Ads Top

Τα «γκρεμίζει» όλα ο Κυριάκος Θωμαϊδης: «Πρωτάθλημα 10 ομάδων με 4 γύρους - Ποιοι μένουν έξω»



Ο Κυριάκος Θωμαϊδης γράφει πως είναι μονόδρομος για να επιστρέψουμε στην κεντρική διαχείριση, η πρωτοποριακή πρόταση για 10 ομάδες σε 4 γύρους.


Στις 6 Αυγούστου 2017 η στήλη είχε προτείνει να μειωθούν οι ομάδες της Super League σε 10 και το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε 4 γύρους. Η πρόταση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιούργησε έντονο προβληματισμό.

Χωρίς να θέλουμε να  βλογήσουμε τα γένια μας, το δημοσίευμα εκείνο υπήρξε προφητικό. Μόλις πριν λίγες μέρες η ΝΟVΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κεντρική  διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στη νέα περίοδο (2018-19) η κάθε ομάδα θα διαπραγματεύεται αυτόνομα το προϊόν της.

Είχαν προηγηθεί σκληρές διαπραγματεύσεις και πάνω απ’ όλα η επιμονή της συνδρομητικής τηλεόρασης να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων.  Η Super League θεώρησε ότι οι ΠΑΕ πρέπει να μείνουν 16 και οδηγηθήκαμε στην ουσιαστική διάλυση μιας υπερδεκαετούς συμφωνίας. Θα είχε αποφευχθεί αν ο συνεταιρισμός έπαιρνε εξαρχής δραστικά μέτρα και αποφάσιζε να προστατεύσει τα συμφέροντά του μέσα από τη μείωση του αριθμού των ομάδων.

Για να επιστρέψουμε στην κεντρική διαχείριση είναι μονόδρομος πλέον η πρωτοποριακή πρόταση για 10 ομάδες σε 4 γύρους. Μόνον έτσι μπορεί να αναπτυχθεί ένα υποβαθμισμένο τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο την τελευταία πενταετία ελάχιστους συγκινεί. Αν οι ΠΑΕ επιμείνουν στις αρτηριοσκληρωτικές τους απόψεις και υποταχθούν σε μικροσυμφέροντα, τότε ο συνεταιρισμός θα πάψει να υφίσταται. Δυστυχώς πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι για να διασωθεί το σύνολο.

Η πρόταση για δραστική μείωση του αριθμού των ομάδων είχε γίνει εδώ και μία εικοσαετία από την Deloitte, την εταιρεία που δημιούργησε την Premier League στη Βρετανία. Δεν έγινε δεκτή, το ελληνικό ποδόσφαιρο κοστίζει πλέον μόλις 30 εκατ. ευρώ με καθοδικές τάσεις και το αγγλικό πάνω από 5 δισ. λίρες.  

na
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.