Ads Top

Σχόλιο-φωτιά και αποκαλύψεις Κόλκα για τις μεταγραφές - Ο Νο1 στην Ελλάδα και ποιος ρίχνει... ξύλο



Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ, αλλά και το μεγάλο όπλο ενόψει της νέας χρονιάς που δεν είναι άλλο από τη συνέχεια της εποχής Λουτσέσκου στην ομάδα.


Καιρό έχω να γράψω. Περίμενα να μαζευτούν λίγο τα γεγονότα για να τα σχολιάσω με άκρως καλοκαιρινή διάθεση. Ήδη έχω κλείσει τα τριημεράκια μου μέχρι να πάμε προετοιμασία, ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα έχουμε καλύψει τα κενά και θα έχουμε αφήσει ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο για μία δύο καλές κινήσεις που θα προκύψουν από την αγορά.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Χατσερίδη, κάτι που αναμενόταν αφού είχε υπογραφεί προσύμφωνο εδώ και μήνες. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν από τους φανατικούς της περίπτωσης αυτής, αλλά δεν είναι κάτι αμελητέο σε χαρακτηριστικά, παραστάσεις και προσωπικότητα.

Ήδη δίνει στον ΠΑΟΚ δύναμη, όγκο και ξύλο, στοιχεία που τα άλλα στόπερ δεν έχουν. Σε μία άλλη εποχή ίσως και να μουρμούριζα γιατί το βασικό χαρακτηριστικό των στόπερ που θέλω στον ΠΑΟΚ είναι η ταχύτητα, όμως έχω τέτοια εμπιστοσύνη στον Λουτσέσκου που είμαι σίγουρος πως θα τον αξιοποιήσει προς όφελος της ομάδας.

Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ που ξεκινά στις 22 του μηνός, είναι η συνέχεια. Άρα κανένας δεν αγχώνεται να πιέσει το κάθε νέο μεταγραφικό απόκτημα να μπει στην ομάδα, κανένας δεν πρόκειται να πιέσει τον παίκτη να εκτεθεί αν δεν είναι έτοιμος να ενταχθεί στο νέο σύνολο.

Τα καλοκαιρινά παιχνίδια άλλωστε, ειδικά τα πρώτα, είναι αυτά που οι λεπτομέρειες τα κρίνουν και αυτές έχουν βάση το ποσοστό συνοχής της ομάδας. Και ειδικά ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Βασιλεία, δεν δουλεύουν σε πολύ υψηλό βαθμό ετοιμότητας το καλοκαίρι. Και τις δύο φορές που παίξαμε με τον Άγιαξ, ήταν φανερά ανέτοιμος.

Περιμένουμε την απάντηση του Βερνμπλουμ που θεωρώ πως αν έρθει θα είναι ο νούμερο ένα χαφ στη χώρα. Τα έχει όλα πραγματικά και βέβαια παραστάσεις. Όταν μας περιέγραφε ο Λουτσέσκου τα στοιχεία που θέλει από τον κεντρικό χαφ που θα έρθει, λες και μας έδειχνε τη φωτογραφία του.

Δεν είναι μακριά ο ΠΑΟΚ, του δίνει 1,2 εκατ. τον χρόνο, του δίνει τριετές που στα 32 δεν το δίνεις εύκολα και η αλήθεια είναι πως στην αγορά δύσκολα θα βρει κάτι αντίστοιχο. Μόνο τους Τούρκους φοβάμαι, που τα δίνουν αυτά τα λεφτά εύκολα.

Πάντως για να τον πείσουμε πιο εύκολα, αυτή η ιδέα του Βασιλειάδη με τους ομίλους, ας εμπεριέχει και τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Ελούντα για να δώσουμε έναν χαρακτήρα ανάλαφρο στον παίκτη για το πρωτάθλημά μας.

Στον φορ η αλήθεια είναι πως καιγόμαστε γιατί ο Πρίγιοβιτς δεν θα είναι έτοιμος στα πρώτα παιχνίδια. Η περίπτωση του Πούκι είναι η πιο ενδιαφέρουσα γιατί πρώτον είναι ελεύθερος, δεύτερον έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες, τρίτον έχει τα στοιχεία που αρέσουν στον Λουτσέσκου με συνέπεια στο γκολ αλλά και στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και βέβαια εύκολη προσαρμογή γιατί είναι παίκτης που έχει παίξει σε διάφορα πρωταθλήματα άρα έχει τον τρόπο να προσαρμοστεί.

