Ads Top

Δημοσθένης Καρμοίρης: Ο ΠΑΟΚ την έχει βαμμένη, δεν τον σώζει τίποτα - Καλά να πάθει όμως αυτός και ο... Παναθηναϊκός!



Το κουτάκι της μπύρας που βρήκε πέρυσι στη Λεωφόρο τον Ίβιτς, περιείχε αλκοολούχο υγρό ή ήταν non alcohol;


Αν δεν ήταν κουτάκι μπύρας και ήταν φερ ειπείν Coca Cola, τα συστατικά άραγε τα προσέξαμε στην αναγραφόμενη ετικέτα; Ρίξαμε καμιά ματιά στο περιεχόμενο του αναψυκτικού; Είχε ζάχαρη, μήπως stevia ή άλλο γλυκαντικό σε πιο light ή… zero προϊόν;

Θα πείτε τώρα, άσε μας ρε Καρμοίρη, έχουν γίνει όλα αυτά στην Τούμπα, ξεφτιλιστήκαμε παγκόσμια πάλι, οι «τριτοκοσμικοί», με τόσα ξένα Μέσα που ήταν στο γήπεδο κι εσύ κάνεις χαβαλέ; Μας troll-άρεις;

Ε, τι κάνω! Άμα διαβάζω ότι η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ θα βασιστεί στην «αθωότητα», την «ελαφρότητα» του ιπτάμενου αντικείμενου που σημάδεψε το πρόσωπο του Γκαρθία, με συνεπαίρνει ο τραγέλαφος της υπόθεσης. Παρασύρομαι και το διαπομπεύω το περιστατικό με όση δόση χιούμορ διαθέτει ο καθένας, τι να κάνουμε!

    Ήταν λέει ένα απλό χαρτί ταμειακής μηχανής. Ναι, δηλαδή… δεν ήταν η ταμειακή μηχανή με… φτερά, πετούμενη και τηλεκατευθυνόμενη να βρει στα μούτρα τον προπονητή του Ολυμπιακού και να τον στείλει στον «έξω από δω»!

Εκείνο… γκέλαρε κιόλας

Καμία απολύτως ομοιότητα, λένε στον ΠΑΟΚ, με το συμβάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό στα play off του περασμένου πρωταθλήματος.

Γιατί εκείνο τότε ήταν κουτί από μπύρα (α, μη λησμονήσουμε να περιγράψουμε έως και την ακριβή πορεία του ώσπου να προσγειωθεί πάνω στον Ίβιτς που γκέλαρε στο σκέπαστρο του πάγκου των αναπληρωματικών και μετά ανταμώθηκε με τον Σέρβο τεχνικό, γιατί κι αυτό, δεν γίνεται, κάποια… σημειολογία και σημασία θα έχει!) και θα μπορούσε να τον είχε τραυματίσει πάρα πολύ σοβαρά.

Για βαστάτε ρε καρντάσια, αυτό είναι το ζητούμενο; Το μείζον θέμα; Εάν ο Γκαρθία τώρα ή ο Ίβιτς τότε, διακομίστηκαν βαριά ή ελαφρά τραυματίες ή το ένοχο αντικείμενο μπορούσε, κούφια η ώρα, να… τους στείλει στον τάφο!

Σαν που τσακώνονται οι οπαδοί στις κερκίδες για το αν πρέπει ή όχι να αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής που κλότσησε τον αντίπαλο του. Σιγά μωρέ, λέει, τι του έκανε κιόλας. Δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν… έβγαλε αίμα για να πάρει κόκκινη! Ναι, ε;

Άλλωστε ο κανονισμός δεν ζητά διακρίσεις, δεν έχει ζύγι για το βάρος του αντικειμένου. Όλα τα αντικείμενα, οποιοδήποτε, από τη στιγμή που ρίπτονται, εκτοξεύονται, τα πετούν προς τον αγωνιστικό χώρο χαρακτηρίζονται, ορθά-ορθότατα, επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των διαγωνιζομένων, αθλητών, κλπ. Και τιμωρείται η πράξη κυρίως. Η ενέργεια, η κίνηση.

Επιπροσθέτως, ο δικέφαλος την είχε κάνει άριστα τη δουλειά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενος τόσο όσο, δεν γινόταν πιο καλά, ιδανικά νομίζω, την αφορμή που έδωσε ο ανεγκέφαλος της Λεωφόρου. Μετέφερε τον Ίβιτς στο νοσοκομείο, καθισμένο σε καροτσάκι (!) όπου και διανυκτέρευσε, παίρνοντας εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Ότι συνέβη τώρα και με τον Γκαρθία που διανυκτέρευσε στο Διαβαλκανικό.

