Ads Top

Ανάβουν φωτιές: «Έγκλημα αν φύγει ο Σπανούλης» - Θα μείνει ο Σφαιρό; Ιδού η απάντηση


Ερυθρόλευκος ρεπόρτερ στο Sportdog μετά την αποτυχία στην Ευρωλίγκα.


Σκληρή δουλειά, θεραπείες και ηρεμία. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο δουλεύουν στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό από το Final 4, σύμφωνα με τον Νίκο Ζέρβα.

Ο ρεπόρτερ των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog.gr για το κλίμα που επικρατεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μετά το Κάουνας.

«Υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός», τονίζει και υποστηρίζει, ότι ο Σφαιρόπουλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση. «Δεν υπάρχει όμως καμία διάθεση αλλαγής αυτήν τη στιγμή», ξεκαθαρίζει για την πιθανότητα απομάκρυνσης του Έλληνα τεχνικού πριν τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, για τους οποίους αισιοδοξεί, ότι ο Ολυμπιακός θα έχει άλλο πρόσωπο.

Παράλληλα σχολίασε το κλίμα που επικρατεί φέτος στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια και μίλησε για το μέλλον του Σπανούλη, ανάβοντας... φωτιές. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τι κλίμα επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό από το Final 4;

«Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός. Νομίζω ότι αποτυπώθηκαν πολύ σωστά τα πράγματα στις δηλώσεις Σπανούλη, ο οποίος δεν φοβήθηκε ούτε τις ευθύνες να πάρει, μίλησε για τους τραυματισμούς που είναι μεγάλη μάστιγα πλέον και οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αυτήν την εικόνα. Αλλά νομίζω, ότι αυτό που προέχει είναι η ηρεμία, για να τελειώσει τη σεζόν, με τον τελευταίο στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να επουλώσει πρώτα τις πληγές με τους τραυματισμούς και να βελτιώσει κάποια πράγματα αγωνιστικά. Δεν υπάρχει αυτήν την ώρα κάποια διάθεση αλλαγής. Απλά σκληρή δουλειά, θεραπείες και ηρεμία. Όσο γίνεται βέβαια, γιατί ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία ο αποκλεισμός, δεν το συζητάμε».

Μετά από τέτοια αποτελέσματα ο κόσμος διψά για... αίμα. Ζητά καρατομήσεις. Στον Ολυμπιακό οι οπαδοί φωνάζουν για τον Σφαιρόπουλο. Οπότε, να περιμένουμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι;

«Είναι σίγουρο, ότι ο Σφαιρόπουλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο για τα αποτελέσματα, αλλά η εικόνα της ομάδας, κακά τα ψέμματα, παρά τις όποιες δικαιολογίες υπάρχουν, δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Ο κόσμος έκανε υπομονή και στήριξε την ομάδα φέτος. Νομίζω, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνει ο Σφαιρόπουλος το καλοκαίρι, ακόμα και αν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σε διαφορετικό μοντέλο, ακόμα και αν πάρει τον τίτλο. Αυτή την στιγμή όμως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής».

Η γκρίνια για Σφαιρόπουλο υπάρχει αρκετό καιρό. Γιατί τον στήριξαν τόσο πολύ οι Αγγελόπουλοι;

«Διότι πέρσι πήγε σε έναν τελικό Ευρωλίγκας. Είχε πάει και το 2015. Απλά επισημαίνω τον περσινό, γιατί είχε πολύ μικρότερο μπάτζετ από το '15. Έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Οδήγησε την ομάδα σε δύο φάιναλ φορ. Νομίζω, ότι οι Αγγελόπουλοι είναι αρκετά πιο ρεαλιστές απ' ότι είναι ο κόσμος πλέον που θεωρεί, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει Final 4 και να κατακτά τα τρόπαια. Βλέπουν ότι βάσει των χρημάτων που δίνουν για την ομάδα και τον προπονητή, ο Σφαιρόπουλος είναι ένας ικανότατος προπονητής».

