Ads Top

Ατάκες- «φωτιά» για τη φετινή ΑΕΚ: «Αυτοί είναι... τρελοί!»


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για το απίστευτο χατ-τρικ του Βράνιες, την αγκαλιά με τον Χιμένεθ και τη μαγική στιγμή στο ΟΑΚΑ με τους κυπελλούχους Ελλάδας.


Μπορεί να κάναμε χρόνια για να δούμε άσπρη μέρα, όμως σίγουρα μετά από τέτοιο διήμερο, η Καθαρά Δευτέρα είναι... πιο καθαρή από ποτέ. Ένα διήμερο που ήρθε ως συνέχεια μιας σεζόν στην οποία ο κόσμος της ΑΕΚ έχει χορτάσει μεγάλες συγκινήσεις και χαρές που του έχει προσφέρει η ομάδα του. Το Σάββατο ξεκίνησε με την μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση στο χάντμπολ, συνεχίστηκε με τη Βασίλισσα να ολοκληρώνει το θρίαμβο της πορείας στο κύπελλο με την κατάκτησή του τροπαίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με ακόμη μια σημαντική νίκη.

Όσο όμορφη και συγκινητική ήταν η σκηνή με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ να σχηματίζουν διάδρομο για να περάσουν οι κυπελλούχοι Ελλάδας με την κούπα στα χέρια, άλλο τόσο -επειδή... ΑΕΚ είμαστε- έντονα τρύπωνε στο μυαλό η σκέψη πως, δε μπορεί, κάτι στο τέλος θα στραβώσει. Σκέψη που έγινε εντονότερη όταν ο διαιτητής Διαμαντόπουλος κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα με την Ξάνθη, να χαρίσει δύο πέναλτι και μια αποβολή! Όμως, η φετινή ΑΕΚ είναι εδώ για να σβήνει τις ανησυχίες.

Βέβαια, όπως είπε και ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου, αν δεν είχαν μπει τα γκολ θα ήταν να τρελαίνεσαι... Κι, επειδή, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος δεν υπάρχει λόγος να τρελαθεί κανείς, ότι και αν κυνηγάει, το πρωτάθλημα, την πεντάδα, την παραμονή, καλό θα είναι ο συγκεκριμένος διαιτητής να πάει από τώρα διακοπές. Άνοιξη μπαίνει, άλλωστε. Α, υπάρχει και το πρώτο γκολ της ΑΕΚ που είναι οφσάιντ. Γενικά ο Βράνιες ήταν εκτός θέσης. Θα έπρεπε να είναι έξω από την περιοχή και να βλέπει τον Λάζαρο να κάνει το 2-0 με το δεύτερο πέναλτι.

Όμως, η μοίρα τα φέρνει όπως θέλει. Θα μπορούσε στο 4' να είναι πρωταγωνιστής ο Χριστοδουλόπουλος με δυο γκολ, επιδίωξε να γίνει ο διαιτητής με τις αποφάσεις του, αλλά τελικά αυτός που... κέρδισε την κούρσα ήταν ο Βράνιες, που μέσα σε μισή ώρα πέτυχε τρία γκολ, έγινε ο πρώτος στόπερ στην ιστορία της Α' Εθνικής που κάνει χατ-τρικ και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στην ΑΕΚ για να πάρει μια μεγάλη σε έκταση και κρισιμότητα νίκη.

Μάλιστα, ένα από τα γκολ του, το πανηγύρισε αγκαλιάζοντας και φιλώντας τον Χιμένεθ. Έχει την... πλάκα της αυτή η σχέση. Όσο εκρηκτική γίνεται στις δύσκολες στιγμές της, τόσο θερμή είναι στις ήρεμες. Από το σοβαρό μεταξύ τους επεισόδιο στο φιλικό με την Τσουκαρίτσκι, σε όσα του είπε ιδιαιτέρως ο Μανόλο τρεις μέρες αργότερα στο τετ α τετ που είχαν στο γραφείο του. Από την ένταση που δημιούργησε η αδικαιολόγητη απουσία του από την προπόνηση, στο «Σε έναν κόσμο τελειότητας, εγώ είμαι γεμάτος ατέλειες», που είπε ο Ισπανός για να τον υποδεχθεί ξανά στην ομάδα.

Από τον έντονο διάλογο πριν από το ματς στο Καραϊσκάκη, που έφτασε τον Ισπανό πιο κοντά από ποτέ στο να σκέφτεται μια... τελική λύση, στην χειρισμό της νέας επιστροφής του. Κάπως έτσι πάει συνεχώς αυτή η σχέση. Τη στιγμή που ο Χιμένεθ κάνει την ανάλυση στο βίντεο και ο Όγκνειν κοιτάζει το ταβάνι, ο προπονητής... βράζει. Αλλά ξέρει ότι μόλις σφυρίξει ο διαιτητής, θα δώσει και την ψυχή του.

Και ο Βράνιες από την πλευρά του το βλέπει ως «υποχρέωση» να τη δώσει και για εκείνον που καταλαβαίνει την... τρέλα του. Περισσότερο από κάθε άλλου. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η φετινή ΑΕΚ έχει πολύ... τρέλα. Ο καθένας δικιάς του μορφής. Και όλοι μαζί έχουν καταφέρει έως τώρα αυτή την τρέλα να την κάνουν ένα ακόμη όπλο αυτής της ομάδας, που... τρελαίνει και τον κόσμο με αυτά που κάνει.

Μιας ομάδας που συνεχίζει ακάθεκτη να παλεύει με πάθος και στα τρία μέτωπα, αποφασισμένη να μην αφήσει καμία μάχη. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο τέλος, όμως είναι απόλυτα αληθές και δίκαιο αυτό που είπε ο προπονητής της, ότι αυτοί οι παίκτες αξίζουν ήδη ένα μετάλλιο για την προσπάθεια που έχουν κάνει. Δεν το είπε για να τους... αφαιρέσει την πίεση. Διότι πρώτα εκείνοι είναι που έχουν αποδείξει φέτος ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη...

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.