Ads Top

Ρεσιτάλ από γνωστό ΑΕΚτζή: «Πλέον έτσι θα τους... γλεντάμε!»



Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για την ΑΕΚ που... ζει το σήμερα και χτίζει το αύριο, σε μια σεζόν που κάνει τον κόσμο της να αναρωτιέται αν μπορεί να υπάρχει τόση ευτυχία.


Πέρασαν πολλά χρόνια κατά τα οποία οι οπαδοί της ΑΕΚ αντάλλασσαν τέτοιες μέρες μηνύματα που εύχονταν εκτός από την Ανάσταση του Θεανθρώπου να έρθει και αυτή του συλλόγου. Ούτε θυμάμαι πόσα τέτοια μηνύματα έχω δεχθεί, αλλά και έχω στείλει την περίοδο του Πάσχα. Και η αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό η ανάσταση που περιμέναμε, δεν ερχόταν...

Φτάσαμε μέχρι το σημείο που έως και πριν από τέσσερα χρόνια, όχι πολύ πίσω, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα... πρώτης γραμμής τμήμα στην πρώτη κατηγορία! Γολγοθάς πραγματικός για έναν κόσμο που δοκιμάστηκε σε ακραίο επίπεδο και για πολύ καιρό. Όμως, και η ΑΕΚ ήρθε να επιβεβαιώσει ότι μετά τη σταύρωση, αργά ή γρήγορα, έρχεται η ανάσταση.

Στη δική της περίπτωση, ήρθε όταν την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ΑΕΚ ανέλαβαν δύο άνθρωποι που και ήθελαν και μπορούσαν να τις οδηγήσουν εκεί που αξίζουν. Η ανάσταση είχε έρθει από εκείνη τη στιγμή. Κάποιοι το αντιλήφθηκαν αμέσως, άλλοι χρειάστηκαν το χρόνο τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η σταθερή πορεία επιστροφής του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε μια χρονιά όνειρο. Σε μια σεζόν που... κάθε μέρα είναι γιορτή.

Το 2017-18, δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσει ποτέ κανείς οπαδός της ΑΕΚ. Είναι μια χρονιά στην οποία το μόνο πρόβλημα γεννάται από τα... βιώματά μας και την ανησυχία ότι «δεν μπορεί να υπάρχει τόση ευτυχία». Κι, όμως, μπορεί. Χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, ήδη έχει γραφτεί ιστορία και είδαμε να ανοίγονται καθημερινά μπροστά μας νέες χρυσές σελίδες.

Ας ξεκινήσουμε από το ποδόσφαιρο: Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε την καλύτερη δυνατή επιστροφή στην Ευρώπη, με πρόκριση στους ομίλους απέναντι στη Μπριζ, σημαντικές νίκες, δύο ισοπαλίες απέναντι στη Μίλαν, πρόκριση στους 32 και... αήττητο αποκλεισμό από τη Ντιναμό για... λίγα εκατοστά.

Εντός συνόρων, η χρονιά άρχισε με την απίστευτη ανατροπή του 0-2 απέναντι στον Ολυμπιακό, συνεχίστηκε με νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καλή μπάλα και όμορφα γκολ σε πολλά ματς, ένα μαγευτικό 20ήμερο πλήρους αποκαθήλωσης της ομάδας του Πειραιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η οποία έφερε την ομάδα μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια. Και από εκεί και πέρα... βλέπουμε, αφού η ΑΕΚ είναι ζωντανή και για τον στόχο του κυπέλλου.

Στο μπάσκετ, η Βασίλισσα κατάφερε στη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον άθλο του 1968 να επιβεβαιώσει με τον πιο επιβλητικό τρόπο τα σταθερά βήματα που κάνει για να πλησιάσει το... δίπολο Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Το πρώτο μήνυμα ήρθε με την νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια(!). Και η σφραγίδα της επιστροφής μπήκε με την κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 17 χρόνια, με νίκη επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό και επί του Ολυμπιακού στον τελικό.

Και μπορεί να έχει και... γλυκό, αφού η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα (ο οποίος έχει δώσει ήδη πολλές απαντήσεις) πραγματοποίησε και μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, με πρόκριση από τον όμιλο, απίστευτη πρόκριση – ανατροπή απέναντι στη Νίμπουργκ με την τριποντάρα του Πάντερ και ευκολότερη του αναμενόμενου πρόκριση απέναντι στη Στρασμπούρ, που έδωσε το σύνθημα των ετοιμασιών του ΟΑΚΑ, για να υποδεχθεί το F4 του Champions League.

Μέσα σ' όλα, οι μάγκες του Χάντμπολ μας έκαναν ξανά υπερήφανους φτάνοντας στα ημιτελικά του Challenge Cup, ενώ η ΑΕΚ της Καρδιάς (στο βόλεϊ) εξασφάλισε ήδη την επιστροφή της στην Α1.

Τόσες χαρές μαζεμένες και καμία από αυτές δεν ήταν η μεγαλύτερη(!)... Γιατί από το περασμένο καλοκαίρι παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο των ονείρων. Το πρότζεκτ που θα δώσει την ώθηση στην ΑΕΚ για τα επόμενα 100 χρόνια. Η επιστροφή στο σπίτι της. Τόσες και τόσες μεγάλες στιγμές μέσα στη χρονιά, όμως αν ρωτήσεις τους δεκάδες οπαδούς που βρίσκονται κάθε μέρα στα κάγκελα της Φιλαδέλφειας, τίποτα δεν συγκρίνεται με τον ήχο της μπουλντόζας...

Την ίδια στιγμή και η μπασκετική ΑΕΚ έχει βάλει στα σκαριά το πρότζεκτ για το κλειστό στο ποδηλατοδρόμιο. Κάποιοι έλεγαν ότι το γήπεδο δεν θα γίνει ποτέ. Άλλοι ότι μέχρι να γίνει το γήπεδο μην περιμένουμε τίποτα. Όμως, αυτή η χρονιά απάντησε σε όλα. Και πρέπει να πείστηκαν και οι άπιστοι πως ζούμε την εποχή μιας ΑΕΚ που δεν βρίσκεται πια στην... αναμονή, ούτε συμβιβάζεται. Πλέον υπάρχει μια ΑΕΚ που ζει το σήμερα και ταυτόχρονα χτίζει το αύριο. Σε όλα τα επίπεδα...

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.