Ads Top

Ο ΘΡΥΛΟΣ της Ευρώπης - Έτσι κολυμπάει ο Πειραιάς! Σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Ιταλία


Ο Ολυμπιακός νίκησε 9-7 την Προ Ρέκο και έγραψε ιστορία.


Ο Ολυμπιακός με συγκλονιστική εμφάνιση νίκησε 9-7 την Προ Ρέκο μέσα στο... σπίτι της στη Γένοβα, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και πανηγύρισε το 2ο ευρωπαϊκό του στο αντρικό πόλο και 12ο συνολικά σε όλα τα σπόρ!

Όσον αφορά τη διακύμανση του ματς, οι δύο ομάδες μπήκαν με τακτική να παίξουν αμυντικά. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Ρέκο έκοψαν όλους τους διαδρόμους προς τους δύο φουνταριστούς (Μουρίκης, Αϊκάρντι) ενώ οι επιθέσεις ξεκινούσαν από αρκετά μακριά με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν τα σουτ από την περιφέρεια.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ομπράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω, 2:41 πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Οι Ιταλοί από την άλλη δεν βρήκαν τις λύσεις στον παίκτη λιγότερο ενώ ο Πάβιτς απέκρουε όλα τα σουτ των παικτών της. Ο Μάντιτς ισοφάρισε με σουτ από την περιφέρεια, ενώ ο Μπούσλιε σε έναν εξαιρετικά εκτελεσμένο παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι το προβάδισμα με 2-1 στον Ολυμπιακό στον παίκτη παραπάνω, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Μολίνα με γκολ στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε για την Ρέκο αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο παίκτης των Ιταλών ήταν μέσα από την γραμμή των δύο μέτρων. Ο Γούνας με γκολ στην κλειστή γωνία κέρδισε τον Στέφανο Τεμπέστι και έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού.

Ο Ίβοβιτς με εκπληκτικό μακρινό σουτ ισοφάρισε και πάλι για τη Ρέκο προτού ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω ξανά έκανε το 4-3 για τον Ολυμπιακό. Η οικοδέσποινα του final eight όμως ισοφάρισε και πάλι με τον Ντι Φούλβιο. Οι Ιταλοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθουν για πρώτη φορά όταν και βγήκαν στην κόντρα αλλά ο Ομπράντοβιτς υπέπεσε σε πέναλτι.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς είδε τον Γιόσιπ Πάβιτς να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε με το 4-4 να παραμένει μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκες φουριόζος στο τρίτο οκτάλεπτο. Με δύο γρήγορα γκολ από Φουντούλη και Δερβίση η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 6-4 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το γκολ του Έλληνα αμυντικού μάλιστα ανάγκασε τον Βουγιασίνοβιτς να προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα.

Ο Ντι Φούλβιο με γκολ στον παίκτη παραπάνω μείωσε για την Ρέκο ενώ ο Αλεσάνι με γκολ στην κόντρα έφερε τις δύο ομάδες και πάλι στα ίσα για το 6-6 ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Οι Πειραιώτες όμως στον παίκτη παραπάνω και πάλι προηγήθηκαν με 7-6 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου με γκολ του Γενηδουνιά.

Με δύο γκολ του Φουντούλη στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9-6 και αγκάλιασε την κούπα. Με άμυνα υποδειγματική η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είδε τον Ετσενίκε να κάνει το 9-7 που ήταν και το τελικό σκορ αλλά παίζοντας και με το χρονόμετρο κατέκτησε την κούπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟ ΡΕΚΟ 9-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Προ Ρέκο (Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντέγας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.