Ads Top

«Κανείς δεν το περίμενε από τον Μαρινάκη - Θα είχαν βγει στο απόσπασμα αν... - Μόνο 7 οι σίγουροι»



Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να πάει στο Ρέντη και να πάρει τόσο δραστικές αποφάσεις, όπως σημείωσε στο sportdog.gr ο Γιώργος Βλαντής.


Ο γνωστός ρεπόρτερ του Ολυμπιακού τόνισε, μάλιστα, ότι θα είχαν βγει περισσότεροι παίκτες στο... απόσπασμα αν δεν υπήρχαν "κολλήματα", ενώ αποκάλυψε ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν τον κορμό για τη νέα σεζόν.

Γιώργο, πώς σχολιάζεις τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό, από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στου Ρέντη;

Μετά τις τελευταίες «γκέλες» της ομάδας στο πρωτάθλημα όλοι περιμέναμε τη διοικητική έκρηξη και πράγματι, αυτή σημειώθηκε όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε από την πολυήμερη παραμονή του στο εξωτερικό. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ είχε προειδοποιήσει αναρίθμητες φορές τους πάντες πως δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την αγωνιστική κατρακύλα, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι με όσα συνέβησαν κόντρα στον Λεβαδειακό. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε μια ιστορική κομβική καμπή έπειτα από την κατάκτηση 7 σερί πρωταθλημάτων και πλέον, πρέπει όλοι στο σύλλογο να έχουν συνειδητοποιήσει πως οι εποχές που η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα με τον ελάχιστο δυνατό κόπο και κόστος, έχουν παρέλθει. Μάλλον ανεπιστρεπτί...

Η αποχώρηση του Όσκαρ Γκαρσία και των Οφόε-Σεμπά, τέσσερις αγώνες πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, προκάλεσε έκπληξη ή υπήρχαν ενδείξεις για κάτι τέτοιο;

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με τον Οσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απατήσεις του Ολυμπιακού, ήταν εμφανές πως διακατεχόταν από τη... νοοτροπία «Κάτανετς», του «δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια ψύχωση με το πρωτάθλημα» και έφυγε μάλλον... αργά, καθώς στον Ολυμπιακό είχαν -λογικά- πολλές «δεύτερες σκέψεις» σχετικά με τον αντίκτυπο που θα δημιουργούσε σε διεθνές επίπεδο η απομάκρυνση ενός ακόμα προπονητή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.Τελικά, το πήρε πάνω του ο Γκαρθία και παραιτήθηκε, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό», αφού δεν χρεώνεται η ομάδα την απόλυσή του.

Οσον αφορά τους παίκτες, μαθαίναμε κι εμείς πως υπάρχει τεράστια απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά τους, αλλά κανείς δεν περίμενε τέτοιες καταιγιστικές εξελίξεις και τέτοιο «χοντρό» κατσάδιασμα, καθώς όλα τα ΜΜΕ στο εξωτερικό στέκονται στην ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη πως η ομάδα έχει γεμίσει... τουρίστες, που μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους πριν να λήξει η σεζόν. Μοιάζει βέβαιο πάντως, πως αν δεν υπήρχαν βαριά συμβόλαια και άλλοι νομικοί μπελάδες, τώρα θα είχαν βγει στο... απόσπασμα πολλοί περισσότεροι παίκτες!

Ο Μαρινάκης έκανε σαφές σε όλους ότι θα πάρει... σκούπα και φαράσι. Μπορούμε να πούμε ποιοι είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό και ποιοι έχουν αποδείξει, αγωνιστικά, ότι μπορούν να μείνουν;

Η επικείμενη έλευση του Πέδρο Μαρτίνς θα φέρει σίγουρα νέες ανακατατάξεις στον ερυθρόλευκο προγραμματισμό και θα υπάρξει μια επαναξιολόγηση του ρόστερ από τον Πορτογάλο τεχνικό. Οπότε, μπορεί η οποιαδήποτε πρόβλεψη να χαρακτηριστεί παρακινδυνευμένη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πάντως, σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, στην ομάδα είχαν τη διάθεση να κρατήσουν από το υπάρχον ρόστερ μόνον επτά παίκτες, τους Προτό, Σισέ, Ανσαριφάρντ από τους ξένους και τους Κούτρη, Ταχτσίδη, Νικολάου και Ανδρούτσο από τους Ελληνες. Για όλους τους υπόλοιπους θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουν στην ομάδα, αν και για τον καθένα ξεχωριστά υπάρχει και ένας αστερίσκος να συνοδεύει την υπόθεση της παραμονής του ή όχι στην ομάδα. Ας μην ξεχάσει κανείς πάντως, πως και για τους Σισέ, Κούτρη, Ανσαριφάρντ υπάρχουν προοπτικές μεταγραφής και αλλαγής δεδομένων.

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό; Από την άποψη ότι κυριαρχεί η ιδέα για στροφή στο ελληνικό στοιχείο, αξιοποίηση δανεικών τύπου Σιώπη και Ρισβάνη, αλλά και μειωμένο μπάτζετ.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως πάνω σε αυτό το μοντέλο θα πορευτεί ο σύλλογος την επόμενη σεζόν. Η αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών του ρόστερ ήταν πάντοτε το... μαράζι των Πειραιωτών, αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή για την αξιοποίησή τους και τέτοιες... πολυτέλειες δεν υπήρχαν ποτέ στον Ολυμπιακό. Μένει να φανεί τώρα ποιες αποφάσεις θα πάρει για τους δανεικούς ο Μαρτίνς, που σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να τους αξιολογήσει με ασφάλεια. Οσο για τη διαμόρφωση του μπάτζετ, αυτό εναπόκειται καθαρά στις διαθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, που ίσως να θελήσει να «γλυκάνει» τους οπαδούς από την απογοητευτική φετινή σεζόν.  Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει ένα πάντρεμα καλών και -άρα- ακριβών ξένων παικτών με το πλούσιο ελληνικό ταλέντο, που υπάρχει στην ομάδα και να αποφευχθεί η αναζήτηση «λαχείων», μια και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν... κληρώνουν ποτέ.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.