Ads Top

«Έτσι θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αυτή θα είναι η τιμωρία του Σαββίδη – Τέλος στην αδικία από την Αθήνα…»



Για τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ μίλησε στο Metropolis o Μάκης Στάμος. Ο γνωστός νομικός εξέφρασε την άποψη πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ιβάν Σαββίδης μπορούν να γλιτώσουν τη βαριά τιμωρία, ενώ ανέλυσε και τα σοβαρά λάθη και τις παραλείψεις του που θεωρεί ότι έκανε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Στάμος:

Για το ενδεχόμενο παραίτησης του Ιβάν Σαββίδη από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δε συμφωνώ. Ο κ. Σαββίδης πρέπει να παραμείνει στη θέση του γιατί στον πόλεμο οι στρατηγοί δεν εγκαταλείπουν τη θέση τους. Και στην παρούσα φάση επειδή έχουμε έναν πόλεμο, ο στρατηγός πρέπει να μείνει εκεί γιατί ο κ. Σαββίδης είναι ο αναμορφωτής του ΠΑΟΚ σε χαλεπούς καιρούς. Δεν είναι δυνατόν από ένα ανθρώπινο λάθος που έκανε και υπερέβη τα εσκαμμένα, φυσικά δε δικαιολογώ όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και τα είδε όλη η Ευρώπη, αλλά η αδικία που υφίσταται ο ΠΑΟΚ κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Για τον διαιτητή Κομίνη και το φύλλο αγώνα: «Η αναξιοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινά από τους διαιτητές. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχουν διαιτητές που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, είναι λίγοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό αποδείχτηκε με τον κ. Κομίνη. Ένας αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη, στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε πέσει ούτε καρφίτσα και όλα ήταν τέλεια. Από ένα λάθος του, που προσωπικά έχω αμφιβολίες αν ήταν ανθρώπινο ή εκ του πονηρού, τίναξε τον αγώνα στον αέρα και μπήκε μέσα για 5 λεπτά ο κ. Σαββίδης και αποχώρησε. Ακούγοντάς σας πολύ προσεκτικά στον ΑΝΤ1, είπατε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες. Αυτοί εξηγούνται από το φύλλο αγώνα που συντάσσει ο διαιτητής και αποτελεί το εφαλτήριο για μια αθλητική δίωξη. Από τοι φύλλο αγώνα αρχίζουν και τελειώνουν όλα, δεν μπορεί να παρεισφρήσει τίποτε άλλο και βάσει αυτού τιμωρείται ή όχι μία ομάδα.

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά για την είσοδο του κ. Σαββίδη και για ένα διάστημα μπορεί να του αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα και να του επιβληθεί ένα πρόστιμο. Από εκεί και πέρα, ο διαιτητής έχει την υποχρέωση μετά την προσωρινή διακοπή, αφού έχει αποχωρήσει ο κ. Σαββίδης, να κατέβει στα αποδυτήρια και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δει αν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας εφόσον οι συνθήκες επιτρέπουν τη συνέχισή του και να πει «βγείτε έξω στο γήπεδο να συνεχίσετε το παιχνίδι».

Όσον αφορά τη σύνταξη του φύλλου αγώνα από διαιτητές όπως ο Αρετόπουλος ή τώρα ο Κομίνης, δε γίνεται να χρειαζόμαστε ειδικές γνώσεις για να το διαβάσουμε. Πρέπει να αναφέρουν με σαφήνεια κάποια πράγματα ούτε να υπάρχουν ερωτήματα του τύπου "η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα" γιατί μετά ο καθένας προσπαθεί να ερμηνεύσει το φύλλο αγώνα σύμφωνα με το συμφέρον του. Αν υπάρχει σαφήνεια, δεν μπορεί να γίνει τίποτα τέτοιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρεται ότι διεκόπη ο αγώνας με την είσοδο του κ. Σαββίδη και ότι οι παίκτες της ΑΕΚ του είπαν ότι φοβούνται να βγουν έξω και εκεί το τελειώνει. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Ο διαιτητής όφειλε σύμφωνα με τους κανονισμούς ότι εφόσον διεκόπη προσωρινά ο αγώνας με την είσοδο του κ. Σαββίδη, ο οποίος αποχώρησε, να βγάλει τις ομάδες στο γήπεδο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ περίμεναν έξω μία ώρα και της ΑΕΚ δεν βγήκαν γιατί φοβόντουσαν όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα. Εκεί ένας διαιτητής που έχει πίστη στον εαυτό του και τις ικανότητές του λέει ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου και πρέπει να βγείτε να παίξετε". Αυτό δεν αναγράφεται. Συμβαίνει εκ του πονηρού, από αβουλία, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αν υπάρχει υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του αγώνα, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να το γράψει.