Κάπως έτσι το τυπάκι με τα πράσινα άλειψε με βούτυρο το ψωμί του ΠΑΟΚ και τύλιξε τον Παναθηναϊκό στη λαδόκολλα με καταδικαστικό νομικό φάκελο, κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επωφελείται ανάλογης περίστασης και περίπτωσης.

Η μεγαλύτερη ωφελημένη όμως της ιστορίας θα είναι η ΑΕΚ, γι’ αυτό και έχω εικόνα τον Μελισσανίδη στα μάτια μου, να έχει αράξει σε μια γωνιά του καναπέ του από χθες βράδυ παρακολουθώντας τα συμβάντα της Τούμπας και να γελάνε και τα μουστάκια του που δεν έχει.

Δεν έχει να κάνει εδώ με το αν προκαταλαμβάνει κανείς τη δικαιοσύνη ή με το αναφαίρετο δικαίωμα της αθωότητας καθενός ώσπου να τελεσιδικήσει μια υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ την έχει… βαμμένη. Δεν τον σώζει τίποτα. Ο επαγγελματίας αυτός «ρίπτης», που πριν ένα χρόνο σημάδεψε εγκληματικά με στυλό εκπυρσοκρότησης φωτοβολίδας ευθείας βολής άλλον αμέριμνο ατυχή του αγωνιστικού χώρου, σαν τον Όσκαρ Γκαρθία και συνελήφθη μετέπειτα από το περιστατικό αφού… καμιά φορά δουλεύουν και οι κάμερες στα ελληνικά γήπεδα (!) είναι αυτός που ενταφίασε τις ασπρόμαυρες προσδοκίες για ένα πρωτάθλημα, επιτέλους, ύστερα από 35 χρόνια!

    Το κατηγορητήριο δεν γίνεται να μην είναι βαρύ εκ των πραγμάτων και το ατυχές για τον Δικέφαλο είναι ότι υπάρχει δεδικασμένο. Με τον ίδιο, τον σημερινό θύτη, τότε θύμα. Ο Παναθηναϊκός από εκείνη την υπόθεση έχει καταρρακωθεί οικονομικά, γιατί απώλεσε ευρωπαϊκά ταμειακά οφέλη. Ο ΠΑΟΚ τώρα απειλείται να χάσει μια χρονιά ολόκληρη στην οποία έχει επενδύσει τα καλύτερα όνειρα των τελευταίων τριάμισι δεκαετιών για τον τίτλο!

Ο υπουργός έκανε λόγο για έναν «ηλίθιο εξαιτίας του οποίου μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα». Ναι, αυτόν τον ηλίθιο, τον συνεχιστή, τον μιμητή του έργου εκείνου του άλλου, του… πανηλίθιου πέρυσι.

(Βλέπετε παρεμπιπτόντως ότι και τα αρμόδια χείλη προδικάζουν, εν ολίγοις, την τιμωρία του ΠΑΟΚ η οποία φαντάζει δεδομένη)

    Αλλά καλά να πάθουν ο Παναθηναϊκός τότε, ο ΠΑΟΚ τώρα, που δεν μεριμνούν για να απομονώσουν αυτούς τους κακούς οπαδούς. Να τους ρίξουν οι ίδιοι πόρτα στα γήπεδα τους. Ένας παραπάνω λόγος για τους σεσημασμένους σαν αυτόν που τραυμάτισε τον προπονητή των ερυθρολεύκων.

    Να το κάνουν όλοι οι σύλλογοι, όλες οι ΠΑΕ. Κόψτε τους την μπάλα, κόψτε τους το γήπεδο.

Είτε συνεχίζεται η ατιμωρησία από τα ελληνικά δικαστήρια είτε όχι. Να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η επικίνδυνη γελοιότητα με τις ρίψεις αντικειμένων. Που μετατρέπουν τα γήπεδα σε εμπόλεμες ζώνες. Που τα κάνουν… Παλαιστίνη.

Ομάδες, ΠΑΕ, νομικοί και πολιτειακοί φορείς, όλοι ας συνεργαστούν για να πατάξουν με αυστηρότητα τα φαινόμενα.

Για να ξαναγυρίσουν οι χαμένες ποδοσφαιρικές Κυριακές μας. Πραγματικά όμως. Όχι εν ονόματι δήθεν κάθαρσης και αληθοφάνειας…

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.