Αυτή τη στιγμή ζητάει κοντά στις 900 χιλιάδες ευρώ από τα όσα λέγονται, το νούμερο είναι μεγάλο, όμως δεν είναι και μακριά από αυτό που θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ. Αν δει πάντως πως δεν προχωράει, θα πάει στον Κόντε που δείχνει πως μπορεί να είναι μία ξεκάθαρη επιλογή χωρίς απαιτήσεις βασικού πίσω από τον Πρίγιο.

Επειδή πολλά ειπώθηκαν για τον Σρνα, ο παίκτης τελικά δεν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Και εγώ λέω καλά έκανε ο ΠΑΟΚ.

Ο Κροάτης είναι μεγάλη ιστορία για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σε καμία των περιπτώσεων δεν μειώνω τα όσα έχει κάνει. Όμως ανενεργός έναν χρόνο, με δικαίωμα συμμετοχής μετά τις 22 Αυγούστου, πάνω στον Μάτος και να κλείνει τον χώρο για τον Λύρατζη που θεωρείται τοπ ταλέντο, μάλλον μπελάδες θα έφερνε παρά καλό.

Το σκεπτικό Λουτσέσκου για τα μπακ είναι απλό και δεν αφήνει ποδοσφαιρικές απορίες. Βασικός ο Μάτος, αν χρειαστεί να πάρει ανάσα μπαίνει ο Γιαννούλης αριστερά και μεταφέρεται ο Βιεϊρίνια δεξιά, υπάρχει ο Λύρατζης για να βρει κάποια παιχνίδια κυπέλλου κυρίως, ενώ στο έσχατο υπάρχει και ο Κρέσπο. Στο κάδρο δεν υπάρχει Κίτσιου ο οποίος μετά από 30 συμμετοχές στο Βέλγιο θα ήταν κάπως να επιστρέψει για έναν δευτεροτρίτο ρόλο στον ΠΑΟΚ. Προφανώς και θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί.

Τέλος, όσον αφορά στα δικά μας, καλό θα είναι να παραδειγματιστούμε από την πολύ καλή απόδοση που είχε ο στοχευμένος δανεισμός των τριών στον Ατρόμητο και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με τους εικοσιφεύγα ακόμη ποδοσφαιριστές μας που δεν θα είναι στο ρόστερ. Παράλληλα δε, να μη χρειαστεί να πληρώνει ο ΠΑΟΚ και τα συμβόλαιά τους, καλύπτοντας ουσιαστικά τα κόστη μίας ακόμη ομάδας.

Πηγαίνοντας στους αντιπάλους μας, είμαι πάρα πολύ συγκινημένος που επαγγελματικά έφτασα να βγάζω περισσότερα χρήματα από αυτά που προσέφερε η πρωταθλήτρια ομάδα σε σέντερ φορ προοπτικής. Επίσης, έχει πλάκα που αυτοί που προσέφεραν το πρωτάθλημα στην Ένωση, την χαρακτηρίζουν χάρτινοι και χτυπάνε ότι μεταγραφή πάει να κάνει. Έχω πάρει ποπ κορν και το διασκεδάζω.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν αυτές τις μέρες όσα πίστευα και έγραφα για την μπασκετική ΚΕΔ. Οι άνθρωποι το έχασαν και μάλλον ήρθε η ώρα για αλλαγές. Μιλάμε για κοροϊδία μπροστά στα μάτια σας. Σε όποιο παιχνίδι πήγα φέτος στο Παλατάκι, ανέβασα 300 σφυγμούς με αυτά που έβλεπα.

Είπαμε σήψη υπάρχει στη χώρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για να ισοπεδωθούν τα πάντα.

ΥΓ Στις 22 του μηνός βγαίνουν οι λίστες των διαιτητών. Βλέπω έναν αγώνα για να μείνει ο Κομίνης σε αυτές. Με Κομίνη στη νέα σεζόν δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο. Άνθρωπος που γράψει ψέματα σε επίσημα έγγραφα – δύο φορές – άνθρωπος που δεν πάει να καταθέσει, άνθρωπος που έκρινε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, δεν θα πατήσει ξανά χορτάρι.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.