Ads Top

Έρχονται μεταγραφές στον Ολυμπιακό! - Ποιοι φεύγουν!


Τι ακολουθεί στο μεταγραφικό σχέδιο του Ολυμπιακού. Οι πρώτοι στόχοι Κούκα και Μεριά, αλλά και η… εναλλακτική για την επίθεση, Ανταμ Μπαρέιρο! Τι γίνεται με τις αποχωρήσεις.
Το Μουντιάλ συνεχίζεται, στη winmasters.gr , με εκπληκτικές προσφορές* – Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Φαίνεται εύκολο. Δεν είναι όμως. Πιθανότατα δεν θα μπορούσε να την υποστηρίξει άλλος ποδοσφαιρικός οργανισμός πλην του Ολυμπιακού στα μέρη μας. Το να φτιάξεις μέσα σε μερικούς μήνες μια ομάδα από την αρχή, και την ίδια στιγμή να τοποθετείς τον πήχη σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι άσκηση για πραγματικά δυνατούς λύτες.

Το βλέπεις όμως να συμβαίνει σταδιακά, να σχηματίζεται κομμάτι-κομμάτι και ομολογουμένως παραδέχεσαι όχι μόνο το θάρρος των Ερυθρόλευκων, αλλά και την προσέγγιση τους σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη κατάσταση. Κυλάει καλά, και το καταλαβαίνεις στο check πλάι από κάθε στόχο που επιτεύχθηκε. Η άμεση επιλογή στο θέμα του προπονητή, ο χρόνος που του δόθηκε να αξιολογήσει το ρόστερ, η ελληνοποίηση που πλέον είναι γεγονός, τα δώδεκα νέα πρόσωπα στην ομάδα, η απόφαση του Μαρτίνς να γίνει αύριο κιόλας για τρίτη φορά δυσάρεστος ανακοινώνοντας ονόματα που δεν θα συνεχίσουν και δεν θέλει να του ξεφύγει η κατάσταση καθώς όσο προχωρούν τα μεταγραφικά προχωρά και η προετοιμασία. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι τρία πρόσωπα μακριά από τη «βάση».

ΜΕΡΙΑ, Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ

Στόπερ, κεντρικός χαφ, σέντερ φορ. Υποθέσεις που εξελίσσονται. Αν «κλείσουν» τότε κλείνει και το «ρόστερ» άρα από εκεί και έπειτα «μεταγραφές» μόνο έπειτα από αποχωρήσεις. Και βέβαια μόνο αν τις ζητήσει ο προπονητής που ήδη ξέρει ότι η «πολύ δουλειά» έγινε σε αυτόν τον τομέα. Ο στόπερ που θέλει ο Ολυμπιακός, μετά τον Μιράντα, που ήδη ανακοινώθηκε, είναι ο Γιασίν Μεριά, την περίπτωση του οποίου αποκάλυψε to10.gr εδώ και εβδομάδες. Θεωρείται πολύ σπουδαία περίπτωση, και εάν και εφόσον ο Τυνήσιος θα είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα σχηματισθεί η πρώτη γραμμή άμυνας, καθώς η επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται να μετουσιωθεί σε μεταγραφή! Μόλις 25 ετών, αλλά με ηγετικό χαρακτήρα στο γήπεδο και ένα αξιόλογο πακέτο ικανοτήτων. Το σκάουτινγκ τον έχει διαλέξει πολύ πριν τον δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΡΩΤΑ ΚΟΥΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΕΪΡΟ

Ο σέντερ φορ που έχει πρώτον στη λίστα της, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ο «Κούκα». Ο Αιγύπτιος, Αχμέτ Χασάν της Μπράγκα. Και αυτό το όνομα to10.gr το αποκάλυψε από το βράδυ της Τρίτης. Περίπτωση που ο προπονητής επιθυμεί διακαώς. Εναλλακτική για την θέση του φορ, είναι ο Παραγουανός Άνταμ  Μπαρέιρο. Ο 22άχρονος επιθετικός της Νασιονάλ. Παραγουανός, εξαιρετικά ταλαντούχος και με καλή χρονιά στα πόδια του (9 γκολ, σε 21 ματς). Ενας παίκτης που απασχολεί εδώ και αρκετές ημέρες και ο οποίος έχει προταθεί στους Πειραιώτες από τον ατζέντη του Οσκαρ Καρντόσο.

Ο ΓΟΥΙΛΙΑΝ ΑΡΑΟ

Για τη μεσαία γραμμή το μόνο που έχουμε αυτές τις ημέρες είναι η επιμονή των Βραζιλιάνων πως ο Ολυμπιακός δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για τον Γουίλιαν Αράο της Φλαμένγκο. Μια υπόθεση 5 εκατ ευρώ για τον διεθνή χαφ που εάν και εφόσον προφανώς θα αποτελέσει μια ακόμη πολύ ηχηρή απόκτηση, έπειτα από αυτή του Ντανιέλ Ποντένσε.

Θυμίζουμε πως από το Ζέεφελντ επέστρεψαν 30 ποδοσφαιριστές. Ο Μαρτίνς «έκοψε» Βέργο, Μανθάτη, Σάλιακα και τον νεαρό Νικόλη. Στο μεταξύ αποκτήθηκαν οι Ποντένσε, Μιράντα, προπονούνται με την πρώτη ομάδα οι Μαρίνος, Τζολάκης, ενώ επιστρέφουν και οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί. Φτάνουμε δηλαδή στους 32 ποδοσφαιριστές, ενώ αναζητούνται και τρεις ακόμη στις μεταγραφές.

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ…

Αυτό προφανώς σημαίνει πως θα υπάρξουν μπόλικες «αναχωρήσεις». Για παράδειγμα είναι σχεδόν σίγουρο πως Μάριν, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Ένγκελς, Νικολάου δύσκολα θα συνεχίσουν. Προφανώς δεν θα φύγουν όλοι μαζί, αλλά σταδιακά θα κατεβαίνουν το τρένο. Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι όμως. Και υπάρχουν και προτάσεις για άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Μάρτινς στο Βέλγιο μοιάζει απίθανο να πάρει μαζί του περισσότερους από 26-27. Με δεδομένο ότι η αναχώρηση είναι για την Παρασκευή λοιπόν, ίσως και σήμερα να έχουμε νεότερα.

*to10.gr

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.