Ads Top

Aνελέητος πόλεμος: «Υπόλογος και για τον γιατρό ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον ΚΑΠ»!



Όπως διαβάζουμε στο "to10.gr" ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει παράθυρα, πόρτες και χαραμάδες για να μπορέσει να «χτίσει» άλλοθι για το χτύπημα εναντίον του Οσκαρ Γκαρθία. Αλλά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς, πέραν του αδιαμφισβήτητου τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, είναι ότι παραμένουν έκθετοι για μία σειρά από σοβαρά γεγονότα. Που επισύρουν βαριές ποινές. Με την υπόθεση του γιατρού του προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον Δικέφαλο. Καθώς υπάρχει κίνδυνος βαριάς τιμωρίας.


Στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου σημειώνεται ρητά ότι η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να φροντίσει για τον γιατρό του αγώνα, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ. Η απόφαση του ΠΑΟΚ να δηλώσει ως γιατρό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Κ20 και Κ17, Ιωάννη Ουσαντζόπουλου, μπορεί να επισύρει έως και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τους Θεσσαλονικείς. Διότι με το γράμμα του νόμου και του ΚΑΠ, σημαίνει ότι τυπικά δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Και για αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να γλιτώσει τη δεδομένη τιμωρία της και την αφαίρεση βαθμών, αναφέρει ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν την είσοδο του εν λόγω γιατρού για 15 λεπτά στα αποδυτήρια, για να εξετάσει τον Οσκαρ Γκαρθία. Κάτι που απολύτως λογικά δεν συνέβη, καθώς ο κ. Ουσαντζόπουλος φορούσε ρούχα με τα διακριτικά του ΠΑΟΚ! Όταν άλλαξε ρούχα (με… εντολή του παρατηρητή) του επετράπη η είσοδος και διαπιστώθηκε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε όντως τραυματιστεί (όπως ρητά σημειώνεται και στην έκθεση).

Εκθεση, όμως, που εκ των πραγμάτων δεν έχει καμία σημασία, πλέον, καθώς ο κ. Ουσαντζόπουλος παράτυπα δηλώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και είναι πιθανό να προκαλέσει την περαιτέρω τιμωρία της ομάδας του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΙΑΤΡΟ ΑΓΩΝΑ»

α) Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων [40] υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο.



sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.