Ads Top

Τρέλα στην ΑΕΚ- Ο «Τίγρης» κάνει την κίνηση- ματ για του χρόνου!



Ειλημμένη απόφαση η καταβολή της οψιόν στη Λας Πάλμας για την αγορά του Μάρκο Λιβάγια από την ΑΕΚ. Πότε θα «ενεργοποιηθεί» η συμφωνία και ποια είναι η ρήτρα πώλησης του Κροάτη επιθετικού.


Το τελευταίο διάστημα ο Μάρκο Λιβάγια και ο Σέρχιο Αραούχο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν αφιερώματα στους δύο ποδοσφαιριστές της Λας Πάλμας που οδηγούν την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο προπονητής της ομάδας από τα Κανάρια, ο Πάκο Χέμεθ, δεν κρύβει σε δηλώσεις του πόσο θα ήθελε να τους έχει στη διάθεσή του, έχοντας ξεμείνει από αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση.

Παράλληλα, γίνονται και διάφορες εκτιμήσεις για το μέλλον τους και το κατά πόσο είναι πιθανό να μείνουν στην ΑΕΚ. Η περίπτωση του Αραούχο είναι πράγματι πολύπλοκη και δύσκολη (χωρίς να σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν θα το… παλέψει, όπως έκανε και πέρσι). Ωστόσο, όσον αφορά τον Λιβάγια, τα πάντα είναι απλά και ξεκάθαρα. Η Ένωση έχει συγκεκριμένη οψιόν, για την αγορά του Κροάτη επιθετικού από τη Λας Πάλμας καταβάλλοντας 1,8 εκατ. ευρώ. Και ήδη έχει παρθεί οριστική και… αμετάκλητη απόφαση για την ενεργοποίησή της.

Η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο ομάδες το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει ότι η ΑΕΚ έχει περιθώριο να κάνει την κίνησή της έως τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως η απόφαση που πάρθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη διοίκηση είναι να προχωρήσουν τη διαδικασία αγοράς του Λιβάγια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, δηλαδή, μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αν η Ένωση προκριθεί σε αυτόν. Συνεπώς, οι εξελίξεις για την επισημοποίηση της παραμονής του Λιβάγια αναμένονται στο δεύτερο μισό του Μαϊου.

Όπως έχετε διαβάσει στο παρελθόν στο SDNA, ο Μάρκο Λιβάγια έχει από το περασμένο καλοκαίρι συμφωνήσει με την ΑΕΚ για νέο τριετές συμβόλαιο (2018-2021) σε περίπτωση αγοράς του. Το εν λόγω συμβόλαιο (που προβλέπει ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ συν μπόνους) έχει κατατεθεί και στη FIFA (όντας μέρος της συνολικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Λας Πάλμας) και ενεργοποιείται αυτόματα, μόλις ενεργοποιηθεί και η οψιόν για την αγορά των δικαιωμάτων του από τους Ισπανούς.

Μάλιστα, η Ένωση έχει φροντίσει να… δέσει σφικτά τον Κροάτη επιθετικό (που έχει κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα), αφού έχει οριστεί πολύ υψηλή ρήτρα για το «σπάσιμο» αυτού του συμβολαίου. Συγκεκριμένα, για να μην παραμείνει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι ο Λιβάγια, θα πρέπει ο όποιος ενδιαφερόμενος να της καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.