Ads Top

Πρόβλεψη που θα συζητηθεί: «Ο ΠΑΟΚ δεν θα βρει στον τελικό του Κυπέλλου την ΑΕΚ»!


Ποιος το είπε και γιατί; Άρθρο που θα συζητηθεί από δημοσιογράφο που προβλέπει τελικό...ΠΑΟΚ-Λάρισα στο ΟΑΚΑ!


Αναλυτικά το άρθρο του Λευτέρη Δούκας στο to10.gr

Η εικόνα του ΠΑΟΚ σε έκανε να πιστεύεις πως τα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος πήγαν διακοπές σε άλλον πλανήτη τις τελευταίες μέρες κι επέστρεψαν για να δώσουν αγώνα Κυπέλλου.

Διόλου μονότονο δεν είναι να εξυμνείς αυτόν τον ΠΑΟΚ που βλέπεις.

Για την ακρίβεια δεν τον βλέπεις, τον απολαμβάνεις και δεν είναι καθόλου μονότονο διότι στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι ομάδες για τις οποίες θα άξιζε να πληρώσεις εισιτήριο για να τις παρακολουθήσεις, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ώρες ώρες πραγματικά χαζεύεις με τους τρόπους που αναπτύσσεται η ομάδα, υπάρχουν αυτοματισμοί που τους βλέπεις μόνο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χαρακτηριστικό είναι το 18-82 κατοχή μπάλας που έδειξε κάποια στιγμή στα μέσα του ημιχρόνου, ο τηλεσκηνοθέτης.

Κατοχή μπάλας είχε ο ΠΑΟΚ και τη χρονιά του Δώνη, ο τελευταίος μάλιστα το επικαλούνταν συχνά για να απαντήσει στους αγανακτισμένους ΠΑΟΚτσήδες που είχαν εξαντλήσει τα κολλύρια από τα φαρμακεία, μην αντέχοντας εκείνο το έκτρωμα.

Άλλο όμως κρατάω τη μπάλα επειδή δεν έχω τι να την κάνω «παραπλανώντας» έτσι τη στατιστική κι άλλο το έχω τη μπάλα και προσπαθώ να τρυπήσω τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ δεν προσπαθεί απλώς, σου δίνει την εντύπωση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει γκολ.

Το βασικότερο ζητούμενο για το σημερινό παιγνίδι δεν ήταν ο νικητής, βάσει ποδοσφαιρικής λογικής μέχρι και οι γηπεδούχοι ήξεραν πως ποντάρουν σε ένα θαύμα, το μεγάλο στοίχημα ήταν κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα επηρεαζόταν από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν είναι και τόσο εύκολο για έναν αθλητή να σκέφτεται πως οι κόποι μιας χρονιάς κινδυνεύουν να πάνε χαμένοι, εξαιτίας μιας κατάστασης για την οποία ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

Κι όμως η εικόνα του ΠΑΟΚ σε έκανε να πιστεύεις πως τα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος πήγαν διακοπές σε άλλον πλανήτη κι επέστρεψαν για να δώσουν αγώνα κυπέλλου.

Αυτό, πιστώνεται σε δυο ανθρώπους, στον Λουτσέσκου και στον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο τρόπος που έχουν καταφέρει όχι μόνο να κλειδώσουν τα αποδυτήρια δημιουργώντας έναν ξεχωριστό κόσμο εντός, αλλά κυριολεκτικά να τον μονώσουν ακόμα και από κάθε ψίθυρο, είναι υποδειγματικός.

Δεν είναι μόνο το σημερινό, το βλέπουμε εδώ και μήνες, ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στη βαθμολογία.

Υπάρχουν φορές, που ακόμα και οι καλύτερες ομάδες αποτυγχάνουν στους στόχους τους, γιατί απλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τις αποσυντονίζει, οδηγώντας τις στη χαλάρωση επειδή άκουγαν από παντού πως είναι φαβορί και δεν τις σταματάει κανείς, άλλοτε επειδή δε μπόρεσαν να διαχειριστούν το βάρος του πρωτοπόρου.

Μέσα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πάντως υπάρχει ένας άλλος, διαφορετικός κόσμος από τον έξω, που δεν ακούσει, δε μαθαίνει, δεν επηρεάζεται από το παραμικρό.

Ο τρόπος που θα κατέβει να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη την Κυριακή σε ένα παιγνίδι φωτιά, θα είναι ίδιος ακριβώς με το αδιάφορο δεύτερο ματς της Τούμπας κόντρα στον Πανιώνιο, δε θα παίξει σα σεληνιασμένος στο ένα, για να κάνει χαβαλέ στο άλλο.

Το ότι ο Λουτσέσκου θα δώσει ανάσες στους βασικούς και πως η ομάδα θα κατεβάσει ταχύτητα είναι κάτι διαφορετικό, το έκανε και σήμερα στο δεύτερο μέρος.

Το έπραξε συνειδητά όμως, όχι από έλλειψη συγκέντρωσης ή αφέλεια..

Όπως και να ΄χει αυτός ο ΠΑΟΚ δε μασάει από κανέναν και η σημερινή του εμφάνιση, επιβεβαίωσε πως εκείνο που προκάλεσε ζάλη στο Γκαρσία, ήταν ο φόβος να τον αντιμετωπίσει.

Ξεκινήσαμε ήδη να οργανώνουμε την κάθοδο στο ΟΑΚΑ για τον τελικό και μην παίρνετε όρκο πως θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Την τελευταία φόρα που πήραμε πρωτάθλημα είχαμε παίξει τελικό με τη Λάρισα, ίσως και το θέμα να είναι καρμικό τελικά…
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.