Ads Top

Επικός Κόλκας για το ΑΕΚ- ΠΑΟΚ: «Αυτόν τον τελικό θα τον γράψει η ιστορία γιατί...»



Οι δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν θα αναμετρηθούν σε ένα τελικό που θα μείνει στην ιστορία. Το γιατί δεν μπορώ να το προβλέψω, όμως οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Πάνω που ήμουν έτοιμος να στείλω mail στη ΠΑΕ Λάρισα για το πόσο κάνει το να γράψω στη φανέλα «Καλημέρα από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη» ήρθε ο Λάζαρος να βάλει το παστέλι του αιώνα. Μόνο για αυτόν αξίζει να πεις πως δεν πειράζει, καλύτερα να έχω δυνατό αντίπαλο στον τελικό και όχι την Λάρισα που νομίζω πως αυτός ο ΠΑΟΚ θα έκανε πλάκα. Η Ελλάδα άλλωστε, έχει ανάγκη από μεγάλα παιχνίδια, γιατί αυτά που έπρεπε να στιγματίσουν τη σεζόν ποδοσφαιρικά ή δεν έγιναν ή δεν ολοκληρώθηκαν. Ας πάρουμε μία ευκαιρία ακόμη λοιπόν.

Για τον Λάζαρο, αυτό που έχω να πω είναι πως αν ήμουν παράγοντας του ΠΑΟΚ, θα πήγαινα να του δώσω ένα 700άρι γιατί τόσο αξίζει και να τον φέρω στην ομάδα που τον έφτιαξε. Ξέχωρα το τι έκανε μικρός, ξέχωρα πως έχει μάνατζερ τον Αποστολόπουλο, η δική μου φιλοσοφία είναι λίγο διαφορετική. Δεν με απασχολεί ο περίγυρος αλλά η ουσία. Και αν χτυπούσα την ΑΕΚ εκεί, θα της επέφερα μεγάλο πλήγμα και εγώ θα είχα μία λύση ουσίας για μικρά και μεγάλα παιχνίδια.

Όμως μία από τις παθογένειες του ΠΑΟΚ είναι πως παλεύει να ισορροπήσει μεταξύ περίγυρου και ουσίας. Όμως διοίκηση δεν μπορείς να κάνεις με γκάλοπ. Αυτή είναι η άποψή μου, ξέρω πως σε πολλούς δεν αρέσει, αλλά αν είχαμε την ίδια άποψη σε όλα θα ήμασταν Ελβετία. Και δεν είμαστε.

Ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ για λόγους ασφαλείας. Λογικό αφού η στέγη του Καλατράβα δεν ενδείκνυται στο να σκαρφαλώσουν τα παιδιά μας και να συναντηθούν. Εκτός αν έχουν φτιάξει κάποια δύναμη ΔΕΛΤΑ και βρεθούνε σε κανέναν προβολέα.

Η ποδοσφαιρική ουσία βέβαια είναι πως ο τελικός θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στην αξιοκρατική Ελλάδα. Είναι η 15η φορά στις 19 που παίζουμε σε... εχθρικό έδαφος. Μία είχαμε διπλούς τελικούς και από τις τρεις που παίξαμε αλλού, κατακτήσαμε τις δύο.

Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να μη μιζεριάσουμε. Αντιθέτως, εγώ στο μυαλό μου το έχω πιο επιθετικά το πράγμα. Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο το κίνητρο για την ομάδα και για τα όσα έγιναν να το κερδίσω στην έδρα του αντιπάλου. Με δεδομένο πως οι συνθήκες για αυτόν είναι καλύτερες.

Ολοκληρώνοντας για τον θεσμό του κυπέλλου και επειδή πολλοί είναι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο, θα καταγράψω δύο γεγονότα. Πως ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τελικό μόνο με νίκες και πως η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό έχοντας υπέρ της το μεγαλύτερο σύνθετο λάθος της σεζόν που έφερε το εκτός έδρας γκολ του Μασούντ στη Λάρισα. Μία αποβολή που δεν δόθηκε ούτε φάουλ και ένα οφσάιντ του σκόρερ που χάθηκε στη μετάφραση. Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε.

Στα υπόλοιπα θέματα, άπαντες περιμένουμε την απόφαση Σκουτέρη, έχοντας μάθει το γιατί ο Κοντονής κάνει τον Κινέζο στο μπούλινγκ που δέχεται ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων. Έχει προσωπικά θέματα το πουλάκι μου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Ο Σκουτέρης και η επιτροπή Εφέσεων πήραν την απόφαση για τον υποβιβασμό της Ζακύνθου, κάτι που προφανώς και στοίχισε πολιτικά στον Κοντονή που πλέον πάει να πολιτευτεί στη Β΄Αθηνών μιας και το νησί είναι απέναντι. Αυτό καταλαβαίνω από τα δημοσιεύματα.

Αν φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε σαν χώρα, πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων την σχέση Πολιτείας – Δικαστικών, κάπου το έχουμε χάσει. Και αν υπάρχει κυβέρνηση, καλό θα ήταν να συνετίσει τον Υπουργό που δεν παρενέβη στο μπούλινγκ που ασκήθηκε στον δικαστή από ΜΜΕ συγκεκριμένων συμφερόντων.

Και πραγματικά αναρωτιέμαι ως πότε θα επιβάλλονται δικαστικές αποφάσεις από στημένα ΜΜΕ και όχι βάσει νόμου. Ως πότε θα αναρωτιέμαι αν μία απόφαση βγήκε επειδή ο δικαστής έφαγε ή δεν έφαγε μαγκιά;

Κλείνοντας, το θέμα Grexit το διαβάζω και γελάω. Εννοείται πως ο Ινφαντίνο έχει θέμα με τον τρόπο συνολικά που κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι επικεντρώνουν το θέμα στον ΠΑΟΚ, μάλλον δεν ζούσαν εδώ τα τελευταία 25 χρόνια.

Το πρόβλημα του Ινφαντίνο αφορά όλους τους μεγάλους. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως είναι αδιάφορο για την ΟΥΕΦΑ το να ανατινάζονται μαγαζιά στη Κηφισίας ή να βρίσκονται χειροβομβίδες έξω από ξενοδοχεία και εστιάζει μόνο στη μπούκα ενός μεγαλομετόχου που είχε νομίμως πάνω του ένα πιστόλι. Γεγονός κατακριτέο αλλά όχι πρωτοφανές.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.