Ads Top

Ρεσιτάλ Κόλκα: Καταλαβαίνουμε πως χάνετε την κονόμα, αλλά εκτίθεστε



Μπήκαμε στην εβδομάδα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έρχεται στη Τούμπα για να κόψει την ξέφρενη πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου. Και το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, είναι πως όλη η Μιντιακή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Που να ανεχτεί ο καλομαθημένος Μιντιάρχης του Λεκανοπεδίου, πως η 25άρα του Τσουλού κινδυνεύει να πάει αλλού; Δύσκολα τα πράγματα και για τους διευθυντές. Διαβάσαμε αυτές τις μέρες για το πόσο σημαντικό είναι πλέον να έχουμε ξένους διαιτητές, διαβάσαμε και το πόσο άπλας είναι ο Πανουργιάς, ακούσαμε μετάδοση στο κρατικό ραδιόφωνο που νομίζαμε πως έγινε συνάδελφος ο Βασίλης Δημητριάδης, ακούσαμε αναλύσεις στο κρατικό ραδιόφωνο επίσης πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει Αραούχο και Λιβάγια, αλλά δεν ακούσαμε πως η ΑΕΚ δεν έχει Βιεϊρίνια, Μάτος, Πέλκα, Μακ, Μαουρίτσιο, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και πολλά άλλα, είδαμε εισαγγελέα να παρεμβαίνει επειδή το ζητούσαν επιτακτικά ΜΜΕ, είδαμε να κόβονται οι μετακινήσεις λες και οι άλλοι μετακινούνται.

Το πιάσαμε το νόημα. Στο Λεκανοπέδιο να μείνουν οι τίτλοι, να κονομάμε όλοι και άσε τους Επαρχιώτες να φαίνονται γραφικοί. Θα εκπαιδευτείτε και εσείς, που θα πάει.

Ο Πέλκας έβαλε γκολ οφσάιντ, αλλά η μανσέτα του Μπέριου μετά δεν ήταν πέναλτι. Δεν δόθηκε πέναλτι στη γραμμή στον Λιβάγια, άρα σύμφωνα με το κρατικό παρακαλώ ραδιόφωνο, έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Βράνιες. Η συνάντηση Χριστοβασίλη – Γκαγκάτση είναι θέμα και όχι του Μελισσανίδη με τον Πανόπουλο. Που για μένα δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κατά τ άλλα, κομπλεξικοί είμαστε εμείς και η μεικτή επαρχιωτών που μαζεύτηκε στο Λεκανοπέδιο, είναι πρωτευουσιάνοι.

Στα ΜΜΕ αναφέρομαι βέβαια και όχι στον απλό τον κόσμο που όσο τα βρίζει, άλλο τόσο επηρεάζεται. Και εννοείται δεν αναφέρομαι σε επικοινωνιακές πρακτικές των ΠΑΕ. Περισσότερο αυτή τη στιγμή, από μόνα τους τα παιδιά δείχνουν τέτοιο ζήλο.

Μαλώνουν δύο μιντιάρχες για δικά τους ζητήματα και ξαφνικά για να χτυπήσει ο ένας τον άλλο την πέφτει στον Ιβάν. Ως απάντηση ο άλλος την πέφτει πάλι στον Ιβάν προφανώς για να πείσει πως δεν τρέχει τίποτα με την στρατηγική του αντιπάλου του. Και μέσα στο γενικότερο πέσιμο την πληρώνει και ο ΠΑΟΚ. Κωμωδία.

Παίζει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία, στέλνουν έναν τύπο να τραβάει με κάμερα ότι συμβαίνει. Κάνει και ποστ εξυπνακίστικο ερχόμενος στη Λαμία. Σηκώνονται στο γκολ οι 18 προσκλήσεις, αρχίσει τραβάει με τη κάμερα. Αν έχεις τον Αρτέμη μέσα σου, πάντα θα βρεις γνήσιους εκφραστές του.

Πρώτο κείμενο Καθαρά Δευτέρας στο σάιτ του Spor FM, «έχει σφυγμό ο Ολυμπιακός ενόψει Τούμπας». Πότε πρόλαβε να το καταλάβει το τσακάλι; Του βγάζω το καπέλο. Μάλλον τον πέταξε τον αετό ταχυδυναμικά ο Ολυμπιακός.

Για μας δουλεύουν όλοι. Θα του γυρίσει του Ιβάν και θα στήσει καμιά τριάντα μέσα ενημέρωσης και στη Θεσσαλονίκη η δημοσιογραφία θα περάσει χρυσές εποχές. Σε πρώτη φάση έχουμε Φουρθιώτη, αλλά αναπτυσσόμαστε…

Ότι και να κάνει ο καθένας, ότι και να πει, ο ΠΑΟΚ στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα αποδείξει αν θα πάρει το πρωτάθλημα ή όχι. Πρώτος έρχεται ο Ολυμπιακός, μία ομάδα που πληγώθηκε από τον ΠΑΟΚ κυρίως παρασκηνιακά. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα όργιά του. Μπήκε φρένο.

Ήρθε η ώρα να τον πληγώσει ποδοσφαιρικά. Και τα νούμερα, η εικόνα και η ψυχολογία, λένε πως θα το κάνει. Όμως μπάλα είναι και πάντα πρέπει να είσαι σοβαρός.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να παραπονεθώ για το πως διαχειρίζεται ένα ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης την καθημερινότητά του. Ο κόσμος καλείται να κρίνει, εγώ απλά με επιχειρήματα πρέπει να στέκομαι απέναντι σε κάτι που με ενοχλεί όσον αφορά στα δικά τους επιχειρήματα.

Αυτό που με κάνει έξαλλο, είναι η στάση του κρατικού ραδιοφώνου. Για χρόνια προπαγανδίζει υπέρ του ανταγωνισμού, αυτή η πρακτική περνάει ως δεδομένη και εμείς πρέπει να το ανεχτούμε.

Δημιουργήθηκαν γενιές οπαδών του ΠΟΚ στη περιφέρεια μόνο και μόνο επειδή μόνο αυτό ακουγόταν, όμως ήρθε η στιγμή να αλλάξει το παραμυθάκι.

Αν θέλουμε να μιλάμε για επικοινωνιακή ισορροπία, αυτή που αντιπροσωπεύει τη δυναμική των ομάδων, θα πρέπει σιγά – σιγά να μπει η ιδέα των ιντεράκτιβ εκπομπών, με κοινή παρουσία δημοσιογράφων από το Αθηναϊκό και το δικό μας στούντιο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές παραγωγές καθημερινών εκπομπών από τη Θεσσαλονίκη και βέβαια, με επιλογή στελεχών που ξέρουν τα των ομάδων της πόλης μας.

Σε αντίθετη περίπτωση, ας μη γίνεται αναμετάδοση στη Βόρεια Ελλάδα και ας στηθεί ένα ραδιόφωνο από το μηδέν με στελέχη από εδώ.

Και επειδή δεν με απασχολεί προσωπικά, βγάλτε με απ έξω. Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ευρώ από το δημόσιο και ούτε θέλω να πάρω. (Η πρόταση αυτή μπήκε για να προλάβω τον χαζό των σχολίων)

Όσο για την αθλητική Κυριακή, μόνο και μόνο η παρουσία του Βασιλάκη, είναι αρκετή για να κόψουμε κάθε επαφή μαζί της. Για κακή μας τύχη, ξέρουμε την ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.