Ads Top

Άρθρο-φωτιά από Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ: «Και τώρα σεβασμός στον Ολυμπιακό»!



Ολόκληρος ο ΠΑΟΚ κατορθώνει φέτος να ανταπεξέρχεται στον πρωταθλητισμό. Και πλέον έχει μπροστά του το πρώτο παιχνίδι ορόσημο στην τελική ευθεία για τον τίτλο. Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς.






Στη Λαμία διεκπεραιώθηκε απροβλημάτιστα (και αβάδιστα που γράφουν στις αγγελίες) το καθήκον και ολόκληρος ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει το πρώτο παιχνίδι ορόσημο της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος. Γράφω “ολόκληρος ο ΠΑΟΚ”, διότι ολόκληρος προσαρμόζεται, παλεύει να αντιμετωπίσει και εν τέλει κατορθώνει και ελέγχει φέτος τις καταστάσεις, σε φάση πρωταθλητισμού. Ανταπεξέρχεται δηλαδή. Ακόμη κι αν ανεβάζοντας στροφές, ρισκάρει καμιά φορά να... εκτροχιαστεί. Μαθαίνει γρήγορα πάντως.

“Σεβασμό” πρέπει να επιδείξει στην ομάδα που (με τις αβάντες φυσικά), έκανε τον πρωταθλητισμό, δεύτερη φύση. Σεβασμό στην ομάδα που διατηρεί ακόμη και σήμερα ένα σωρό “φίλους”, σε ένα σωρό νευραλγικά πόστα. Σεβασμό στην ομάδα που ξέρει αν θέλει να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα, πώς να το κάνει, μέσα κι έξω απ' το χορτάρι. Σεβασμό στην ομάδα που έχει ακόμη κάποιους ποδοσφαιριστές, που αν βγάλουν εγωισμό, μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα και τις ισορροπίες των δυνάμεων. Σεβασμό στο πληγωμένο θηρίο. Όσο ξεδοντιασμένο και να μοιάζει...

Σεβασμό κυρίως και πάνω από όλα, διότι το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε αυτήν την σχέση δυνάμεων και βαθμολογίας, δεν έχει στην πραγματικότητα προϊστορία: πόσες φορές έπαιξε ο ΠΑΟΚ ντέρμπι στην Τούμπα στα μισά κοντά του δεύτερου γύρου, όντας εκείνος πρώτος στον πίνακα κι ο Ολυμπιακός τρίτος κι εννιά βαθμούς πίσω; Το αντίθετο, έχει συμβεί άπειρες φορές. Είναι καβάλα στ' άλογο και έχει απείρως μεγαλύτερο κίνητρο ο ΠΑΟΚ, αλλά καμιά φορά αποδεικνύεται σημαντικό να μην έχεις να χάσεις τίποτα σε ένα μεγάλο ματς.

Σεβασμός τέλος τέλος στον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς και στον κάθε... Ολυμπιακό από δω και πέρα. Έτσι κι αλλιώς απαιτείται και επιδεικνύεται με όλους. Όσο διευρύνονται τα σερί, όσο μεγαλώνουν τα ρεκόρ, όσο παρατείνονται οι αψεγάδιαστες πορείες, είναι αυταπόδεικτο πως τόσο περισσότερο πλησιάζει και το τέλος τους. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συγκεντρωθεί, να προετοιμαστεί και να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα, για ένα ακόμα από κείνα τα οκτώ μόλις ματς που απομένουν και οδηγούν στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Της εποχής εκείνης που όσες δυνάμεις και να συνασπίζονται, όσα καρτέρια και να στήνονται, όσοι εχθροί και να φιλιώνουν, όσοι μηχανισμοί και να επιστρατεύονται, όσοι αντικειμενικοί παπαγάλοι και να λαλάνε, ο ΠΑΟΚ θα παίρνει όσα αξίζει.

Θα είναι μια εποχή δύσκολη για πολύ κόσμο, αλλά όπως όλα, έτσι κι αυτό, θα συνηθιστεί.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.