Ads Top

«Μεταγραφή» έκπληξη στον Ολυμπιακό - Ποιον στέλνει στο Λιμάνι ο Μπέντο (ΦΩΤΟ)



Αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη η ενίσχυση, ανάπτυξη και περαιτέρω βελτίωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης των Πειραιωτών θέλει να βγουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές από τα εξαιρετικά τμήματα υποδομής του συλλόγου και όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, αρκετοί άνθρωποι με εμπειρία στις ακαδημίες έχουν περάσει από συνέντευξη στον Πειραιά, ώστε να επιλεγεί ο ιδανικός για τη θέση του επικεφαλής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι αυτό του Ρικάρντο Μαρτίνς Πέρες. Του πρώην πρώτου βοηθού του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής και αποτελεί «παιδί» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την οποία υπηρέτησε σχεδόν σε όλες τις προπονητικές βαθμίδες. Από την Ακαδημία έως την πρώτη ομάδα.




Ο Πέρες δεν ακολούθησε τον Μπέντο στην Κίνα και μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, επέλεξε να ακολουθήσει ξεχωριστή πορεία. Μάλιστα, φέρεται να συζητούσε με αρκετές ομάδες από την Ελλάδα και την Πορτογαλία για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η κρούση του Ολυμπιακού να αλλάξει τα πλάνα του. Ειδικά εφόσον οι Πειραιώτες πειστούν ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

Ποια δουλειά; Εξ αρχής πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν να αναλάβει την ακαδημία ένας προπονητής με γνώσεις στις μικρές ηλικίες, ο οποίος παράλληλα θα αναλάμβανε να έχει την τεχνική ηγεσία μιας εκ των ομάδων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα (Κ15, Κ17, Κ20). Και κυρίως για την Κ20, που είναι το τελευταίο σκαλί πριν την πρώτη ομάδα και ουσιαστικά προετοιμάζει τους νεαρούς παίκτες για τις απαιτήσεις του σκληρού ανταγωνισμού και πρωταθλητισμού.

Μπορεί ο Πάουλο Μπέντο να μην ταίριαξε στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, αλλά σε επίπεδο αξιοποίησης και ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών ο Πορτογάλος και το επιτελείο του, έδειξαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς πρέπει να κάνουν τη δουλειά. Μάλιστα ο Ρικάρντο Πέρες, πέρα από πρώτος βοηθός του Μπέντο ήταν αυτός που είχε την ευθύνη για τα τμήματα υποδομής και τη σύνδεσή τους με την πρώτη ομάδα. Ενώ παράλληλα παρακολουθούσε τη δουλειά και επέλεγε τους παίκτες που θα προωθούνταν στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, EURO, ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα του 42χρονου (03/04/1976) Ρικάρντο Μαρτίνς Πέρες, ξεκίνησε την προπονητική του πορεία του στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το καλοκαίρι του 2004, ως βοηθός του Πάουλο Μπέντο και προπονητής τερματοφυλάκων. Ακολουθησε τον Μπέντο και από το 2005 έως το 2009 ήταν στο επιτελείο του στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ, ενώ παράλληλα ήταν επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης και βελτίωσης των γκολκίπερ της ακαδημίας της. Από το 2011 έως το 2015 ήταν στο προπονητικό επιτελείο της εθνικής Πορτογαλίας και συμμετείχε στο Euro του 2012 και το Μουντιάλ του 2014, ενώ έγινε πρώτος βοηθός του Μπέντο στην Κρουζέιρο (2016) και τον Ολυμπιακό (2016-17).

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ!

Ενα στοιχεία που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση των Πειραιωτών είναι το γεγονός ότι ο Ρικάρντο Πέρες εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο μένει μόνιμα στη χώρα μας! Μάλιστα ήταν παρών στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια των Ερυθρόλευκων στη διάρκεια της φετινής χρονιάς!

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι πριν τον Ρικάρνο Πέρες, ο Ολυμπιακός είχε φέρει στην Ελλάδα και είχε περάσει από συνέντευξη των Πορτογάλο πρώην επικεφαλής των ακαδημιών της Ρίο Αβε, Φρανσίσκο Κόστα και τον τέως προπονητή της Μπαστιά και πρώην επικεφαλής των αγωνιστικών τμημάτων της ακαδημίας της Μονακό, Φρανσουά Τσικολίνι.

to10
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.