Δηλαδή είναι μία λύση, αυτό που λένε οι Αμερικανοί, value for money;

«Όχι μόνο για αυτό. Είναι πάρα πολύ εργατικός. Αγαπά την ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ξεκάθαρα. Μέχρι πέρσι η απόφασή των Αγγελόπουλων με τη στήριξη σε Σφαιρόπουλο ήταν κατανοητή, παρότι χάθηκαν τρεις τίτλοι. Φέτος όμως με ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ, με δικές του επιλογές 1000% και με μία κοινή απόφαση που είχαν περσι το καλοκαίρι, να αλλάξει πρόσωπο ο Ολυμπιακός, νομίζω, ότι είναι πάρα πολυ δύσκολο να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν».

Πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού έλεγαν, ότι με την εικόνα που έδειξε η ομάδα με τη Ζαλγκίρις, θα κατατροπωθεί από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League. Θα δούμε διαφορετικό πρόσωπο από τους Πειραιώτες στους τελικούς;

«Είναι σίγουρα σε δύσκολη θέση. Εγώ όμως δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Γιατί σε αντίστοιχη κατάσταση, πιστεύω και χειρότερη, ήταν ο Παναθηναϊκός πέρσι. Εννοώ αυτό που έγινε με τη Φενέρ και το πούλμαν. Τα ίδια σχόλια ακούγαμε, ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει πάνω από τον Παναθηναϊκό, θα κάνει το 3-0, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γυρίσει τη σειρά. Είδαμε, ότι το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και μάλιστα η εικόνα αδικεί τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να γίνει 3-0 και 3-1 η σειρά, όχι 3-2. Οπότε, ας περιμένουμε ποια αντίδραση θα βγάλει ο Ολυμπιακός, για να υλοποιήσει τον τελευταίο του στόχο. Πάντως τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, δηλαδή αν άρχιζαν σήμερα οι τελικοί, με την εικόνα των δύο ομάδων και τα προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός, ασφαλώς ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο φαβορί, λόγω και του πλεονεκτήματος της έδρας».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν μου έκαναν εντύπωση κάποια πλάνα από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά από νίκη σε ματς της Ευρωλίγκα. Δεν υπήρχε θερμή ατμόσφαιρα σε αντιδιαστολή με αυτά του Παναθηναϊκού που θύμιζαν παιδική χαρά από τον ενθουσιασμό. Υπάρχει κακό κλίμα στα αποδυτήρια;

«Πιο πολύ υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν την κρίσιμη στιγμή, όπως ο Πρίντεζης για παράδειγμα, λόγω του τραυματισμού και της λάθος εκτίμησης που έγινε. Ίσως, επειδή στην Ελλάδα είναι δύσκολο να μείνει ένας προπονητής πολλά χρόνια σε μία ομάδα, να έχει επέλθει ένας κορεσμός. Αυτό όμως είναι και βάσει αποτελεσμάτων. Αν δεν σε πάνε τα αποτελέσματα είναι λογικό τα αποδυτήρια να μην είναι σε καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε καλές βραδιές (Φενέρ-Ρεάλ εκτός έδρας) αλλά δεν έπεισε με την απόδοσή του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, περνάει στα αποδυτήρια και σε συνδυασμό με τον κορεσμό που προανέφερα βγαίνει αυτό το κλίμα προς τα έξω. Δεν υπάχει όμως κακό κλίμα, απλά προβληματισμός».

Ο Σπανούλης θα κρεμάσει φανέλα στο τέλος της σεζόν ή συνεχίζει;

«Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει. Θα παίξει σίγουρα μπάσκετ. Είναι δεδομένο, ότι ο Σπανούλης μπορεί να παίξει δύο ακόμα χρόνια μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου. Τώρα αν θα είναι στον Ολυμπιακό ή όχι αυτά τα δύο χρόνια δεν μπορώ να το ξέρω. Θεωρώ όμως, ότι θα είναι έγκλημα αυτός ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της ομάδας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να μην κλείσει την καριέρα του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα».


*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.