Ads Top

Εξέλιξη-ΣΟΚ για το μέλλον του ΠΑΟ - «Αποκάλυψη» Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ «παγώνει» τους πάντες



Πολύ δύσκολη εποχή βιώνει ο Παναθηναϊκός ευρύτερα ως σύλλογος, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Από τη μία, η ΠΑΕ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και από την άλλη, η ΚΑΕ ετοιμάζει να περάσει σε μια άλλη -άγνωστη- εποχή, αν και εφόσον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει πράξει την απειλή του να υποβαθμίσει την ομάδα, φεύγοντας από τη λαμπερή Ευρωλίγκα και συνεχίζοντας στο λιγότερο ανταγωνιστικό και εμπορικό Τσάμπιονς Λιγκ.


«Καρφάρα» και «Βατερλό»

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσον αφορά το «Athens Alive», που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα στο σύλλογο, ενώ αντίθετα φαίνεται πως μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, αν κρίνουμε και από σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πράσινης» (δείτε το ΕΔΩ), το οποίο «καρφώνει» ξεκάθαρα τον μεγαλομέτοχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν έσκυψε και δεν θα σκύψει το κεφάλι ποτέ, σε αντίθεση με την ΠΑΕ, γι’ αυτό και δεν θα έχει την τύχη του ποδοσφαιρικού…».

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τη στασιμότητα που υπάρχει στο πρότζεκτ της πράσινης πολιτείας στο ΟΑΚΑ, αλλά και τις «κατεψυγμένες» σχέσεις Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου αυτό τον καιρό, κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς πως το αφεντικό της ΚΑΕ στέλνει σήμερα σαφέστατο μήνυμα στην ΠΑΕ, ξεκαθαρίζοντας κατά κάποιο τρόπο ότι οι δρόμοι τους θα παραμείνουν χωριστοί, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.

Παράλληλα, ένα ακόμα σημερινό καυστικό πρωτοσέλιδο, αυτό του «ΦΩΤΟΣ», που συνηθίζει παραδοσιακά να παρουσιάζει… συντηρητικά τα γεγονότα, κάνει λόγο για «Βατερλό του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη», κάτι που οπωσδήποτε παρουσιάζει σε ένα βαθμό την αρνητική τροπή που πήρε για τους «πράσινους» η συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως ο Εξάστερος μπήκε στη διαδικασία να αποδομήσει το πρωτάθλημα (το κορυφαίο της Ευρώπης) που αγωνίζεται, χωρίς να έχει ούτε έναν «σύμμαχο», τουλάχιστον φανερό. Κι αυτό, δεν ακούγεται ως θετική εξέλιξη. Αν και κανείς δεν χαρακτηρίζει με βεβαιότητα ως οριστική την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί τα δεδομένα να ανατραπούν στο τέλος της σεζόν και μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας το καλοκαίρι.

Πτώχευση και Άραβες

Στο μεταξύ, τα τελευταία νέα για την ΠΑΕ δεν είναι καθόλου καλά, μετά και τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού των τελευταίων ετών. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Παναθηναϊκός, ως ανώνυμη εταιρεία, δείχνει να έχει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας και δεδομένου ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν έσοδα, όσοι έχουν καλή γνώση οικονομικών υποστηρίζουν ότι, αν δεν αλλάξει κάτι, η ΠΑΕ οδεύει ολοταχώς για πτώχευση. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του συλλόγου υποστηρίζουν από χθες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως ο σύλλογος θα καταφέρει να ορθοποδήσει, προειδοποιώντας μάλιστα όσους επιχείρησαν να ερμηνεύσουν διαφορετικά τα στοιχεία του ισολογισμού.

Παράλληλα, θετική εξέλιξη δεν υπάρχει ούτε και στο φλέγον θέμα των Αράβων, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει στον Παναθηναϊκό την τρίτη δόση από την αγορά του Μάρκους Μπεργκ, ύψους 725.000 ευρώ, ενώ εκκρεμεί ακόμα μία ισόποση. Πάντως, παρόλο που οι «πράσινοι» υπολογίζουν πολύ σε αυτά τα χρήματα, είναι γεγονός πως ακόμα κι αν έρθουν το επόμενο διάστημα (μετά και την προσφυγή στη FIFA) αποτελούν… σταγόνα στον ωκεανό για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.