έκπληξη της Κροατίας από την πρώτη αγωνιστική έχοντάς την ως την καλύτερη ομάδα που είδα και μετά την είχα σταθερά μέσα στις 4 ομάδες μου ως αουτσάιντερ, μαζί με Βραζιλία ή Γαλλία και Αγγλία. Αυτές ήταν οι ομάδες για τις οποίες μιλούσα συνεχώς.

Τώρα πρόβλεψη για τον τελικό, θα επιμείνω στη Γαλλία που την πιστεύω ότι θα το πάρει από τη στιγμή που αποκλείστηκε η Βραζιλία. Και ας έχουν ικανότητα και τύχη οι Κροάτες. Τρεις συνεχόμενες παρατάσεις και οι δύο στα πέναλτι και δεν τους σταματάνε.

Καλύτερη ομάδα από την Αγγλία αποδείχτηκε η Κροατία, πιο ομάδα ως σύνολο αλλά και πιο κλάση ως παίκτες. Οι Κροάτες έχουν τον Μάντζουκιτς μπροστά που είναι πάντα επικίνδυνος στο γκολ και είχα πάθει πλάκα όταν τον έβλεπα με τέτοιο ύψος και μια ζωή σέντερ φορ να παίζει καλά στα άκρα με τη Γιουβέντους.

Επίσης οι Κροάτες έχουν τον καλύτερο χαφ του Μουντιάλ όπως έχω πει από την αρχή, τον Μόντριτς αυτήν την παικτάρα.

Αντίθετα, από την Αγγλία έλειψε η ποιότητα μπροστά και στα χαφ. Ο Στέρλινγκ είναι παικτάκος, βάζει γκολ κάθε δέκα ματς, ο δε Κέιν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο φάνηκε ότι του λείπει η ταχύτητα και η κίνηση έξω από την περιοχή.

Στα χαφ επίσης έλειψε η δημιουργία, με εξαίρεση τον Χέντερσον, οι άλλοι δύο χαφ δεν μπόρεσαν να φτιάξουν παιχνίδι για το γκολ. Ανεμικοί παίκτες δημιουργικά, φάνηκε λίγη η Αγγλία για το γκολ.

Οι Κροάτες φαίνονται και πατριώτες, όποιος έχει ζήσει αποδυτήρια πολλά χρόνια βλέπει ότι τα δίνουν όλα για την πατρίδα τους.

Και στον τελικό τους δίνω ελπίδες να το πάρουν, αν και φαβορί για εμένα είναι η Γαλλία. Η οποία έχει 4 παικταράδες που γουστάρω πολύ, τον Εμπαπέ, τον Γκριεζμάν, και πίσω τον Καντέ το σκύλο κόφτη και την στοπεράρα τον Βαράν.

Όμως με εκνευρίζει ο Ντεσάν που επιμένει στον Ζιρού, ένα γκολ δεν έχει βάλει, και ακόμα και αν βάλει το πρώτο του γκολ στον τελικό δεν αλλάζω την άποψή μου που τη λέω από την αρχή, είναι παραφωνία αυτός, του λείπει η ταχύτητα, δεν ακουμπάει μπάλα, είναι τρεις φορές χειρότερος από τον Κέιν. Και αναγκάζει τον Εμπαπέ να πηγαίνει πολύ στα άκρα.

Θα δούμε παιχνίδι τακτικής στον τελικό, οι Γάλλοι δεν δείχουν χαζοομάδα, με το Βέλγιο έπαιξαν πολύ κλειστά πάνω στα ατού των Βέλγων, τον Αζάρ και τον Λουκάκου, αλλά και τον Ντε Μπρούιν, αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι παίκτες του Βελγίου.

Έλα μωρέ με τον Φελαϊνί τον αφάνα, που του πήρε την κεφαλιά ο στόπερ των Γάλλων, μια ζωή αργός παίκτης ο Φελαϊνί, δεν μου αρέσει και στην Αγγλία που τον έβλεπα.

Ο Ουμτιτί ο στόπερ της Γαλλίας που έβαλε το γκολ, εμένα μου αρέσει και ας είχε ακούσει σχόλια, είναι σκληροτράχυλος, δένει καλά στα στόπερ με τον Βαράν. Οι Γάλλοι δεν είναι μόνο επίθεση, εγώ ως προπονητής βλέπω και την άμυνα, ξεκινάω από την άμυνα.

Η Γιουβέντους έκανε έξυπνη μεταγραφή με τον Ρονάλντο, όμως και ο Ρονάλντο έκανε έξυπνη μεταγραφή για πάρτη του. Η Γιουβέντους θα ξαναφέρει κόσμο να παρακολουθεί το Καμπιονάτο που έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ρονάλντο όμως έκανε την καλύτερη επιλογή, είναι πολύ ξύπνιος. Βλέπει ότι είναι στα πεσίματά του και ήθελε να φύγει από την Ισπανία όπου εκεί το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο γρήγορο και έχει καλύτερους παίκτες. Πήγε στο πιο αργό Καμπιονάτο και επειδή είναι εγωιστής, πιστεύω ότι θα παίξει καλή μπάλα στη Γιουβέντους παρά την ηλικία του. Του ταιριάζει στη φάση που είναι τώρα. Θέλει να μείνει και άλλα χρόνια στο προσκήνιο, να είναι το Νο1 σε μεγάλο πρωτάθλημα, να ξεπεράσει τον Μέσι σε διάρκεια που είναι ο μεγάλος αντίπαλός του.

Τον Ποντένσε και τις μεταγραφές που κάνει από το εξωτερικό ο Ολυμπιακός ως τώρα, δεν τους ξέρω. Τους ξέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού από τη χώρα του. Τι να σχολιάσω, παίκτες που δεν έχω δει; Θα τους δω πρώτα, και όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και από κοντά στο γήπεδο που θα πάω στο Καραϊσκάκη, και θα σας πω. Μην φέρουνε αργούς παίκτες, ως τώρα από αυτά που διαβάζω καλά το πάνε στο θέμα της ταχύτητας. Και να κοιτάξουνε τα χαφ. Πόναγε τρομερά ο Ολυμπιακός στα χαφ τη σεζόν που πέρασε.

*pagenews.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.