Δεν μπορεί να μη γράφει τίποτα διότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί να διακοπεί προσωρινά ένας αγώνας, η μία ομάδα να περιμένει μέσα στο γήπεδο κι η άλλη να μη βγαίνει επικαλούμενη φόβο. Αν έξω γίνονταν επεισόδια είναι δικαιολογημένος ο φόβος. Αν όμως αυτό δεν υπάρχει αφού ο κ. Σαββίδης αποχώρησε και η ομάδα δε βγαίνει να παίξει, έπρεπε ο κ. Κομίνης να γράψει στο φύλλο αγώνα ότι το παιχνίδι μπορούσε να συνεχιστεί και ότι το η διακοπή γίνεται με υπαιτιότητα της ΑΕΚ. Η να γράψει ότι διέκοψε τον αγώνα με όσα έγιναν με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και φοβήθηκε ο ίδιος, με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αν συμβαίνει το πρώτο, δεν υπάρχει νομικός αντίλογος και μετά την αδικία που υφίσταται ο ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς στο δικαστήριο. Εδώ δεν υπάρχει αξιοκρατία κάτι που αντικατοπτρίζει και την κοινωνία μας. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι επικεφαλής της ΚΕΔ να βλέπουν αυτό το φύλλο αγώνα και να μη λένε στον διαιτητή "για ποιο λογο διέκοψες οριστικά τον αγώνα; Δεν το γράφεις. Γράψτο γιατί θα κληθεί ο ΠΑΟΚ στον αθλητικό δικαστή, θα τιναχτεί ένα πρωτάθλημα στον αέρα, θα χάσει ο ΠΑΟΚ το ματς με 0-3 και θα τιμωρηθεί και με -3 βαθμούς. Εσύ, που είσαι ο άρχων του αγώνα, γράψε για ποιο λόγο έμεινες δύο ώρες μέσα στα αποδυτήρια και δεν έβγαλες τις ομάδες να παίξουν".

Μετά από 5 λεπτά ο κ. Σαββίδης αποχώρησε, ο λόγος του φόβου εξέλειπε, το γήπεδο ήταν εκκλησία. Έπρεπε να πει "αν δε βγείτε είμαι υποχρεωμένος να διακόψω το παιχνίδι με υπαιτιότητά σας". Αν συμβαίνει το δεύτερο, θα πρέπει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτού πάρει την κλήση σε απολογία να στείλει επιστολή στον κ. Γραμμένο και στην ΚΕΔ διότι όλοι αυτοί δεν μπορούν να έχουν παθητική στάση».

Τέλος, είπε: «Σαν φίλαθλος έχω να πω ότι η αδικία που υφίσταται ο ΠΑΟΚ να χάσει από δύο αγώνες το Πρωτάθλημα από αυτό το αθηνοκεντρικό σύστημα που θέλει τις υπόλοιπες ομάδες να συμμετέχουν απλώς στο Πρωτάθλημα και οι τρεις τους να μοιράζονται τους τίτλους, πρέπει να σταματήσει με ενέργειες που θα ταρακουνήσουν την Αθήνα. Διότι μιλώντας αθλητικά και μόνο, δεν μπορεί να διεξάγεται ένα Πρωτάθλημα δίχως δικαιοσύνη».

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

2 σχόλια:

  1. Για το πιστολάκι του πελάτη σου τίποτα! Δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω 'γώ? Στο εξωτερικό έχουμε γίνει εντελώς ρόμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ταΐζουν σανο ρε νούμερο?? Μπήκε σε αγωνιστικό χώρο με όπλο... Απωθησε παράγοντα, ο Μιχελς τον απείλησε... Αυτά γαργάρα τα κάνεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.